Varför En Bra Hund Är Bättre Än Ett Dåligt Datum

Jag har inte alltid varit en bekräftad hund älskare. Dock, på väg mot skilsmässa och i behov av några allvarliga extra kredit för att få till Katolska himlen, jag har lovat mina söner att de kunde ha en hund. Efter att ha forskat raser med kortast livslängd (lita på mig, engagemang är ofattbart i de tidiga stadierna av en skilsmässa) de beslutade om en St Bernard.

I januari 2009, vi tog hem Big Ben. Vi gick igenom typiska valp år. Han åt pennor, brödkavlar och ett picknickbord. Han avgränsas genom den främre skärmen för dörren varje vecka. I sex månader, han fick 106 pounds. Trots massiv, att han lärt sig att hoppa ut genom bilens fönster. Jag jagade honom genom korsningar, skolan parkeringsplatser, tennisbanor, fotbollsläger och även en golfbana. Han blev så stark, istället för att gå ut med hunden, jag lärde mig att kroppen surfa och köpa Skrika av fallet.

© Courtesy Liesl Testwuide

Efter nio månader med valpen, jag blev överväldigad. Jag var deprimerad om tillståndet i mitt äktenskap, barnen var som lider av spänningar, och dregla var överallt. Det hängde från lampskärmar, kristallkronor, draperi stavar och omedvetet, oftast från baksidan av mitt huvud. Vid ett tillfälle, jag som ägs 17 ludd rullar.

Jag heter rädda skyddsrum för att ta honom. Men varje skydd uppmuntrade mig att arbeta med honom för att korrekt bond. Så småningom han lydde ett par kommandon: sitta och ... ja, okej, han kanske bara lydde ett kommando. Men när pojkarna gick tillbaka till skolan för att falla, utan alla distraktioner, Big Ben och jag klickade och blev oskiljaktiga.

Visst, han har irriterande vanor, som att dricka ur toaletter, snarkning mer än ett godståg, som producerar bajs större än sandslott, och förbrukar nio koppar av hundmat och fem heta hundar en dag. Han döljer sitt godis i hela huset, som en ekorre förbereder sig för vintern. Jag tycker att string ost under draperier, hot dogs i soffan kuddar, och när jag hittade ett tre-dagars-bit pizza bakom min kudde.

Men han älskar mig. Villkorslöst.

© Courtesy Leisl Testwuide

Han låter mig prata i timmar, aldrig avbryter, och fem minuter senare, fortfarande blir upphetsad vid ljudet av min röst. Han håller sitt ord. Han säger aldrig att han kommer att rensa i garaget och sedan inte göra det. Han har aldrig förbinder sig att klippa gräsmattan och sedan ser en boll spelet istället. Och att han verkligen vet när du ska hålla munnen stängd. Om mina jeans är lite tajt eller middag är lite sent, att han aldrig röster hans förakt. Vi behöver inte argumentera om politik, religion eller som drack den sista coca-Cola.

Min skilsmässa krävs så mycket förändring. Barnen behövde min uppmärksamhet för att hjälpa arbete genom deras oro för framtiden. Att inte vara en del av ett par, dynamiken i många vänskapsband förändrats. Att säga farväl till älskade hem var hjärtskärande, och rädslan för det okända verkade sväva över våra huvuden hela första året.

Men en sak som aldrig ändrats. Min hund var alltid vid min sida. Oavsett mitt civilstånd, mitt humör, mitt bankkonto, i mitt hem, mina tårar, mitt skratt, min katastrofala datum. Och många nätter ensam hemma när pojkarna är med sin pappa, Big Ben har varit bredvid mig.

© Courtesy Liesl Testwuide

Jag tror inte det är en slump att mina pojkar valde en St Bernard. St Bernards sägs instinktivt att förutse laviner och stormar. De är rädda människor som är vilse eller fastna. Big Ben gick in i en doozy när han kom till vårt hus. Och han räddade mig. Han fortsätter att påminna mig om att ensamhet är ett val. En fullständig livet tar många former. Jones har sin, och jag har mina. Himlen är gränsen när en kamrat erbjuder ovillkorlig kärlek.

Detta verk publicerades ursprungligen på Hårnålskurvor I Förväg .

ADVERT

Lägg till din kommentar