Det Gäller Att Hålla Kontakten Med Våra Mor-Och Farföräldrar (Nära Och Långt)

En av min barndoms största tragedierna var det faktum att båda mina morföräldrar bodde i olika länder, både över 1 000 mil bort. Jag tänker på det nu, och jag är förvånad över att för 30 år sedan, innan vi hade e-post och Skype, jag kan hålla kontakten med dem och bilda meningsfulla relationer som faktiskt påverkat den jag är idag. Jag minns att jag väntar tills efter 7 p.m. att ringa dem eftersom det är då den långväga telefon avgifter var billigare, är att vara så uppmärksam på tidszon skillnader. Jag älskade att prata med min mormor, och hon älskade att prata med mig.

Nu när alla mina mor-och farföräldrar är avlidna, finner jag mig själv saknar verkligen dessa anslutningar. Ibland undrar jag vad det skulle vara som att ha sin visdom och stöd nu när jag är vuxen och förälder själv. Jag tänker ofta, om bara Mormor kunde se mig nu!

Men jag är lycklig för att jag får en hel del interaktion med mor-och farföräldrar, bara inte min egen. Som en geriatrisk psykoterapeut, jag ger rådgivning till äldre i deras hem. Social isolering, depression, och ångest är övervägande de typer av problem som uppstår för denna grupp. Japp, ger oss alla något att se fram emot i vår gyllene år!

Jag tillbringar en hel del tid att ställa frågor. Jag frågar alltid mina kunder om sina barnbarn, om de nu har några, och om närhet i sina relationer. Vissa har en kärleksfull och nära relationer med sina familjer, men en överväldigande antal inte. Deras barnbarn kan leva över staden, men de som är obekanta för dem som om de bodde på andra sidan havet.

Ja, det finns ett antal legitima skäl till varför mor-och farföräldrar kan inte ha nära relationer med familjemedlemmar, men jag kan inte hjälpa men undrar om en del av problemet är att vi som föräldrar inte främja relationer mellan våra barn och våra föräldrar tillräckligt bra. Och då talar jag inte om att bjuda in mor-och farföräldrar att följa sina barnbarn att spela en sport eller sjunga i skolkören prestanda. Observation är inte anslutningen.

Jag tänker på vad jag skulle ha missat om mina föräldrar hade varit för upptagen för att hjälpa mig att göra de långväga samtal eller lärt mig hur jag ska skriva riktiga brev som jag skickade på posten, med en verklig frimärke. När jag fick möjlighet att spendera tid med min mormor under sommaren, Jag ville aldrig att det ska ta slut . Vi skulle ha strawberry shortcake för middag, och jag skulle vara engagerade i sommar att läsa program på sitt lokala bibliotek, som hjälper henne med korsord varje kväll, och desperat försöker att övertyga henne om att flytta tvärs över landet för att vara närmare mig.

Jag tänker på det nu och varför, i slutet av hennes liv i hennes 90-talet, har vi ändå slå bort det som den bästa av vänner. Hon var alltid relevant. Och idag kan jag se att hon kanske var på det sättet delvis på grund av mig. De samband som vi delade under 29 år våra liv korsas vägar får henne att inte bara se på mina sport och musik, men också att verkligen känna varandra genom att spendera tid med varandra när vi var tillsammans och fortsätter att lära känna varandra även om skrivande och samtal även när det inte var så lätt. Hon kände mig som person, och jag gillar att tro att jag visste så mycket om vem hon var som person, inte bara en gammal tant, utan en dynamisk och fascinerande person.

Idag har vi alla verktyg och några ursäkter för att inte hjälpa våra barn och våra föräldrar utveckla relationer som är meningsfulla. Mer så än någonsin, människor är indelade i åldersgrupperna, och ägnar mindre och mindre med dem utanför deras kohort. Det innebär att vi inte lära sig och dela med sig till människor som har en historia och upplevelser som är rika och värdefulla. En av mina största glädjeämnen var att vara "Mimi' s barnbarn," och jag vill att mina barn ska ha möjlighet att uppleva denna typ av närhet med mina föräldrar. Det är bra för alla. Det är bra för mänskligheten.

ADVERT

Lägg till din kommentar