När Din Make / maka Är Också Din BÄSTIS

Förra veckan tittade jag på den gamla " remake av 80-talet Fluga med Jeff Goldblum på Hulu. Jag närmade mig min fru, Mel, i köket, och sa, "Låt oss bara säga..."

Mel avslutat min mening, "Hypotetiskt."

Jag stannade. Jag har alltid stanna där, och hon ler, och väntar på att min löjlig fråga som bygger på en hemsk film som jag har sett.

"Att jag var en lysande vetenskapsman. Jag uppfann verklig, ärlig transport. Bara en fluga fick i transportör med mig av misstag, och nu mina gener har varit skarvas med en fluga, och jag är sakta på att förvandlas till en massiv mänsklig man flyga?"

Jag vände ryggen till en stund och vände sedan tillbaka till hennes ansikte, mina händer på krokiga böjda fist som krokar, mitt ansikte scrunched upp, tillbaka välvd, och sade i ett högt surrande, läskigt, flyga-som röst, "Skulle du fortfarande älska mig?"

Jag närmade mig henne för en kyss, öppen mun så långt det går, tungan ut och rullade över mina läppar. Hon lade sin hand på mitt bröst, ansikte scrunched upp och knuffade bort mig, skrattar. Vände hon tillbaka för ett ögonblick och sade, "om du älskar mig...också."

Sedan vände hon sig runt, händer som krokar, öppen mun, huvud åt sidan, och vi gjorde denna märkliga, mänskliga flyga puss. Det blev plötsligt tyst i huset, och med tanke på att vi har tre barn, men detta är oftast ett dåligt tecken. Jag vände mig om, händer fortfarande i krokar, ansikte lite vriden, för att se alla tre barnen tittar på från vardagsrummet, deras ansikten fryst i avsky.

Vår 11-årige son bröt tystnaden. "Det är något fel med er."

Och vet du vad? Han kan vara rätt. Det kan vara något fel med oss. Men oavsett vad det är, vi är båda fel på precis rätt sätt, som gör oss bästa vänner .

Vi sms: a flera gånger om dagen. När jag har en dålig dag på jobbet, jag sms: a Mel. Att inte få svar eller något. Bara för att ventilera. Hon gör samma med mig.

När något intressant händer under min dag, den första personen jag vill berätta är Mel. Jag vill att hon ska veta om det. Nu går jag in i dörren, Mel berättar för mig om sin dag. Vi pratar igenom saker tillsammans — problem, situationer och förvirring. Vissa av allt är business. Ibland är det budget, eller något som händer med barnen, men det är bara för oss att prata om saker vi inte gillar eller vår gemensamma kamp.

Jag säger till henne att jag älskar henne varje dag. Jag tänker på henne hela tiden. Vi laga mat tillsammans. Och när vi gå på dejt, vi spelar "du skulle hellre." Ibland har vi uppfinna våra egna frågor, men de flesta av den tid vi hitta en lista online. Vi nästan alltid göra detta på några low-brow taco shop.

Vi skrattar. EN HEL DEL.

Och jag kan inte tänka på sånt här och inte le.

Hon känner mig bättre än någon annan, och jag känner att jag känner henne ganska bra för. Men en sak jag vet säkert är att jag inte vet allt om henne eftersom hon är en växande och föränderlig person. Så jag försöker hitta sätt att lära känna henne bättre och hålla kontakten.

Som för två månader sedan, när vi firar vår 14 th - årsdagen, vi gick till ett dag-spa. Medan i omklädningsrummet, frågade jag henne om jag skulle få naken.

"Ja," sade hon.

"Men tänk om någon ser min doodle?" Frågade jag.

"Du ska ha en klänning," sa hon. "Ingen vill se din doodle."

"Wow... inte ens du?" Frågade jag.

Hon blinkade.

Jag frågade henne flera frågor. "Vad händer om jag somnar?" "Vad händer om jag behöver kissa?" "Vad händer om jag behöver fisa?"

Hon berättade för mig att sova var bra. Svaret på allt annat var bestämt "INTE." Hon lade sin hand på min axel, och sa åt mig att koppla av och njuta av mig själv.

Sedan frågade hon mig varför i hela friden jag höll på med detta, och jag var inte säker på hur man svarar. Så jag bara stod där, tafatt och halv naken.

Detta var min första gång på ett dag-spa. Ingen berättade för mig att jag skulle bli naken, eller att de skulle vara gnugga ner mig i aromaterapi olja tills jag kände mig som en baby seal efter ett oljeutsläpp, hela tiden försöker slappna av, men det går inte att eftersom jag behövde fisa. Jag hade aldrig velat gå till ett dag-spa innan, och ärligt, jag var lite obehagligt.

En gång var vi äntligen på något annat än kläder, jag svarade på hennes fråga: "jag ger er en resa till spa som en gåva hela tiden, och du älskar alltid är det, men jag vet inte varför. Vi har känt varandra så länge. Det finns inte en hel del mysterier kvar."

Jag tittade på Mel och ryckte på axlarna.

"Det här kändes som ett bra sätt att lära sig något nytt."

Hon gav ett halvt leende. Då hon kysste mig, tog min hand och ledde mig in i ett rum för avkoppling.

I slutändan, hur det ser ut när din make / maka är din bästa vän är själv runt någon, även om det är lite pinsamt. Det innebär att skratta en hel del, och berätta för varandra om din dag. Det innebär att sms-meddelanden, och gå ut till platser som kanske inte glamoröst, men så länge ni är tillsammans, du har en fantastisk tid.

Det innebär att gå på mataffären datum, eller födelsedag shopping datum, och även om det skulle vara tråkigt, du är med din bästa vän, så att du vet att det kommer att bli awesome. Och det ser ut som du gör något du kan hitta obekväm (som att sätta på en klänning på en dag spa) så att du kan lära oss något mer om din bästa vän.

Det ser ut som att moody ' runt omkring dem, och de agerar inte som att det är något fel med dig, eftersom de förstår hur du fungerar. Det ser ut att bli bekväm med att diskutera alla dina problem och rädslor, och att veta att din make / maka inte kommer att döma dig.

Det innebär att man tittar på din make / maka och säger, "Du vet att du är min bästa vän." Och dem som säger något i stil med, "Ja...duh."

Och då både för dig skratta tills folk bredvid dig på taco shop vända för att gawk.

ADVERT

Lägg till din kommentar