Vad du kan Förvänta När Du är (Gay and) Väntar

Så du kommer att vara en homosexuell förälder? Grattis! Ingen tvekan om du har gått igenom en hel del för att komma till denna punkt, om du har rest vägen till adoption, IVF, insemination, surrogatmödraskap, att främja eller vad som helst. Nu har du en hel del att göra för att bli redo.

Oroa dig inte. Detta kommer inte att vara en av de typiska inlägg som talar om för dig att fylla på blöjor och lära sig hjärt-lungräddning. De flesta homosexuella föräldrar är överpresterande på den fronten, skulle jag gissa, eftersom vi har planerat våra familjer så länge. Jag vet att jag inte kunde vänta med att registrera dig för baby klasser.

Jag ville skriva det här inlägget specifikt för dig, men, den blivande homosexuell förälder, eftersom det finns en hel del viktiga föräldraskap grejer de kommer inte att omfatta dessa baby klasser som gäller direkt till dig. Finns det några speciella saker du kommer att uppleva eftersom du har en icke-traditionell familj, och jag har stött på dem, så jag ville ge er mina tips på hur man handskas med dem.

1. Dina barn kommer att behöva perspektiv. Oavsett var du bor, det är mycket troligt att dina barn kommer att växa upp och känna åtminstone lite ur mainstream. De kommer att se att de flesta familjer har en mamma och pappa, och att deras familj är annorlunda.

I min mening, det bästa sättet att hantera detta är att omfamna det. Fira vem du är från dag ett. Alltid prata om vad som gör din familj speciella, och se till att du gör det i positiva ordalag. Det finns några stora kids' böcker om HBT-som tillhör familjer. (Jag kallar böcker om homosexuella pappor "Papa-luganda".) Vi älskar att läsa "Familjen Book" av Todd Parr, och när vi komma till den sida som säger att "Vissa barn har två mammor eller två pappor" frågar jag barnen. "Den som har två pappor?", och de muntra, "Mig!!!"

När de möter andra barn, de känner nog att deras vänner är de som går miste om något speciellt med att inte ha en familj som vår. Ja, mina barn är fortfarande ung (3 1/2 just nu), så de har inte frågat massor av obekväma frågor, och Mamma frågan har inte kommit upp för mycket. Men när den tiden kommer (och jag vet att det kommer), jag kommer att kunna tala om vår familj struktur som något underbart som gör oss till dem vi är, eftersom det är vad jag har sagt hela tiden.

Mammor är bra också, men om vi hade en av dessa, så skulle vi inte ha två pappor, och vi skulle inte vara med oss.

2. Du kommer ständigt att bli utflykt dig själv. Om du alltid går omkring i din rainbow-randiga Stolthet t-tröja (och det är bra för dig om du är), du är nog förbi för rakt för det mesta, om du menar det eller inte. Som en barnlös person, detta är inte en big deal. Du går till affären för att plocka upp en limpa bröd, inte för att diskutera ditt eget liv med främlingar, eller hur?

Tja, när du har barn, folk kommer vara ännu mer troligt att anta att du är rak. Ett barn praktiskt tillkännager för världen, "jag hade samlag med någon av det motsatta könet!"

Jag kan inte säga hur många gånger en främling (oftast en kvinna, förmodligen en mamma själv) har sett till att jag driver mina barn i dubbel barnvagn genom gångarna av Mål eller byta en blöja i en familj toaletten och utbrast, "Din fru är säkert lycklig!" (Side note: många raka kvinnor har tydligen fruktansvärt män.)

Även när hela min familj är ute tillsammans — jag, barnen och min mycket tydligt manlig partner — människor hitta sätt att tvinga oss in i deras förutfattade meningar av familjens struktur. Då, den typiska kommentarer vi får är, "jag antar att det är Mamma ledig dag!" Antagandet här är att min pojkvän och jag är platoniska kompisar vars fruar är iväg på en spa dag eller något. Hej, jag tar spa datum i min familj, tack så mycket.

Din naturliga böjelse i dessa situationer kan vara att spela tillsammans, inte av någon form av självförakt, men bara för att sociala hänsyn. För de flesta människor, dessa kommentarer är likvärdiga med, "Hej, fint väder vi har!" Alla de letar efter är för mig att svara, "Japp!" Eller "Hej, det är bara rättvist. Mamma arbetar hårt, eller hur?"

Men när jag är frestad att göra det, jag kommer ihåg två mycket goda skäl som jag inte kan... mina barn. De älskar sina pappor väldigt mycket, och jag har sagt till dem ständigt det som en fantastisk och otroligt speciell familj vi har. Vilket budskap skulle jag skicka till dem om jag plötsligt låtsades vår familj var precis som alla andras? Att vi måste ljuga om vem vi är? Att de ska ligga? Att jag skäms över att vara bög? Detta yttrande av en främling i en stormarknad är viktigare än respekt för mina egna barn?

Så jag säger det. Oavsett vad situationen verkar att ringa för, jag reda på oss. "Det är ingen mamma. Det finns två pappor i vår familj." Eller "jag har inte har en fru. Jag har en partner. En människa."

Då jag spänna mig själv, för jag är verkligen rädd för är att denna person kommer att visa sig vara en medlem av Westboro Baptist Church eller Scouterna högre ledarskap, och de kommer att gå alla psyko eld och svavel på mig framför barnen. Tack och lov, det har inte hänt ännu. Visst, vissa människor är förvånad, eftersom som jag sa, allt de ville var artig chit-chat och att de nu känner sig tvingade att säga... ja, något. Vanligtvis, vad de säger är "jag är ledsen. Jag borde inte ha antagits," eftersom de är generad. I så fall, jag bara ler, för att personen är förmodligen mycket trevligt och kommer aldrig göra samma misstag igen.

Kom ihåg att dina barn kommer före främlingar. Oroa dig inte om vad någon kvinna i affären tycker. Och om du har bråttom att få någon att pottan eller för att välja Andra Pappa på stationen, bara rätt damen på Stop-n-Shop och hålla på att flytta. Hon ska räkna ut det så småningom.

3. Du kommer nu att vara en aktivist för icke-traditionella familjer. Som ett barnlöst HBT-person, det är helt möjligt att leva ditt liv i en stödjande bubbla. Flytta till San Francisco och LA. Arbete för GLAAD. Gå med i en gay softboll förbundet. Omge dig med människor som känner dig och acceptera dig. Jag skulle gissa att många av oss har tillbringat år efter det kommer ut att göra just det. Tja, om du ska ha barn, du kommer att behöva för att våga sig utanför din gay-vänliga bubbla. Hela tiden.

Era barn kommer att gå i skolan och spela Lite League i första hand med barnen från mamma-och-pappa-headed familjer, och du kommer att interagera med människor som inte alltid vara 100% ombord med hela gay sak. Att ens gå till IHOP på Familj Natten kan kännas som att du Gör ett Uttalande, eftersom en del människor kommer att räkna ut omedelbart exakt vad din familj är alla om.

Hej, välkommen till orsaken. Vad är det? Du är inte en politisk person? Bra, bra, eftersom det här handlar inte om politik. Det handlar om din familj, och att vara en bra förälder innebär att göra vad som är bäst för dina barn. Du vill att de ska växa upp i en bättre värld än vad du gjorde? Bra, då kan du få redo att kämpa för dem.

Den goda nyheten är att de flesta av tiden, du kan göra detta genom att trycka försiktigt tillbaka. När jag har fyllt ut mina barns förskola program förra året, formulär hade utrymmen för "Mother' s Name" och "i Faderns Namn". Jag kunde har bara skrivit våra namn i dessa utrymmen. Jag antar att jag också kunde ha ringt upp och klagade eller tagit upp en stank. Istället kan jag helt enkelt passerat ut "Mamma" och skrev: "Fader #2", sedan fram de former som normal. Varför förutsätter att skolan var homofob? Det var mycket mer sannolikt att de bara inte hade haft några homosexuella föräldrar där innan (eller någon som brydde sig om formerna), så de former hade aldrig varit ett problem.

Vet du vad? När jag fyllde ut sina program nästa år, de former som hade uppdaterats. Nu blev det två linjer som är märkt "Förälder Namn". En subtil förändring andra föräldrar är osannolikt att märka, men det betydde mycket för mig. Det bästa av allt, jag behövde inte vara någons smärta i nacken för att åstadkomma det.

4. Människor i allmänhet kommer att vara mycket trevligt att du (åtminstone i ditt ansikte, och det är allt som räknas). Innan jag fick barn trodde jag att jag skulle möta en hel del motstånd från de anti-gay-publiken som en pappa. Jag är orolig för att förskolor kan vända oss bort, att andra föräldrar skulle vägra att ställa upp playdates med mina barn, att vi skulle få hånade på eller harangued i det offentliga. Vad kan jag säga? Jag blev stucken ganska svårt när Prop 8 gått, och jag tog det väldigt personligt. Jag kan även ha haft en liten bit av ett chip på min axel.

Men här är de goda nyheterna. Medan jag är säker på att en del av det fula homofobi är ute och ändå har jag inte inse det rakt på. Jag skrev ett stycke för den här bloggen för ett tag sedan som heter "5 Personer som Du Möter som en Gay Pappa" där diskuterade jag de reaktioner jag har fått från människor som har träffat min familj. Och jag medgav till slut att det värsta jag har gjort här är artig obehag. Att bit genererade massor av kommentarer, och nästan alla andra HBT-föräldrar som skrev hade liknande erfarenheter. Även de som bodde i mycket mer konservativa områden hade varit glatt överraskad över det stöd de hade fått.

Så du kan må bra om ditt beslut att ha en familj här i världen vid denna tid. Jag är hela tiden inne och uppmuntras av hur acceptera och vänliga de flesta människor är mot oss. De vill lära oss vår historia, eller att berätta för mig om andra homosexuella föräldrar att de vet. Jag hör saker som "Min syster och hennes fru försöker att få barn. Jag är så glad för dem!" Ibland är de behandlar oss som kändisar, som sjuksköterska när min son var på sjukhuset. Hon berättade att hon hade alltid velat träffa homosexuella pappor, och hon sprang runt barnens sjukhus sängen för att ge oss kramar.

5. Vara sig själv och vara stolt över. Ta det bästa av människor, och väldigt ofta, det är vad du får. Gå nu läsa de andra föräldraskap böcker och lära sig om utfodring, diapering, lindor, bada och allt det där. Att vara förälder, gay eller straight, är den mest fantastiska, givande och helt jäkla svår sak du någonsin kommer att göra.

Du har fått en hel del att lära sig.

ADVERT

Lägg till din kommentar