När Din Missfall Är En Lättnad

2013, jag hade en kemisk graviditet.

En kemisk graviditet inträffar när det finns en kromosomavvikelse under befruktning process mellan spermier och ägg. På tidpunkten för befruktningen ett ägg och en spermie kombinera kromosomer (23 från varje partner) bildar en zygot. Som zygot sedan börjar växa genom snabb celldelning. Under denna tid, ibland ett misstag sker. Resultatet är att alltför många kromosomer som är producerade eller inte tillräckligt görs.

Den kromosomavvikelser är vad läkarna tror är orsaken till de flesta av tidig graviditet förluster. Detta är vad som är känt som en kemisk graviditet. Jag hade en av dessa.

På den tiden, jag var inte beredd att ha ett tredje barn. När jag fick veta att jag var gravid med ett tredje barn, min man, jag var fortfarande tillsammans (vi är nu separerade). När jag fick veta att jag var gravid, jag var chockad och rädd.

Efter att mitt andra barn föddes (en vacker flicka), jag hade svår förlossningsdepression. Jag ville inte sova i veckor och hallucinerade på grund av brist på vila och terrorisera överväldiga. Det var en svindlande upplevelse. Jag kommer ihåg om i min säng rädd för att öppna mina ögon. Om jag öppnade dem, jag bad att den flytande ansikte skulle inte vara det. Att möta ett utseende eftersom jag inte kunde sova, kunde inte sova, oavsett hur illa jag behövde.

Jag började få självmordstankar för att jag trodde aldrig att jag skulle sova igen. Jag undrade om detta var min nya "normala".

Tack och lov fick jag hjälp. Jag hittade en neurolog som hjälpte mig att komma tillbaka på antidepressiva medel. Jag hittade en bra terapeut som hjälpte mig att klara av de höga nivåer av ångest jag upplever som ett andra gången mom.

Det är vad kastade mig i en loop: Det var andra gången för att ha en baby. Jag var inte beredd på postpartum depression för att jag trodde att jag hade det under kontroll. Jag visste hur man tar hand om en baby. När jag blev nerslagen med PPD, jag var chockad och rädd. Jag var så tacksam att få den hjälp som jag gjorde och att jag överlevde.

När jag fick veta att jag var gravid för tredje gången, jag var orolig för att dessa fruktansvärda upplevelser utan tvivel skulle omsluta tiden efter förlossningen. Så när jag lagar, det var en lättnad. Jag kunde känna drabbat ångest hiss — tills jag insåg att folk inte riktigt prata om missfall, mycket mindre prata om deras lättnad i att ha en!

En kär vän till mig som nyligen bestämde sig för att bli mamma på egen hand. Hon är inte gift och inte har en partner, men är död inställd på att göra det på egen hand. Hon berättade för mig, "spermier tog. Jag är officiellt gravid!" Jag blev så glad för henne, men jag var samtidigt förlorade minnen från min olyckliga postpartum vraket.

En vecka senare berättade hon för mig den tråkiga nyheter. Hon förlorade graviditeten.

Hon var förkrossad. Det var en paus på min slut. "Jag är ledsen," sade jag till henne. Jag var på en förlust på vad du ska säga eller göra. Jag fann mig själv att söka efter den empati jag kände att hon behövde. Utförda mållös, jag platta ut misslyckats med min vän.

Den enda erfarenhet jag hade med missfall var den känsla av lättnad att jag hade en. Vad skulle jag säga till en nära anhörig som ville ha den här graviditeten mer än något annat i världen? Hur kunde jag vara så odugliga och naiv? Det slog mig att folk vet bara inte vad jag ska säga när någon har ett missfall.

Även kvinnor som har gått igenom dem kan snubbla och satte sina fötter på deras mun. Vad ger? Jag fumlade runt försöker förmedla i min vård, men kunde inte uppbåda ord som var kärleksfullt och lämpligt för omständigheterna. Jag läxade upp mig för att gå tyst. Jag var rädd för att säga fel sak, så jag sa ingenting.

Jag var lättad när jag hittade dessa Graviditet Förlust Av Kort gjord av en klinisk psykologi Jessica Zucker. Hon upplevde en sen sikt missfall och ett av hennes mål är att sprida medvetenhet om missfall.

Min vän och jag hade lite patchwork att göra på vår relation på grund av mina brister, men kortet jag skickade henne verkade för att reparera åtminstone en del av min tillfälliga främlingskap.

Detta fick mig att tänka: Varför kultur är att vi inte kan vara närvarande med förlust? Detta förhållande gåta bidragit till att belysa hur vi som samhälle behöver mer hjälp när det gäller att tala om saker som är obehagliga och rent ut sagt hemska.

Jag vill inte vara gravid igen, men var ledsen när graviditeten slutade. Min vän, å andra sidan, var helt förkrossad av hennes förlust, som vill ha en bebis och tänker att detta skulle fungera.

Nr två förluster är de samma.

Som ett samhälle, det skulle passa oss för att utveckla ett mer varierat språk för att ta itu med frågan om missfall. För någon som mig, som ett missfall kunde känna sig som lättnad. Du skulle inte närma sig denna situation på samma sätt som du skulle tala till en kvinna som är min vän som aktivt försöker bli gravid. De ord som används för att förmedla tröst skulle vara helt olika i dessa två scenarier.

Inga två människor är de samma. För en person, skrattar igenom ett missfall kan hjälpa till, för en annan person, att kunna gråta kan vara vad de behöver.

En förlust för en person kan vara förödande, medan det för en annan kan det kännas som en fläkt av frisk luft. Varje person processer missfall på olika sätt och vi kan vara uppmärksam på detta. Kanske den bästa åtgärden är att fråga vad vår vän behöver från oss. "Jag vet att du har haft ett missfall, vad kan jag göra? Hur kan jag stödja dig?"

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Ravishly .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar