Varför Barndom Vänner Är Så Fantastiska

Är det någon som vet att du gillar dina barndomsvänner? Jag skulle våga säga att det är en stor negativ. Om du har vänner från barndomen som är dina nära vänner idag, då du förmodligen vet, förstår och förhåller sig till varandra på en nivå som andra folk helt enkelt inte kan förstå.

Inte ens din mamma. Inte ens din make / maka.

När du växer upp med någon och dela alla dina hemligheter, och din obekväma faser, och din heartbreaks och triumfer, du blir mycket väl medvetna om, vem den personen är. Dessa erfarenheter är byggstenar för att växa tillsammans och fortsätter att förstå varandra även när livet tar dig i olika riktningar.

Jag är lycklig att ha en handfull barndomsvänner som jag vill ha nära till. Vi delar otaliga inne skämt, vi vet dynamiken i varandras familjer, och vi vet när det är dags att kalla för ett "krypa" och kör tillsammans för en helg av utsvävningar. Eller vin, aptitretare och skvaller. Samma sak.

En av dessa vänner, min bästa vän, min själs syster ska gifta sig i höst. Hon har träffat en underbar man, som har en fantastisk son, och det är en vacker tid i deras liv. Och här är den sak, eftersom hon betyder så mycket för mig, jag är innerligt glad för henne. Som, ibland tänker jag på hur hon väntat på "the one" och hur hon har (bokstavligen) gjort allt "rätt" (subjektivt, jag vet) för att komma till denna punkt, och jag bara bubbla över med lyckliga tårar när jag körde till donut shop på en söndag morgon.

Och medan jag kan absolut känna sig glad för andra människor, det är olika. Eftersom jag har känt henne sedan vi spelade handboll under elementary school fördjupning. Eftersom jag har känt henne sen vi var knappt gammal nog att köra — laddar upp min skit, gammal bil och är på väg till stranden bara för att vi kunde. Eftersom jag har känt henne eftersom vi var i college och hon var tvungen att lära mig hur man gör en tvätt. Eftersom jag har känt henne sedan vi båda drabbades högskola heartbreak och tänkte att vi kanske aldrig kommer att hitta äkta lycka igen.

Vi har gått igenom en del skit tillsammans, och vi har gått igenom lite skit ifrån varandra, men vi har alltid varit där för varandra längs vägen. De goda tiderna och de dåliga, och det tråkiga däremellan. Det är vad äkta vänskap är. Du bara håll visar upp för varandra. Inga ensidiga skitsnack, bara ömsesidig respekt, kärlek och förståelse för att era själar är ansluten och du vill vara en del av varandras liv, men de kan utvecklas.

Vänskap med din barndom vänner lämnar inget utrymme för skitsnack. Jag kan inte fejka. De vet min dysfunktion, min uppväxt, mina svagheter, och det ansikte jag göra när skiten är på väg att slå på fläkten. Jag kan inte borsta dem. Jag kan inte säga, "Åh, ingenting..." när de frågar vad som är fel. De kommer inte att köpa det, och de kommer att kalla mig ut. Det kan vara frustrerande i det ögonblick, men fan, om det inte är den bästa känslan att veta att någon vill veta din sanning, att höra dig, för att lyfta er upp, och vägrar att stänga av din rädsla för sårbarhet.

Vänskap med barndomsvänner kommer med en stark känsla av lojalitet. Inte du jävla vågar komma för mina vänner eftersom du kommer att ångra det med en snabbhet. Hell hath no fury like a woman som försöker hämnas sorg i hennes barndoms BÄSTIS. Du kommer att ångra det. Jag kan verkligen berätta för dem att deras nya pojkvän ger mig dåliga vibbar, eller att deras barn agerar som en idiot, eller att de har lite mat i sina tänder. Vi värdesätter ärlighet mellan varandra, eftersom det är en relation av kärlek och stöd för det, men du, du främling som inte vet ett skit? Du bättre vara trevligt att min vän. Eller jag kommer att förbanna dig med kackerlackor. Eller blygd löss. Eller både och.

Vänskap med din barndom vänner betyder också att oavsett hur mycket tid du har spenderat varandra, att se varandra igen betyder helt enkelt att plocka upp där du slutade. Ingen isbrytare behövs, och inte en sekund på obekväm tystnad. Du bara dyka rätt tillbaka i eftersom du inte känner varandra, och ni älskar varandra, och du kan inte vänta med att fånga upp och skratta arslet av. (Eftersom ingen får dig att skratta som din barndom vänner heller. De vet för mycket, trots allt.)

Naturligtvis, Jag har gjort andra vänner längs vägen som inte spela tetherball med mig i tredje klass, men fortfarande spelar en viktig roll i mitt liv idag. Jag uppskattar dem. Jag stöder dem. Jag kommer att visa upp för dem och försvara dem också. Men det ändrar inte det faktum att de inte känner mig eller förstår mig på samma sätt i min barndoms vänner gör.

Och det är okej, naturligtvis, eftersom att jag egentligen inte behöver alla att komma ihåg min boy band besatthet som var så långt bort rälsen som jag väntade utanför, över natten, i det iskalla för NSYNC biljetter (mer än en gång).

Men min barndom vänner? De kommer för alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. (Och de kommer aldrig att låta mig glömma något pinsamt.)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar