Varför Är Vi Fortfarande som Gisslan Till en TI-83 Kalkylator?

För någon som egentligen inte gillar matte, jag har köpt för många Texas Instruments miniräknare i mitt liv—minst fyra eller fem, med början i gymnasiet, fortsätter genom college, och slutar upp med en osannolik karriär som matematiklärare. Jag köpte en ganska mycket vartannat år, som jag förlorade dem eller att de var stulna, vilket innebär att, vid denna punkt, som jag skulle vilja att alla pengar tillbaka. Här är något att diagrammet på din TI-83 grafräknare: Om jag tog $500 och investerade i en fond 1988, hur mycket skulle det ha ökat med nu? En hel del, är hur mycket. Jag behöver inte någon stinkande kalkylator för att berätta det för mig.

Detta är ett indirekt sätt att säga: Varför eff är vi fortfarande att köpa TI-83 miniräknare? Vi köpte dem på hög schoolers, och nu är vi laddar upp för att köpa dem för våra egna barn, 20 år senare. När jag kan Google "ränta-på-ränta" och har Internet beräkna något för mig på ett ögonblick, gratis, varför behöver jag punga ut med $140 för en gammal bit av teknik? När datorer är små nog att få plats i en näsa ring, varför barnen behöver släpa runt ett verktyg storleken av en kokbok? Kort sagt, varför inte Texas Instruments ha monopol på grafritande räknare?

Eftersom de slag av göra har monopol på grafräknare. Jack Smith IV, redovisning för Mic skriver, "Det beror på att Texas Instruments, företaget som skapar [räknare], har en häpnadsväckande monopol på området för gymnasiet matematik. Den Amerikanska utbildningssystemet är beroende av Texas Instruments [...] TI-serien miniräknare har varit så framträdande under så lång tid, de har jobbat sig in i blodomloppet i matematik undervisning i den AMERIKANSKA" Svensson konstaterar också att läroböcker produceras av Pearson har illustrationer av räknare i sina böcker, och att det är, trots allt, ganska svårt att ställa om studenter över till ny teknik.

Men vad som verkligen bunden oss (och band våra barn) Texas Instruments är standardiserade tester. Du kan bara ge räknare från en viss godkänd lista till SATs, till exempel. Jag antar att detta är för att förhindra tillgång till Internet och otrogen—men låt mig berätta för dig, när jag var handledning, barn lyckats att programmera deras TI-83: orna med formler och omfattande anteckningar.

Smith också rapporter om att TI har en armé av lärare, utbildade för att undervisa om hur man använder TI-räknare, som fungerar som "evangelister" för de produkter som företaget bygger massiva paviljonger på lärare konferenser. Smith skriver: "Det är en lönsam teknisk incumbency som är nästan monopolistiska. Under läsåret 2013-2014, Texas Instruments sålda 93% av alla grafräknare i USA Washington Post uppskattningar att TI är tillverkning av räknemaskiner för $15 till $20 och uppnå en mer än 50% vinstmarginal, vilket gör miniräknare och en av företagets mest lönsamma objekt."

Det säger sig självt att det är billigare räknare. Casio säljer en för $50. Ett Pennsylvania matte lärare sa till Mik att "jag berättar för barnen när de köper grafräknare, 'Du veta vad skillnaden mellan TI och Casio är? Marknadsföring.'"

Så detta är inte ett problem om du har råd jävla miniräknare. Men det är ett problem för familjer som kämpar för att uppfylla grundläggande behov. En stor, otymplig, föråldrade, onödiga (men ändå på något sätt det enda sättet som lärare undervisar) utrustning som eleverna är skyldiga att köpa för math class och SATs? Skulle jag vara frestad att försöka få mina barn att göra med en billigare räknare, och därigenom göra det redan utmanande aspekten av klassen math bara lite mer utmanande. Smith skriver: "Det sätt som Texas Instruments arbetar med testning företag, standards boards medverkade lärare och lärobok förlag förstärker prestation klyftan mellan övre-medelklass-studenter och alla andra."

Goda nyheter, men: Det finns gratis program som är enklare att använda och fart i klassrummet. Ärligt talat, även om jag tror att jag lärt mig matten bättre när jag gjorde det för hand, med blyerts på papper. När jag undervisade, jag hittade mina elever lärt sig bättre på det sättet också. När det är dags, jag kommer att hjälpa mina egna barn med Nr 2 och penna och rutat papper. Om jag vill att de ska uppleva 80-talet teknik i all ära, de kan dyka en kassett i min Sony Walkman.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar