När Ditt barns Liv Blir Deras Egen

Förändring i luften. Vi har firat semester tillsammans i 21 år, men med två barn i skolan, traditioner som har varit givens är givna inget mer.

Det är en gradvis process, denna förändring. Från college program för att flytta-i dag sina första år, du är så fokuserat på logistik i det hela, du kanske inte märker det skift. Då läsåret börjar och de är inte runt för att berätta sina äventyr, åtminstone inte på det sätt som de en gång gjorde, när du delade alla på den plats du ringa hem. Det är när du börjar känna det — hur deras nya liv är inte bara skild från din, men tillhör dem till det bättre eller till det sämre. Du går genom indragning, vissa som du aldrig kommer att anpassa sig till detta nya skede av föräldraskap. Men snart, det är det nya normala, och din relation omdefinieras.

Medan jag gör Thanksgiving middag och muttra om hur många steg det var i ett visst recept, jag insåg att från och med denna säsong framåt, alla satsningar är placerade ut som om min college-ålder söner skulle komma att återvända hem till framtida semester. Ekonomi åt sidan, de är officiellt gammal nog att inte bara välja om de vill fira dem, men var och med vem. Jag är inte annorlunda än någon förälder — jag hoppas att mina barn att hitta varaktig kärlek, vänskap och framgång oavsett hur de definierar den. Men jag vet också sanningen — att tillsammans med dessa nya relationer kommer nya familjemedlemmar, och nya medlemmar betyder val måste göras om var de ska tillbringa semestern.

För flera år sedan, vi Skyped vår son när han fyllde 19 och såg från ett halvt land bort när han öppnade sina presenter i hans college-dorm room. Det var första gången vi inte hade varit tillsammans i hans födelsedag, och jag ville se hans ansikte för att vara "där" att vara en del av hans dag, en dag som har gjort oss till den familj vi har blivit. Efter alla, som min make och jag var runt 19 år innan, när han var född. Familj och vänner hörde nyheten om hur vår pojke hade kommit, hur jag hade blivit mamma och min man en far. Vi fick brev av grattis, ballonger, blommor. Och även om det var hans livet som officiellt började den dagen, i en mening som vår gjorde också.

Sedan kom hans bror. Och vi var en familj på fyra. På den dag han föddes och jag kan berätta allt som hänt, som om det bara var igår, och jag tycker om det hela ändå, om kommande födelsedagar. Jag kan inte hjälpa, men inte. Det var bokstavligen ett livsförändrande ögonblick när vi alla var alltid ansluten och bundna av kärlek. Deras födelsedagar var vår gemensamma firandet — en tid att påminna om de mirakel för sin återkomst till denna värld. Men nu är jag bara helt och fullt förstå, även om min roll som förälder är att vårda och skydda, och även om mitt barn känner sig som mitt eftersom de är, de var aldrig riktigt helt och hållet min. De var alltid sina egna. De är din, men de är inte, och det är inte en lätt sak för föräldrarna att komma till rätta med.

Och så nu är det semester och jag vill göra det mesta av denna tid vi har tillsammans. Vi är fyra personer som utgör en familj, en familj som skapats av två föräldrar och deras föräldrar före dem, och så vidare, och så vidare ... och det enda som verkligen kommer att hålla oss samman för framtida semester är de ansträngningar vi lagt ned på att göra dem att hända. Det är inte en självklarhet längre att vi kommer att fira dem under ett tak. Nu är det ett val, och oddsen är, som de gör sin väg genom världen och knyta nya relationer, det kommer att bli komplicerat. Men det är vad som händer när vårt jobb är till stor del gjort. Det är en bitterljuv känsla av prestation.

Att receptet var för citron tårta, btw, och vi var alla överens om, det var jättegott.

ADVERT

Lägg till din kommentar