När Världen Känns Tung, kom Ihåg Att Fokusera på Ditt Barn

Precis som många Amerikaner, händelserna de senaste veckorna har lämnat mig känslan skakad, utlöses, och kränks .

Donald Trump kommer att bli vår nästa president.

Jag har vacklade mellan att känna arg, nedvärderade och fruktansvärt osäker — ofta alla dessa på en gång. Jag har varit orolig för säkerheten och välbefinnandet hos min familj, mina barn, sina vänner, och de barn och familjer över hela vårt vackra och unikt olika land.

Jag har varit att titta på nyheter på en 24-timmars loop (ja, att ens kontrollera det mitt i natten), och sova i en ojämn sprutar, vakna upp i ett panikartat svett, och undrar om det hela är kanske en mardröm jag kan väcka upp mig från.

Jag har varit rullning genom Facebook som en madwoman, försöker hänga med i de senaste rubrikerna och skandaler, prångla till mig själv minst 80 gånger på en dag, "OMFG, menade han egentligen bara effing säga det?"— som om något av det skulle inte förvåna mig en sekund vid denna punkt .

Och jag har märkt på sistone att jag har varit kortare med mina barn, knäppa på dem mer än jag borde vara, och förlora tålamodet snabbare än vanligt. Jag har varit rubbad och deprimerande att vara runt. För att uttrycka det enkelt, jag har inte varit den mamma jag vill vara, inte alls.

Jag kan skylla på sömnbrist eller det faktum att jag har varit distraherad av oro om vad som komma skall. Men jag insåg i dag att ingenting egentligen motiverar det. Och även om jag inte vill förneka mina känslor eller driva bort dem, jag vill verkligen inte att mina känslor om det aktuella läget i vårt land för att distrahera mig från uppgiften att mothering mina barn.

Det är så svårt att göra — nu eller någon gång i världen känns tung — men våra barn ska alltid vara vårt huvudsakliga fokus, oavsett vad. Och nu, mer än någonsin, de behöver oss.

Oavsett hur mycket vi skydda dem från det, de kan känna att vi är oroliga. De avlyssna våra samtal och de plockar upp de senaste nyhetsrubriker och efterföljande diskussioner, även om vi tycker att de inte lyssnar. Om de är i skolåldern, de kanske har hört andra barn prata, eller värre än så, de kan ha bevittnat hatpropaganda eller mobbning inspirerad av den tillträdande presidenten.

Så, när vi går in i denna oroliga tid i Amerikansk historia, låt oss fokusera på våra barn. Ja, vi måste bli aktivister för, oavsett i vilken sätt vi finner lämpligt. Vi får absolut inte glömma att världen behöver vårt engagemang för att bevara vår demokrati mer än någonsin. Men vi kan inte göra det på bekostnad av att ta hand om våra barn — familjen först .

Min plan på sistone har varit att skala tillbaka på min massmedia, särskilt när det kommer till övermättnad av politiska artiklar överallt på sistone. Jag läser de som är informativ och från tillförlitliga källor, och särskilt de som ger konkreta idéer för vad vi kan göra som engagerade medborgare. Men jag är inte klicka på varje rubrik eller lyssnar intensivt till varje nyhetsprogram.

Kanske är jag inte tillräckligt stark, eller så kanske jag inte har den tjockaste huden ut det, men när det är bara så mycket dåliga nyheter ute — nyheter som triggar mig på de djupaste nivåerna — jag kan inte så enkelt att stänga av den, flytta på, eller funktion på mitt bästa.

Och jag behöver. Jag har att tillämpa vissa gränser för självbevarelsedrift. Mina barn behöver sin mamma nu, här, närvarande med dem när de spelar Legos på mattan och ber mig att unglue mig själv från min telefon för att komma ner och spela med dem. De behöver min fulla, öppna armar eftersom de krypa upp till mig vid läggdags, och de behöver min odelade uppmärksamhet när de ber mig förklara exakt hur stor jorden är och varför månen följer oss när vi kör hem på natten.

Låt oss inse det: Vårt land som kan gå till skit, men våra barn är vårt största hopp. Och de kan läka oss också.

Så hur nedstämd du känner om tillståndet i vår värld, ta lite tid att se saker och ting i ditt barns ögon. Lyssna på deras frågor. Lägg märke till hur mycket förtroende och vördnad som de har i sina själar, precis där bakom deras underbara, söker ögon. Håll händerna och pressa. Känna lukten av deras hår. Kör hem med dem genom en regnstorm. Stampa i några vattenpölar längs med vägen.

Och skratta med dem. Skratt är verkligen den bästa medicinen, och om någon vet hur man skratta — djup magen skrattar med vilda överge — det är våra barn.

Så ja, låt oss se till att ägna stor uppmärksamhet åt vad som händer i vårt land. Låt oss vara pigg, engagerade aktivister så att vi kan spara oavsett strimlor av demokratin och humanismen finns kvar. Men låt oss leta efter balans också. Vi kan inte låta vår rädsla och ve konsumera oss till den punkt där vi slutar att vara föräldrar till våra barn så väl behöver oss för att vara.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar