När "Inte Rättvist" Är Det Enda Alternativet

Stanken av en cigarett.

I alla rättvisa, den person som gör rökning verkade vara att göra sitt bästa för att hålla ångor bort från den närliggande barn. Han var släpande längs den yttre omkretsen av staket, ryggen vände sig till experiment för barnen " spela händer bakom honom. Det är inte som han stod där, blåser rökringar direkt in i min sons ansikte. Men unken lukt som lämnade mig inställsam som min son svängde klumpigt från en bar till nästa var så överväldigande att jag kände det som att han kan lika väl ha varit. Som mitt huvud började värka från rök, mitt hjärta började värka från vad jag visste skulle komma: "Det är inte rättvist."

Här är den sak om cigarettrök: Det är inte som att ta en öl kan, eller tuggtobak, eller ens en smutsig nål (inte för att jag vill att de nära mina barn heller). Det kan inte bara kastas åt sidan eller kasseras utom räckhåll för barn som råkar vara i närheten. Cigarettrök resor.

Jag anser inte att jag är en pryd, men jag tror att det finns regler som anslås på lekplatsen för en anledning. Jag ska erkänna, jag har brutit en som säger "ingen mat eller dryck på lekplatsen" massor av gånger. Mina barn bränner en massa energi att klättra, svinga och springa runt. De behöver näring.

Men när det gäller att "Rökning förbjuden" skylt på stängslet, jag tror inte det finns någon gråzon där. Och borde det inte vara. Bokstavligen . Mina barn ska inte behöva passera genom ett dis av rök som de kör runt i vad som är tänkt att vara en barnvänlig plats.

Som förälder, jag har kämpat med hur man ska hantera dessa typer av situationer. Att peka ut regler för att en rökare verkar pryd och out-of-place. Be honom vänligt att stampa ut sin cigarett har—tidigare—varit träffade en eye roll och en vägran att göra så. Jag kan tänka mig att vara snarky skulle bara få mig snark i retur. Och låta mitt barn att fortsätta spela i ett område där de är utsatta för farorna med passiv rökning är inte ett alternativ.

Typiskt, det enda valet jag är kvar med är att berätta för mina barn att vi måste lämna, och sedan ta med dem hem eller till en annan lekplats—en som är en rökfri. De berättar för mig att det är inte rättvist, och att de har rätt: Det är inte verkligt. Det är inte rättvist att mina barn behöva lida för att någon annan inte följer reglerna. Det är inte rättvist att jag måste ordna min schema för att någon annan inte ta farorna med passiv rökning på allvar.

© Courtesy Samantha Wassel

Forskning har visat att exponering för passiv rökning kan ha långvariga och förödande konsekvenser för våra barn. Enligt Centers for Disease Control and Prevention av de cirka 7 000-plus kemikalier som finns i passiv rökning, det finns hundratals av dem är giftiga och minst 70 kan orsaka cancer. Förutom cancer, passiv rökning ökar förekomsten av kroniska, och ibland dödliga, sjukdomar i andningsorganen, hjärt; öron, näsa och hals, samt kognitiva problem. Här är några av de mest skadliga effekterna av passiv rökning exponering för barn:

1. Astmatiska barn som är runt passiv rökning är benägna till mer allvarliga och frekventa attacker, CDC säger .

2. Barn som utsätts för passiv rökning löper en ökad risk för lungcancer, öroninflammation, lunginflammation och bronkit, enligt Amerikanerna för icke-rökare Rättigheter .

3. Barn som utsätts för passiv rökning löper högre risk för kognitiva problem, Amerikaner för icke-rökare Rättigheter rapporter . Passiv rökning försämrar ett barns förmåga att lära sig. I själva verket är mer än 21,9 miljoner barn beräknas vara i riskzonen för behandlingen av underskott på grund av passiv rökning.

4. Passiv rökning kan orsaka hjärt-kärlsjukdomar, stroke och hjärtinfarkt och icke-rökare som utsätts för det ökar deras risk för att utveckla hjärtsjukdom med 25 till 30 procent, CDC rapporter .

Så, som stanken av cigarettrök fortsatt att genomsyra luften runt omkring oss, jag rundade upp mina pojkar och berättade för dem att vi var tvungna att gå.

De tittade på mig, och jag kunde se orden i deras ögon innan de ens sagt dem, så jag sade dem först:

"Jag vet, pojkar. Det är inte verkligt."

I mitt huvud, och jag tillade: men det är bättre än alternativet.

ADVERT

Lägg till din kommentar