När Din Man Meddelar Du Kommer till Disney World

Boken är roliga ("Kim Korson måste stoppas. Min fru tycker att hon är roligare än mig," Jon Stewart är sagt på omslaget), vanvördig och ett oemotståndligt roligt att läsa. I utdraget nedan, Kim och hennes ståt-kärleksfull make Buzz planera en semester med familjen till Disney—föga förvånande, Kim är inte helt på styrelsen.

© Gallery Böcker

Som många av oss som offer för nonchalant föräldraskap, Buzz har stora planer på att göra saker och ting annorlunda. Traditioner och fester var inte stor spelare i Buzz unga liv och så att de har kraftigt i sin vuxen man. Taco Tisdag ! Familjevandring ! Låt oss Göra en (Dessert) Hantera ! Vårt liv tillsammans är en serie Bar Mitzvah parter, komplett med omelett bar och fajita stationer. Du kan inte komma i hans väg, dock, och du skulle vara ett piller för att försöka.

Buzz lider av ett dåligt fall av känslomässiga pica, ett omättligt sug efter att fylla upp sig själv med sand och smuts i barndomen som han gått miste om. Det är dränerande, men (på min medkännande dagar) jag förstår det. Jag rullar mina ögon samtidigt som du rullar ut pizzadeg eller beställa piñata eftersom jag vet hur det känns att vara något defekt. Och så när Buzz sade till mig, "Kim, vi ska till Disney World," jag ville att artigt avböja och säga att det fanns inget sätt i helvetet att jag skulle göra den resan, men jag log och nickade sedan tog sängen, som i hemlighet trodde: bra sorg .

Nämn ordet Disney ut offentligt och du kommer att få två olika reaktioner. En person höra att det kommer att utveckla lite Musse pigg silhuetter i stället för sina elever, lördag morgon cartoon-stil, komplett med sprayer av hjärtan och fyrverkerier skytte från hårbotten och öron. Den andra kommer att tirad, som låter dig veta att deras dotter inte faktiskt inte behöver en prins att leva lyckligt, tack så mycket. Om du går vidare och nämner Disney World, kommer du att bevittna en conniption eller tvingas att återuppleva någons minne av Mr Toad ' s Wild Ride eller hur de nästan barfed på Dumbo .

Det verkar som att alla har en Disney krönika att berätta. Även Buzz. Jag fick reda på att hans blandas familj gjorde resan via Chevy Impala wagon. Inte tillräckligt med platser i bilen tvingade Buzz för att vara fyllda, tillsammans med sin styvbror och alla bagage i bagageutrymmet avsnitt av vagnen. Buzz starkaste minne var att tigga sin styvfar att träffa Wet 'N Wild Water Park om du stöter på en mil innan ingången till Disney World i sig. Hans begäran avslogs. Det enda andra Buzz mindes var att höra hans styvfar viskar till sin fru på lång bilresa hem, "ja, vi är aldrig göra DET igen."

Min egen revisionistiska Disney historien lever i Tomorrowland när ingen i min familj skulle kunna hantera en resa snabbare än Hall of Presidents . Och medan jag bad för någon av dem att rida Space Mountain med min nio-åriga själv, jag träffade tre absolut fattiga. Min far höll på hans Gucci bälte och föreslog att jag skulle rida själv för att han skulle förmodligen barf. Min bror berättade för mig att glömma det, för snabbt och skrämmande och även barfing. Min mamma, känner av min obeslutsamhet, insisterade jag göra mig redan för att hon tyckte att hon hörde åska och också att hon inte mådde bra. En imaginär krita linje drogs i samma ögonblick, som skiljer mig från dem. De hade blivit ett band av lama superhjältar—Icke-Avengers. Tillsammans kämpade de ingenting, som anger att de aktivt inte rädda världen eftersom de var oroliga, illamående och kyckling. Jag studerade deras sida av gränsen och tänkte: Fine, jag kanske kommer att rida ensam . Kanske någon kommer att stjäla mig. Kanske jag ska falla ut och dö och så skulle de se. Vilket är precis vad jag gjorde (rida ensam, för att inte bli stulen eller död). Jag minns inget annat.

En resa till Disney World, som föräldraskap, är en jätte göra-över. Vissa återgå till parken med sina unga familjer att återuppleva magin. Andra går tillbaka för att laga slitna hål. Buzz och jag hanterar vår barndom fix-kit med olika tekniker. Han planerar festligheter och Bästa-Dag-Evers och jag se till att ingen rider ensam. Men även med alla de fel jag ville göra rätt, och jag fortfarande inte hade något intresse av att ta resan. Jag drog en signatur flytta till mig. Jag försökte få ut av det.

"Vet du, jag tänkte. Disney är lite för dyrt", sa jag en natt när du laddar diskmaskinen. Detta försvar ger oftast Buzz paus.

"Ja, du lever bara en gång," sade han. "De kommer att minnas detta för evigt."

"Är det inte orkan säsongen?"

"Det kommer inte att bli en orkan," Buzz sagt. Han var på soffan, djupt in forska bästa minne-att göra pool i större Orlando-området. "Bryr du dig om vi inte bo på campus?"

Campus . Redan med hjälp av jargongen. Jag var i trubbel.

Copyright © 2015 av Kim Korson. Från boken Jag HAR INTE EN LYCKLIG PLATS: Glad Berättelser av Förtvivlan och Elände utgiven av Galleri Books, en Division av Simon & Schuster, Inc. Tryckt med tillstånd.

ADVERT

Lägg till din kommentar