En Dag Mitt Hus Kommer Att Vara Ren Igen

En gång i tiden, mitt hus gnistrade. Våttorka golven var min favorit uppgift: Städa ditt hus och få en aerob träning på samma gång! Jag ordnade burkar i skafferiet i prydliga rader. Jag organiserade kryddor i bokstavsordning på hyllan. Jag sa till mig själv att om min man är värsta vana var att släppa sin handduk på golvet, jag var en lycklig kvinna. Jag placerade en mjuk handduk på hyllan för honom med ett leende.

Då vi hade barnen tre av dem, vilket innebar att vårt hushåll hade nu fyra personer slängde handdukar med överge och exakt en person som investerat i att plocka upp dem—med mig. Och jag ville inte le åt det.

Och sedan fanns det leksaker. Små, vassa leksaker som ont när man klev på dem i mörkret och stora leksaker för att resa över i korridoren i vårt så litet hus. Uppstoppade djur och doll kläder och samlat damm. Kritor och klistermärken och skrynklig konstruktion papper. Små studsbollar som lämnade märken på taket. Kladdiga handavtryck alla över glaset.

Skolan sporrat nya mässar. Böcker och pennor och papper och markörer spridda över köksbordet. Kartonger rekonstruerade som leprechaun fällor. Garderober slits isär för att göra kostymer: Claude Monet, Rosa Parks, Harriet Tubman, den Stora stygga Vargen, Lady Gaga. Våta fotspår utspridda lövträ efter att vi flyttade till ett hus med en pool. Våta handdukar och gjutning på uteplatsen. Barbies och Nerf gun pellets strödda inifrån och ut.

Och tvättservice! Tae Kwon Do kläder, gymnastik träningstrikåer, basket och fotboll uniformer varje vecka. Glöm inte att tvätta benskydd! Gräs och lera på knäna av alla par byxor. Gräs och lera i marken varje par strumpor. Yoghurt och choklad och spillt ketchup på allt. Det fanns inte tillräckligt med blekmedel.

Flyttade vi igen, till en stad där det regnar. Leriga skor och droppande paraplyer. Mer läxor, mer papper och böcker, plus-räknare och gradskivor och datorer. Smink, blåsa torktumlare och strykjärn trängs på räknaren badrum. Hår spray gunk-ing upp badrumsgolvet. Smutsig disk samla in i sovrummen och pizza stapla lådor i källaren. Lukten av svett och stanken av Axe Body Spray. Nagellack spills på mattan. Liten svart gummi bollar över mitt vita kök golv—turf bollar som kommer ut av deras knapar, eftersom det är för blött här för att spela fotboll på gräs.

Andra familjers hus verkar så ren och organiserad. Hur gör de det? Jag förstår inte. Ja, mina barn hjälp och min man hjälper till, men takten i våra liv är obeveklig. Röran verkar krascha över oss, våg efter våg—arbete, skola, e-post, texter, läxor och fotboll turneringar och barnkalas och möten och människor till besök på sjukhuset. De flesta dagar kan jag knappt hålla huvudet ovanför vattenytan.

Jag hatar kladd. Jag hatar det, men jag vet vad som kommer. Mina två äldre börja gymnasiet nästa höst, och min yngsta huvuden till åttonde klass. Jag förbereder mig för den röra som kommer med dem att organisera biståndsprojekt. Jag väntar på högar av smutstvätt efter klass resa till Washington, D.C. jag är redo för SAT prep böcker, trasiga pennor, och skrynklig college ansökan uppsats utkast kastade på matsalen golvet.

Innan jag vet det, jag kommer att tejpa upp flyttlådor och städa tomma rum. En dag, förr än jag förväntar mig, att jag ska vakna upp och finna en gnistrande rent hus, med undantag för en handduk på golvet. Åtminstone jag kan räkna med min man för att göra plats ser bodde i, även efter allt stök är borta.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar