10 Saker Jag Gör När Barnet Sover

Sova när barnet sover, säger de.

Barnet kommer tupplur, säger de.

Den berömda rådgivning alla (allvarligt, alla) känner sig tvungen att berätta för en ny mamma, "Sova när barnet sover!" Låter underbart. Förnuftiga. Bekvämt.

Också OMÖJLIGT.

Om några mirakel som min dotter gör tupplur, kan jag inte heller: A) omedelbart somna efter veckor av koffein-induceras mani, eller B) glömt högar av tvätt, försummade husdjur, olästa e-postmeddelanden och hundratals andra saker jag skulle vilja gå till.

Vad vill jag egentligen göra när prytt med dessa mytiska tupplurar jag hör så mycket om?

1. Ligga på golvet, stirra i taket och förundras över de underverk i tystnad.

2. Överväga att duscha...försök att komma ihåg sista gången jag duschade...blir distraherad av den avskyvärda mängden av hund hår på mattan och sedan återgå till # 1.

3. Frenetiskt använda min telefon för att betala räkningar, kolla sociala medier, nyheter appar och sms-meddelanden i ett försök att återfå kontakten med verkligheten.

4. Debatt att göra middag, städning, att få e-post eller på annat sätt vara produktiv, men bestämmer mig istället för att re-fluff kläder som har varit i torktumlaren, alla dagar i veckan och plocka my nail polish off.

5. Spendera flera minuter stirrade undrande på barnet och se till hennes andetag är perfekt rytmiska. Riv upp på det underbara i mitt liv som jag skapat. Panik när hon väcker och andas djupt när jag insåg att hon bara var tvungen att fisa och är fortfarande sover.

6. Utforska känslor av skuld för att inte göra något men ligger på golvet. Mentalt sopa dessa känslor under mattan (*riktiga* svepande det är inte fråga om) och försöka knäcka min rygg. Fortfarande på golvet.

7. Vandra till kylskåp. Suckar djupt när hon märkte en choklad kaka har inte magiskt dök sedan jag kollade sist. Plocka upp en string ost...kastar tillbaka den. Nära kylskåp. Suck igen. Traska tillbaka till dagis för att titta kärleksfullt på barnet igen.

8. Ringa min man för att skryta om att barnet är tupplur och för att bevisa att det är jag inte.

9. Tänk på att göra lite yoga. Köra en eller två personer. Känner vilt säker och passform.

10. Gå igenom de 2 000 eller så baby bilder på min telefon och tyst löfte att bli en bättre, mer produktivt morsan imorgon än vad jag var idag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar