I Barnkammaren, Där Tiden Står Stilla

Idag är min baby blev en liten pojke. Förändringen har varit på väg ett tag, även om jag inte riktigt inse det. Hans rörelser flytta långsamt. En skillnad i hans hållning, hans ansikte, hans sätt att gå. Jag ville inte se det hända, även om jag såg det hända, varje sekund av det. Det är så det alltid är, är det inte?

Jag ammade mitt barn före sin tupplur idag, och när vi var klara (och vi är nästan gjort nu, för bra) han hade förändrats. Somna i mina armar var det klart. I mitt barn var en liten pojke som: Stökigt pojkaktiga hår, långa ben, mager kropp som ersätter rultig kropp jag har växt som används till.

Det var ingen förneka det.

Och så höll jag honom i dag längre än vanligt. Jag höll honom som den lilla pojken som han är nu: tunga huvud på min axel, vikten av honom betydande. Jag lät honom sova på min axel för en lång tid, att veta att så länge jag satt där och hålla om honom, känna den tunga vikten sin lilla pojke kropp, skulle han hålla mitt. Jag kunde frysa tiden, bara genom att hålla honom, bara genom att sitta stilla i en plats. Och när jag satte ner honom, som jag skulle behöva göra så småningom, frysning av tiden skulle inte längre vara möjligt. Och precis som att han kommer att växa och växa och växa tills han är vuxit .

Det finns ingen förneka det.

Njuta av det medan de är små . Alla säger så. De växer så snabbt . Och att frasen verkar båda så helt sann och så helt falskt på samma gång, eftersom det i dag till dag det ingenting verkar snabbt på alla. En måltid kan ta en evighet. En sömnlös natt på en livstid. Och ändå säger alla så här:

De växer så snabbt .

Och så vill jag hålla honom i mina armar lite längre idag, eftersom redan min bebis är borta. Redan det är en liten pojke i hans ställe. Och en dag inte alltför långt i framtiden kommer det att vara en äldre pojke i hans plats, och sedan en tonåring, och då en ung man. Och så jag fortsätter att hålla honom tungt på min axel, vikten av honom betydande, i sin barnkammare där tiden står stilla.

Relaterade inlägg: Om en Pojke

ADVERT

Lägg till din kommentar