När Ska jag Berätta för Mina Döttrar Att jag är Inte Bara Mamma?

Min 6-åriga dotter, Alana, vaknade jag upp på morgonen med leenden och kramar: "Mamma, Mamma, Mamma! Grattis på Mors Dag!" Min 7-åriga dotter, Sofia, var tätt bakom henne, hålla en enda röd ros med ett kort som hon hade gjort själv. Detta var den morgonen hade jag drömt om sedan jag var 10-år gammal, när jag kände för att jag ville bli mamma.

Min resa till denna dag var inte lätt. Det tog mig en evighet att klura ut hur du datum tillräckligt bra för att gifta sig. Sedan, min man, Sean, och jag tillbringade de kommande fem åren i djupa relationer med olika fertilitetskliniker. Vi hamnade på den bästa fertilitetsklinik i världen, som flyger från Austin till Denver för rutinmässig tentor och komplicerade förfaranden.

Det första steget i Denver var en serie tester på min reproduktiva cykel, och resultaten var inte bra. Jag var 38 och mina ägg var för gamla. De var mycket osannolikt att den kommer att leda till graviditet, naturligt eller med medicinsk hjälp.

Det är en konstig form av sorg när du sörjer för ditt DNA. Det handlar inte om ett barn som du har känt, det handlar om att barn du aldrig kommer att veta. Det handlar inte om att inte vara förälder alls—det handlar om att inte hålla en baby som ser åtminstone lite som du vill. Det handlar om att inte ha en unge som aktier subtila kvaliteter och manér med dina anhöriga eller en vuxen som kommer att bära en liten del av dig efter att du är borta.

Vi kallar mina flickor DNA-Mamma "Pam." Vi hade inte hennes riktiga namn eller en bild, bara en två-beskrivning sida som var mest en medicinsk historia. Hon var en office manager, så vi döpte henne efter Pam på Kontoret . Hon gillade delfiner, så vi köpte henne en skulptur av två blå glas delfiner i mitten av hoppa som en gåva av uppskattning.

På Mors Dag, Sofia väckte mig Nutella toast och kaffe på sängen, två av mina favoriter. Alana gav mig ett par hundra kramar. Flickorna lekte med sina kusiner. Jag tillbringade tid med alla mammor i vår släkt. Alla i åldrarna 6 till 77, spelade kickball i trädgården med gjort upp regler och massor av skratt. Detta var mer av dagen hade jag drömt om. Men jag tänkte, i en del av mitt sinne, att jag skulle berätta för mina flickor om Pam snart.

För några månader sedan, Sofia är äldre vän gjorde henne science fair project om dominanta och recessiva gener. Jag berättade för sin mamma, bara halvvägs skojar, "låt inte mina flickor för att se det!" Mina flickor båda har blå ögon. Sean är blå, och min är brun. Vad är den statistiska chansen att, med tanke på vårt DNA?

Vissa kvällar, som vi gosa precis innan säng, ska jag berätta för mina flickor sin förlossningsberättelse. Jag berättar för dem att deras pappa och jag ville vara föräldrar mycket, väldigt mycket, men att det inte var lätt. Vi hade en mycket bra läkare hela vägen i Colorado, och vi tog plan i den snöiga bergen för att få hans hjälp. Vi berättade för dem att det var en speciell kvinna som hjälpte oss också. Vi är så tacksamma för dessa människor hjälp eftersom vi nu få vara med Alana och Sofia ' s mamma och pappa.

Vi har varit öppna om vår IVF och givare ägg-upplevelsen med familj och vänner. Men vi har inte berättat för tjejerna uppgifter om hur kvinnan hjälpte oss.

Först av allt, den förklaring som kräver en förståelse av hur ägget och spermien göra en baby, vilket är en hel del information på deras ålder.

Men mest av allt, det är för att jag inte vet hur man ska berätta för dem att de har en DNA-Mamma som inte är mig. Kommer de att undra hur hon ser ut? Kommer de vilja veta mer om henne? Kommer de att missa henne, trots att de aldrig har träffat? Kommer de att känna sig långt borta från mig, undermedvetet, eftersom de är mer medvetna om vår fysiska skillnader?

Om vi säger till dem för tidigt, kommer de att vara förvirrad och ledsen? Om vi säger till dem för sent, kommer de tycker att vi har hållit en viktig hemlighet från dem?

Nästa Mors Dag, mina flickor kommer att veta mer. Vi kommer att ha många samtal över tid, baserat på deras frågor och vad som gör det meningsfullt för deras ålder. Jag är stolt över min familj. Jag är stolt över mina flickor. Jag kan inte vänta för alla Mors Dagar.

ADVERT

Lägg till din kommentar