Att Höja Ett Barn Är En Bit Av Kakan

När du är förälder till tvillingar, kan du mycket snabbt tappar räkningen på hur många gånger du hör "Åh herregud, TVILLINGAR – jag vet inte hur du gör det!".

Jag svarar alltid på samma sätt.

A) jag inte har ett val och

B) jag har inget att jämföra det med, jag har haft två barn från dag ett så det är helt normalt för mig.

Jag ljuger inte, jag är helt klart inte har ett val. Det är inte som jag kan skicka en tillbaka. Eller säg till en av dem att vänta några år innan jag är redo att börja höja dem, så att jag kan njuta av föräldraskap som enda barnet. Med två barn i samma ålder, pockar på uppmärksamhet, är allt jag någonsin har känt sedan jag blev förälder.

Den här veckan fick jag en smak av hur andra hälften bor. Tja, en smak av hur de flesta människor lever. De flesta föräldrar som är det. Sábha har varit sjuk och jag har hållit henne hemma från förskolan hela veckan. Så i tre dagar nu, medan hennes tvillingsyster var iväg för att umgås med sina kamrater, hon och jag har njutit någon på en gång.

Tills nyligen, jag hade inget att jämföra att vara förälder till fler än ett barn till. Om du skulle berätta för mig att ha en unge var tufft, jag skulle tro dig. Berätta för mig jonglera två barn i olika åldrar är svårt, jag kan mycket väl tänka mig. Berätta för mig som har tre barn är galna? Jag vet att du har rätt. Berätta fyra barn gör ditt huvud att snurra och jag kommer inte tvivla på dig för en sekund. Min syster-in-law har åtta barn — ja, åtta barn — (jag ska bara låta det sjunka in en stund) och jag TROR henne när hon säger att hon kan inte komma ihåg att en stor del av de bästa åren av hennes liv.

Att höja ett valfritt antal barn har sina utmaningar och även om jag vanligtvis irriterande optimistisk om glädjen i att höja tvillingar Jag måste säga att de har upplevt det mycket kortfattat här veckan – att bara ha ett barn är SÅ jävla LÄTT i jämförelse.

Nu innan någon av er med endast en liten härlig hemma börjar vilja kasta saker på mig, tror inte för en sekund att jag vet det inte är relativ. Med bara ett barn hemma hos mig för ett par timmar varje dag den här veckan har varit fantastisk, men det är bara för att det är en nyhet för mig att jag ens är medvetna om det. Jag vet absolut att det inte skulle vara densamma om jag bara hade ett barn från början. Eller en i taget. Som normala människor.

Det är bara det att den här veckan, jag har haft en liten smak av hur saker och ting kunde ha varit om jag inte varit girig och hade mina barn på en gång och jag vill sola sig i det eftersom det har varit så otroligt härlig.

Till exempel idag, jag hade tid och tålamod för att låta Sábha baka muffins, från grunden, allt av sig själv. Jag övervakade, naturligtvis, men jag förlorar inte min anledning när hon spillt mjöl och började att "slicka skålen" före dela ut blandningen i uppsatsen fall. Bakning är oftast lite av en krigszon, med tvillingar. Jag brukar spela rollen av galen General som får alla bug-eyed och nervös samtidigt som skäller order på hans oregerliga truppen (det är alltså inte en armé ord) – men inte idag!

Lile har fått denna vecka också. Jag lämnade Sábha hemma med sin Pappa för en hel eftermiddag medan Lile och jag gick för att äta lunch, för att surfa runt lite affärer och det var ett absolut nöje. Att bara ha ett barn med mig betydde att det var så mycket lättare att slappna av i caféet utan att oroa om man skulle spilla mjölk samtidigt som jag var att få de andra ut från under bordet. Jag hade bara jaga ett barn ut från under klädstänger i affärer och bara ha ett barn till strid i en bilbarnstol klippa mitt restiden avsevärt. Jag kommer ihåg den dagen ömt.

Nu har jag upptäckt att föräldraskap-bara ett barn när man har tvillingar är bara så... hanterbar!

Du kan tala om för mig att med en enda barnet har det nackdelar också. Men, för den här veckan åtminstone, jag tror inte du. Kanske bara barn uttråkad eller ensam. Men barnen med syskon som också gör det och det är mycket värre när du har fått mer än en liten röst gnälla efter något att göra. Kanske bara barn behöver sina föräldrar som sina lekkamrater hela tiden så att du inte någonsin att få en paus. Men åtminstone finns det bara ett barn att välja spel och du kommer att hoppa över alla förhandlingar och kompromisser saker som kommer med att ha flera barn.

Jag kan ÄLSKA att ha tvillingar och jag kommer nog alltid vara irriterande optimistisk om hur bra livet med mina flickor, men även så, jag tror jag ska försöka faktor i en lite mer vanlig en-mot-en tid med var och en av dem. Bara så jag kan påminna mig själv om hur lätt det här föräldraskap företag kan vara.

Relaterade inlägg: 10 Skäl till varför Det är Häftigt att Ha Tvillingar

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar