Till Min Vän Som Är Förtvivlad Efter Ett Missfall

Åh, söta vän . Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är i mitten av en högljudd restaurang, plocka upp tappade tåg och förbannelse anläggningar som inte kan våren för Crayola för rugrats, och jag får din text.

Du hade en annan missfall — ditt andra i några månader. Och plötsligt är det som att rummet är tyst. Jag omedelbart översvämmad med ett spektrum av känslor jag har kommit att veta alltför väl, att för mig, var först kände under sommaren 2012. Och jag är trasig för du i varje mening av ordet.

Jag kommer inte att säga Jag är så ledsen, eller att allt händer för en anledning, eller försök att plocka upp din egen förkrosselse med att berätta du Jag har en vän som drabbats av missfall, och idag, hon har två friska barn hon kryper upp till varje natt.

Jag kommer inte att fråga hur långt du var eftersom det inte finns något svar på den frågan som ger mig rätt att besluta att antalet ska göra saker och ting bättre eller värre.

Jag lovar att inte tala om att du redan har barn och att de ska ge lite tröst och frid under denna tid.

Och sedan igen, jag vet inte om jag kan lova någon av dessa saker — eftersom jag är människa. Och jag kan säga att en av dem eller alla av dem eftersom de är naturliga reaktioner, och de kommer från ett bra ställe. Och samtidigt som de hjälper inte alls, jag vet du inte fel på mig för det. Eftersom att ha drabbats av en missfall innan, jag visste inte och skulle inte fel en vän som sagt sådana saker till mig.

Men kanske vad jag ska säga, om jag kan samla mig själv och rensa mitt huvud innan du svarar på du, är detta, min söta vän: Jag älskar du . Och det är inte rättvist. Och jag älskar du . Utöver det, du bör veta att någon känsla du 're upplever är normalt, förståeligt och berättigat. Och hjälp finns att få om du kan inte hantera dessa känslor på egen hand. Och det är ingen skam i att söka den hjälpen. Och jag ska gå med du .

Och oavsett om du kan hantera denna mardröm på egen hand och med stöd av dem som är närmast du eller om du ta lite extra stöd för att vädret denna storm, jag kommer att älska du ännu mer våldsamt för att ha känt du överlevde denna kamp. Eftersom den mentala, fysiska och känslomässiga toll missfall ta på en kvinna som längtar efter att få bära ett barn inuti henne för första gången, eller för femte gången, är inget jag skulle önska min värsta fiende.

Jag vet du är bruten. Men jag vet också jag, och hundratals andra, kärlek du . Så låt det kärlek på, och låt oss läka ihop. Eftersom även fem år senare kan det plötsligt kännas som en återuppstått sår som behöver ett nytt bandage för en kort tid. Så låt oss läka ihop, kära vän . Och vet att jag älskar du.

ADVERT

Lägg till din kommentar