När Binky Träffar Väggen

Jag kastade sin napp hela rummet så hårt jag kunde. Den slog i väggen och sprack i bitar. Den lilla, söta pingvin binky som ofta ses i min lilla, söta barnets mun krossades, och så var I.

Jag hade fått slag råd från vänner och familj. De berättade för mig att det skulle vara en inlärningskurva, men de försäkrade mig att jag skulle få veta min baby och det skulle bli lättare. De berättade för mig att jag skulle lära sig att lugna honom och trösta honom. De berättade för mig att när du räkna ut din baby, de nästan aldrig gråta. Detta var en tröst för mig i början, men allteftersom månaderna drog ut på tiden och mitt barn skulle inte sluta gråta, jag kände mig som att jag hade misslyckats som mamma.

Jag kunde inte trösta mitt barn. Jag kunde inte trösta honom. Jag kunde inte stoppa honom från att skrika. Jag kunde inte få honom att sova lugnt. Det var inte blir det lättare och lättare, och jag fick skylla mig själv.

Skylla mig själv gjorde att jag tog på mer av bördan. Jag kände att jag aldrig gör tillräckligt, även om jag tog hand om honom dag och natt. Jag föredrar att ha honom skrika i min famn istället för i min mans tills jag nådde min bristningsgränsen.

Den binky slog i väggen.

Jag har aldrig haft ilska frågor så detta var ett uppenbart tecken på att något behövde förändras. Jag tog min bedårande lilla pojke till läkaren snart efter händelsen. Han diagnosen min son, med kolik, sade att det var ingenting någon kunde göra, berättade för mig att det inte var mitt fel och skickas sedan med oss hem för att ta itu med dagligen skriker och gråter.

Jag skulle vilja säga att denna diagnos har hjälpt mig som en ny mamma, och till viss del, jag antar att det gjorde. Men inget lugnade mig mer än den tidens gång och fött min andra son.

Min förstfödde gav oss en kör för våra pengar. Hans första år var grov. Han utbildade oss som föräldrar mer än vad vi tränade honom som ett barn. Men på den andra sidan av kampen, vi är alla blomstrar. Han är en otroligt ung pojke nu. Han är känslig, empatisk, självständig, energisk, beslutsam, rolig och intelligent. Alla hans fantastiska egenskaper som gör honom till en fantastisk pojke gjorde honom till en mycket svår baby, men när han började gå och kommunicera mer, han blev en helt annan barn. Han visste alltid exakt vad han ville och hur han skulle äntligen få det.

Födelsen av min andra son var en annan stor vändpunkt för mig. Jag var orolig att vi skulle ha en annan liknande situation. Samtidigt som jag visste att vi skulle överleva och göra det till den andra sidan, jag var i hemlighet livrädd för att gå igenom det igen. Som tur är, vår andra son kom ut leende och har inte slutat sedan dess. Visst, han är en handfull på andra sätt: Han har alltid varit en attention seeker och är en boll av energi, men han ger sin ljusa, spralliga personlighet i mixen för att motverka sin brors allvar.

Så eftersom ingen berättade för mig, jag säger er: Den mängd som din baby gråter är inte en indikation på vilken typ av mamma som du är.

Nästan fem år senare, kan jag säga definitivt att det enda måttet på en mamma är hur hon hanterar den situation hon är i. En gråtande baby är inte lika med en dålig mor. I stället för att mamma är otroligt stark, tålmodig och kärleksfull. Det finns inget värre än att vanka salar med en skrikande bebis på 3 på morgonen, men vi gör det eftersom vi är fantastiska mammor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar