Varför Baka Hemmagjord Födelsedag Kakor Är Viktigt För Mig

Jag tillbringade hela dagen att baka dessa åtta kakor, med mjöl från sil i vår gamla Hoosier skåp och en handhållen mixer. När en tårta gick i ugnen, jag började på nästa, och när de alla var cool, jag frostat och staplade dem, två och två. Jag minns att jag timmar med att baka, baka tills det gjorde ont att stå, och känslan halvvägs genom att kanske åtta kakor skulle bli för många.

© Courtesy Emily Todd

Det var. Vi hade åtta kakor halvt uppäten av slutet av partiet.

Detta är den tårta-baka dag som sticker ut i mitt minne när jag tänker på min historia som en födelsedags-tårta baker. Men nu är jag 47 och jag har gjort många kakor eftersom dessa åtta för min mamma. När min syster Maisie har fyllt 10 år, vi har gjort en tårta som vi flöt nedför en flod, inspirerad av Tasha Tudor Becky ' s Födelsedag . För min college vän Sue, jag gjorde en differentierad (och störta) choklad tårta. När min far fyllde 60 år, och vi firade på Irland, och jag gjorde en kaka utan mätning av koppar, utan en kokbok och utan någon känsla av temperaturen i AGA ugn i vårt hyrda hus. För mina barn, jag har gjort skattkista kakor och fotboll kakor och brandbil kakor. För min mans 50-talet, jag gjorde en stor tårta med citron frosting och färska hallon, och när vi tände tårta med alla dessa ljus, bordet verkade vara på elden.

© Courtesy Emily Todd

Det är en säsong av utvärdering i mitt liv: mitt i karriären, 17 år i äktenskap, halvvägs till när båda våra pojkar kommer att lämna hemmet. Jag tror att en hel del om vad jag har gjort och inte gjort och skulle aldrig göra. När jag finner mig själv tänka "det Här året, det är för mycket för att baka en kaka. Detta år kommer jag att köpa en," jag fånga mig själv. Jag har gjort hemmagjord födelsedag kakor hela mitt liv.

Och så tar jag ut min stänkte tårta recept för varje födelsedag. Jag grädde smör och socker, separera äggen och skjut sedan äggulorna i bunken. Jag tillsätt filmjölk och mjöl, först lite av det ena och lite av det andra, innan du fäller i mjuk topp äggvitor. Jag gör den kaka som verkar passa tillfälle, även om min 13-åriga en sockerkaka nu kommer att räcka—långt borta är de dagar av att göra grävmaskin eller pyramid kakor för att hedra ett barn eller en grundskola barnets känslor.

© Courtesy Emily Todd

Jag bakar människor födelsedagstårtor. Jag har bakat dem konsekvent för de människor som jag älskar, och kakorna smakade bra.

ADVERT

Lägg till din kommentar