När Din Vän Har Ett Förflutet...Med Din Man

Gör vänner som vuxen är svårt. Så när vi flyttade till Kalifornien, jag oroade mig inte bara om mina barn få nya vänner, men om jag själv gör några också. Jag är faktiskt mer orolig för mig själv.

Lyckligtvis skolor är full av möjligheter, nya vänner för alla. Medan du väntar utanför min dotters klassrum för pickup en dag, jag träffade en riktigt trevlig kvinna. Utåtriktad och vänlig, hon frågade om min dotter ryggsäck, och vi pratade om alla våra barn. Vi upptäckte att våra tjejer var på samma dansskola. Hon verkade så lättsam och äkta. Jag gillade henne direkt.

Varje dag på pickup, hon och jag skulle chatta, även om jag aldrig skulle komma ihåg hennes namn. (Folk borde verkligen bära namnbrickor—det skulle göra saker och ting så mycket lättare för mig.) Vi har alltid som vinkade till varandra över campus. Jag var glad över att ha träffat en ny vän.

Sedan kom några ganska chockerande nyheter. Efter far-och Morföräldrars Day firande på skolan, min mamma ringde upp mig:

Morsan: Vet du vem som Jennifer Thomas är?

Mig: Ja, det är min mans ex-flickvän.

Morsan: Jo, tydligen är dina barn på samma skola.

Mig: Vad? På något sätt. Det är omöjligt. Hon ville inte växa upp här.

Morsan: Och tydligen ni känner varandra.

Mig: Whaaaaat ? Inte möjligt. Jag tror att jag skulle veta om jag visste att hans ex.

Morsan: Nej, det är möjligt och sant. Din svärmor sprang in Jennifer i dag under mor-och Farföräldrar Dag reception. Båda var ganska chockade över att se varandra. Din svärmor drog ut en bild på dig och barnen, och Jennifer säger att hon känner dig.

Mig: ...

Morsan: Ja, tydligen din tjejerna går i samma dans i skolan?

Mig: ...

Morsan: Och du talade om ryggsäckar?

Mig: Det är Jennifer Thomas?!

Morsan: Japp.

Mig: Oh wow. Jag måste ringa min man.

Jag ringde honom direkt, men tydligen min mor-in-law hade kammat hem mig. Han visste redan. Besviken över att inte kunna leverera chockerande nyheter för honom, vände jag mig till sociala medier (naturligtvis) och postade denna statusuppdatering på Facebook:

"Intressant Utveckling av Veckan: Slår ut en av de mammor som jag är vän med på barnens skola var min mans första flickvän."

Jag har fått många "likes" på att en—och vissa grunder för mer information. Var de hoppas på drama? Kanske några bitch-slaps? Eller var det verkligen bara vill veta vad som "första" flickvän som faktiskt menas? Det spelade ingen roll. Det var en kul historia att berätta.

Helt ärligt, jag berättar det här en hel del. Eftersom det är en av de roliga vändningar i livet. Det blir också en del intressanta reaktioner från folk. Vissa människor kan inte tro att jag är vänner med Jennifer. Vissa tror att det skulle vara riktigt besvärligt. Vissa älskar att vi är vänner.

En vän i synnerhet, när de hörde den berättelsen frågade den riktigt viktiga frågan: "Allt jag vill veta är:—när du gick för att plocka upp dina barn den dagen du fick reda på—var det du ser bra ?"

Bra. Jag erkänner det. Jag har helt förändrats till en finare outfit och fixade mitt hår och smink innan du plocka min dotter upp den dagen.

Men, ärligt talat, det var inte krångligt. Och ingen av oss behandlade varandra på något annat sätt. Jennifer är en riktigt fin person, och vi båda verkligen gillar varandra. Vi beslutade att få ihop familjer och låt barnen spela. Och vi går regelbundet ut till fika och lunch. Hon är rolig och söt och omtänksam—jag kan se alla de bra egenskaper som min make såg på henne.

På tal om min man, Jennifer och jag pratar inte om honom alls—utom en gång tog hon en massa awesome high school bilder på honom (som han verkar ha "tappat" under åren). Vi pratar om våra barn, skolan, livet och vanliga saker som vänner pratar om. Jag är glad över att känna henne, och jag är bättre för hennes vänskap.

Och—kom— klart hon har bra smak i män.

ADVERT

Lägg till din kommentar