När Politiker Var Tråkiga (En Önskan Om Att Mina Barn)

Min barndom hade en president, och från min elementary-skolan utsiktspunkt, 1980 politik hade ingen riktig drama. Jag var 5 år gammal när President Reagan valdes, och jag minns inte det. Inte heller jag minns hans mordförsök i början av år 1981, inte långt efter sin invigning.

Vad jag minns var middagar på TV-bord i vardagsrummet och titta på State of the Union-adresser och andra inlägg—särskild behandling, barn, Vd på! Oftast, jag var lite irriterad över att mina favoritprogram var förhindrad av Ordföranden. Jag tittade på tal, men eftersom mina föräldrar ville, eftersom det inte fanns något annat på, och eftersom jag på något sätt förstått att det var kapitalet jag är Viktigt.

Då, politiska ledare hade en aura omkring dem. Vd: s framträdande på TV var verkligen en distinkt händelse i tiden, innan 24-timmars TV och internet nyheter. Bortsett från en eventuell attack annons här eller där, en President kan i allmänhet räkna med att vara statesmanlike och, ja, presidentvalet .

Du behöver inte mig för att berätta att våra barn upplever en helt annan politisk barndom. De missade drama av våra unga vuxna år, precis som den kittlande 1990-talet Clinton-skandalen och skådespelet av 2000-Bush-Gore omtvistade valet. De har fått sina 2016 drama läskigheter nu, dock.

Kränkningar, våld, divisiveness, och omogna, unstatesmanlike beteende har stansade en permanent svart öga på 2016 års val. I våra hus, vi vill inte ge våra barn och våra middagar i vardagsrummet för att titta på fula debatter. Det finns lite i denna kampanj som uppmanar oss att stanna upp och skicka våra barn meddelandet: "Det är ett viktigt arbete. Dessa är människor med något viktigt att säga. Detta är något värt att titta på." I stället befinner vi oss i den tabell med TV-off, diskutera inte bara politiska innehållet, men också den grundläggande medborgerliga beteende vi förväntar oss av oss själva, våra medmänniskor och våra ledare. Mina barn vet vad är det som händer och de borde, även om vi inte tittar på det tillsammans.

Jag undrar hur detta minne, första presidentvalet minne stämplat på mina 10, 8 och 5 år gamla: s barndom, kommer att påverka dem. Kommer detta val att vara en avvikare? Kommer de alltid förvänta sig att politiken för att vara en lera-smutskastning röra, eller kommer de att efterfrågan ledare de kan respektera, oavsett om de håller med dem politiskt?

För ett barn av 80-talet, politik kan ha varit tråkig, men det är förmodligen eftersom de var ganska högt och gammal. Vi var rädda för det Kalla Kriget—legitimt rädd. Jag minns oroande och bad mina föräldrar om kärnvapenkrig och börjar uppmärksamma Sovjetisk-AMERIKANSKA vapen kontroll toppmöten när de blev mer frekventa i slutet av 80-talet som jag var in i tonåren. Kom ihåg Reagan och Gorbatjov träffas regelbundet för att diskutera nedrustning av kärnvapen, vad en big deal att det var?

Om jag orolig för kärnvapenkrig, jag gjorde inte oroa dig om min egen President skulle säga något dumt i en av dessa toppmöten eller att han skulle dra en trigger i ett stabilitetstest för att begrava en fiende. Jag visste Presidenten kommer att agera som en vuxen. Som de flesta Amerikaner, har jag istället orolig för det mesta om huruvida Sovjet var lika motiverade som vi var till slut den allmänna hot de två länder som hade tagit på huvudet på sina medborgare.

Våra barn har bekymmer om i världen också. Om de inte har läst om det i läroböcker, som de troligen inte ens vet vad det Kalla Kriget är, och att en av 2000-talet födda barn, det är en gammal historia hur som helst. Nej, deras rädsla är om terrorism och extremister som söker vår undergång. Även om det skett före deras födelse, specter 11 September är mer skrämmande verkliga för dem än det Kalla Kriget någonsin var till mig. Så är hoten av gun massakrer i skolor och på offentliga platser. På 80-talet, hade vi inte huka i garderober och under faciliteter som skrivbord under lockdown övningar.

Det kommer alltid att vara skrämmande saker. Men de läskiga saker som inte bör omfatta våra politiker, de människor vi räkna med att företräda och leda oss. Vi bör inte måste skydda våra barn från våra egna politikernas volatilitet och vulgaritet . Vi behöver vuxna som beter sig som vuxna, och som ledare.

Jag önskar för mina barn, då, är att vi kan räkna på våra politiska processen, våra politiker, och vår Ordförande för att vara värda vår respekt och förtroende. Då, kanske, som mina föräldrar, jag kan slå på en debatt eller presidentens tal och födde mina egna barn med riktig, tillförlitlig statsmannaskap.

Om jag kunde, det är vad jag skulle rösta på i November.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar