När Ditt Barn Bestämmer sig för att Hon har Gjort Amning

Min dotter att sluta amma.

"Ingen gillar en smitare", sade jag till henne, men hon verkade inte bry sig. Hon bara vänt mig fågeln. Bokstavligen, hon tog sig bort från mig på sin lekmatta och vänt hennes lilla fågeln leksak rätt på mig. För tredje natten i rad.

Jag har gjort det 32 år på denna planet och detta var första gången någon har kört från mitt rack. Jag skulle ljuga om jag sa att mitt ego inte ont, bara lite. Visst, de är inte perfekta, men de är inte att dåligt, du vet?

Och inte var detta tänkt att vara min val, hela denna avvänjning företag? Det spelade ingen roll, eftersom hennes budskap var tydligt: flickvän var beredd att kalla det avslutas. Och om hon var klar, ja då var jag också. Sjutton månader är en lång tid. Att komma till denna insikt, min första tanke var naturligtvis:

FRIHET!!!!

Beroendet var över! Mina bröst är min igen, alla MINA!! Jag kunde springa fritt, att lämna mitt hus för en hel Lördag utan en vård i världen, glatt skriker efter över min axel på min man: "Hon är din för dagen! Du reda på det!" Mooohooohahahahaha! Omvårdnad toppar och minskade dagen-dricka inbjudningar, vara borta!

Men, bara så att jag är klar – när barn är gjort amning, de är oftast liksom, gjort är GJORT, eller hur? Gillar ingen chans att hon skulle gå tillbaka? Jag är bara kolla så jag, vet du inte får några ovälkomna överraskningar. Eftersom jag verkligen inte vill det, och jag kommer inte att missa det, inte ett dugg – så att inte få fel uppfattning, OK? Jag bara frågar för en kompis.

Jag behöver inte ta upp det i samtalet som vi är – korrigering, jag menar, var – fortfarande ammar, eftersom jag verkligen inte tycker verkligen att det har betydelse hur vi väljer att föda våra barn, och att så länge vi får dem fed, vi vinner. Jag är helt enkelt att göra – ursäkta mig, det är jag var enkelt att göra – vad som fungerade för oss . Men när vi frågade (på grund av att en massa människor gör för att fråga), jag har alltid svarat ärligt talat: ja, vi var fortfarande ammar.

Och mitt svar var träffat en av två starka reaktioner: "Åh wow, bra för dig! Det är fantastiskt!" eller ser ut, "Åh min gud, VAD ÄR det för FEL MED DIG, DU FREAK," följt av "Du dålig sak, när ska du sluta?" Nåväl, tiden har kommit: hon har SLUTAT!

Och jag kan inte hitta någon anledning att vara upprörd över detta. Jag menar, det skulle vara vansinne! Eller hur?!

Jag visste svaret att när vi skulle sluta amma, till bestörtning av dem som frågade, eftersom jag har aldrig riktigt haft en plan. Tja, jag hade ett små plan, antar jag, och det var målet jag satte för mig själv i början, innan vi faktiskt hade vår dotter: att göra det till sex månader. När jag tänkte på det då, särskilt under den tid i början när mina bröstvårtor ganska mycket eld, sex månader lät som om jag var galen piller. Vem fan gör det här för så länge?! Jag var säker på att de antingen var galen, eller hade ingått helgonförklaring, eller både och. Jag sakta lärt mig att de var varken; de var helt enkelt göra vad som fungerade för dem när det kom till att mata sina barn.

Jag brukade fråga det, men nu vet jag att frasen "det är alltid mörkast innan gryningen" är skriven som en hyllning till mina bröstvårtor, eftersom när jag kom förbi "åh min gud döda mig nu att detta är den värsta smärta jag någonsin har upplevt!" det blev plötsligt ... lätt. Bekvämt. Så mycket så att jag började känna mig lat om det faktum att jag ammar.

Men jag är helt bra med att det är över. Sjutton månader! Jag menar allvar. Jag ska kasta mig en jäkla fest eftersom jag är så lycklig. Ja, jag är lycklig. Jag ha min kropp tillbaka!

Men ... kunde hon inte har berättat för mig i förväg, så att jag kunde ha varit lite mer närvarande igenom vad jag vet nu var vår sista utfodring? Eller kanske låta mig fatta beslutet, och kasta åtminstone en enda tår i protest?

Åh, men jag är så glad! Och inte får jag började på den fruktade rutin på att pumpa. För ungefär ett år sedan jag äntligen sätta pumpen bort eftersom, för att uttrycka det enkelt, pumpa suger. Jag bestämde mig för det "WEE-wer, WEE-wer" oljud från pumpen var långt från en sex samtal. Jag insåg också att, eftersom jag inte var med min dotter primära vårdgivare och kunde bara amma henne hela dagen, jag var pumpning endast så att min man eller genom att besöka familjemedlem kan ibland ha äran av att mata henne. Vilket var trevligt, men också ganska löjligt från min sida för att låsa mig bort och koppla upp mig till en maskin à la Bessie Kon för en timme, en dag om jag inte behöver. Det var bara enklare för mig att amma henne. Inga flaskor att tvätta, inget att sanera, utan att behöva släpa på extra grejer runt med mig. När jag satte pumpa bort, det kändes nästan som om jag var otrogen. När människor ber, Hur är du fortfarande ammar? Den frågan till mig, var egentligen: Hur kan jag inte ?

Detta är en barnlek att ge upp! Hon har inte ens missa det. Jag är så lycklig! Jag ska ta den här lycka till och kör med den! Hon är inte agera, eller ens försöker att amma igen. Inte en tår i sikte. Jo, för henne, åtminstone. Vad? Vem gråter? Inte jag! Eftersom jag inte kunde vara mer nöjd med denna övergång. Kan jag låna vävnad? Och gjorde jag berätta hur jag är så glad att jag är helt OK med detta?

Hon var aldrig en känslomässig dricker heller, så det är inte som om jag inte kunde se att detta kommer. Hon har gjort det klart från början att vård, till henne, var en affär: att hon skulle få, få sin mjölk, och få med henne spela. Inga kvardröjande, nå för mig när hon fick ont eller behövs någon form av säkerhet. Hennes avskildhet från det hela naturligtvis gör det lättare för mig att känna sig mindre bunden, det också, jag menar, hur skulle det inte? Jag var helt enkelt hålla upp mitt sista affär.

Och vår affär har kommit till ett slut . Hon gjorde det klart att hon inte kommer att förnya sitt kontrakt med min mjölk leverans. Hon har all rätt! Det är rätt att det i det finstilta!

Det intressanta med det hela är att jag precis fick reda på att jag är gravid. Jag har hört att detta ändrar smak av moderns mjölk, och det låter ungefär rätt eftersom hon kanske inte gillar smaken av en liten bebis på väg. Att ge upp omvårdnad var kanske hennes första rörelse i protest. Men det spelar ingen roll; det som spelar roll är att det var hennes val.

Och jag är BRA med det! Allvarligt, jag uppskattar din oro. Jag vet att du inte fråga, men jag bara tänkte att jag skulle berätta för dig. Jag är OK! Vad är det? Åh, det är bara min skit nya mascara. Det körs en hel del utan anledning . Det måste vara relaterade till graviditeten. Ja, jag läste det någonstans, så det måste vara sant.

Under de senaste nätterna vi fast i vår nya kvällsrutin: badkar, en bok, en säng. Hon är en stor flicka nu! Och hennes ge upp omvårdnad var hennes signal till mig att hon växer, att göra sitt egna val, en liten självständig kvinna. Och jag är helt OK med det!

Har jag sagt det redan?

Åh, jag är så tacksam, jag kan bara ligga här i fosterställning och SKRÅLA! Dessa är tårar av glädje, verkligen. Det är det bästa för oss båda, jag vet det. Men en sak är säker: att bryta upp är svårt att boob göra.

ADVERT

Lägg till din kommentar