När Vi Börjar Att Förlora Vår Mamma Super Befogenheter

Idag hade jag en mycket hård insikt, min mamma super powers, de verktyg som jag har använt för att förvisa monster under sängen, omintetgöra småbarn innan de målade hela sitt rum med blöja grädde, eller förhindra ett barns huvud används som en murbräcka, blir mycket mindre kraftfullt nu när mina barn är 16, 13 och 10.

Sant, det var på den tiden som mina krafter inte varna mig om att min då tre år gammal, tredje barnet var att rita en banan i rött sharpie på vardagsrummet är cream-färgad matta. Eller som min tio-åriga son skulle tycka det var en bra idé att rista in namnen på Beatles på sin nya byrå. Men även Superman och Wonder Woman har sina dåliga dagar. Så länge alla tre barnen var att andas, jag var i relativt gott skick.

För några år sedan, jag märkte att min snabbhet på att göra snacks var ifrågasätts. Jag började höra från peanut gallery som de rutter som jag tog i min mamma-mobile för att få dem till deras aktiviteter efter skolan var inte alltid den snabbaste eller mest ändamålsenligt. De hade bättre idéer om hur man ska göra saker.

Inga problem. Jag har precis informerat mina älskar att jag är i själva verket en mamma, inte en ande eller en tjänare, och lärde dem att göra sina egna snacks. Jag har också påmint dem om att den som körde var ansvarig för vägar att ta, och om de inte gillar det, att de inte behövde gå till sin väns hus eller team praktiken.

I hemlighet, jag såg till att uppgradera min Mamma super befogenheter till att omfatta ett snabbare alternativ och en mycket större dos tålamod. Jag sörjde på den gamla goda tiden när allt jag gjorde för mina barn var magisk och perfekt.

Men jag var också glad för att de skulle växa upp och kunna göra mer för sig själva.

Sedan kom de dagar när jag inte längre kunde svara på alla frågor de hade, liksom varför gör farfäder har att bli äldre och flytta ut från sitt hus och till assisterad levande samhällen? Varför gjorde människor vi älskar att få cancer och dö? Hur är det möjligt att en person kan gå in i en skola eller kyrka och döda människor?

Mina befogenheter träffat sin match. Jag lärde mig att det fanns vissa saker som en mor aldrig kunde förklara. Allt jag kunde göra var att lyssna och försäkra dem om att de var säkra. Även när jag inte tro mina egna ord. Jag kanske inte kan ta bort smärta, men jag kan i alla fall minska det.

Nu har två av mina barn är längre än jag, och jag kan inte längre ens lyfta min yngsta att bära honom till sängen om han somnar på nedervåningen och tittar på TV. Min äldste är att tänka på högskola, och i lite mer än året att han kommer att kunna underteckna ett juridiskt dokument och rösta. Varje dag som han flyttar sig lite längre än min mamma-super-powers nå.

När jag tänker på allt som väntar honom och mina andra barn som de fortsätter att växa bort från mig och bli vuxna i vad som kan vara en underbar, men också oerhört skrämmande värld, en del av mig vill stanna tiden. Det finns stunder när jag känner att jag skulle sälja min själ för att hålla dem lite för evigt. Jag vill ha en puss för att alltid göra sina ont gå bort. Jag vill kunna slippa mardrömmar med en sång, eller min blotta närvaro.

Idag är dagen då det äntligen gått upp för mig att jag har haft det helt fel. Jag tänker inte förlora mina befogenheter. Jag ger bort dem. Ibland villigt och kärleksfullt, ibland mina barn har att brottas bort dem. Men de särskilda befogenheterna var aldrig min att hålla.

ADVERT

Lägg till din kommentar