När Det har Varit En Av De Dagar, Detta Är Vad som Ger Mig Frid

Det har varit en av de dagar . En dag som börjar med avbruten sömn och en tidig väckning. En dag när matinköp, tvätt och städning är alla förhandlingar med ett spädbarn som gråter varje gång han satte ned. En dag när de andra jag vänder min rygg för att försöka göra något, det är en höst och bula eller momentana gnälla, eller både och. En dag när jag hittar honom försöker gnaga på hans blöja hink och klättra upp på toaletten. En dag med mer gråter i sin säng än att sova i det. En dag där han snyftningar hysteriskt från mitten av hans badkar till sänggåendet av hunger, utmattning, och barnsjukdomar obehag.

Det är en dag som avslutas med mig gunga honom att sova, även om jag vet att jag inte borde, men själviskt, jag kan bara inte klarar av att lyssna till några fler gråter för en dag. Jag sitter där i mörkret, lyssna till ljudet av havet spelar på sin vita brus maskinen, som skakade honom fram och tillbaka tills hans kropp, spänd med spänning, äntligen slappnar av på mig. I mitt huvud, jag gör en lista av alla de uppgifter jag har att göra när jag satte ner honom i sin säng, prioritera vad jag har att ta hand om innan jag till slut svimmar av utmattning mig själv. Jag stirrar på den lilla klockan som räknar ner minuterna tills jag äntligen kan lämna och ha lite tid för mig själv utan hans nöd hämmar mina rörelser.

Sedan, när han gömmer sitt huvud i mitt bröst och hans andning slutligen planar ut, hans lilla hand når upp, finner halsen av min tröja, och griper tag ordentligt.

Och med att halv-sover, oftast omedveten gest, all min ilska och frustration försvinner, lämnar kärlek och barmhärtighet i sitt tomrum.

Som liten hand helt ångrar mig varje gång.

Ibland är det som fångar mig off-guard, trycket av det lilla hand på min kalv, med hjälp av mina ben som hävstång för att dra upp hans kropp upprätt, och jag tittar ner för att se två stora bruna ögon tittade upp på mig. Andra gånger, det är den intimitet som får mig — hur han lägger sin lilla hand på min arm eller min hand medan vi sitter tillsammans i soffan. Idag förundras jag över hur hans små händer blir mer kapabel att uppgifter som jag tidigare har trott varit omöjligt: att sätta maten i munnen och att använda sitt finger för att se till att den munsbitar bo i det, snarare än att falla tillbaka medan han tuggar, skickligt plocka upp föremål som han såg från andra sidan rummet.

Och nu, precis som varje gång jag ser dessa små fingrar, och jag påminns om hur både liten och stor han är. Han är tre gånger större än han var när jag höll honom i mina armar för första gången, men han är fortfarande en liten människa som behöver mitt beskydd och vägledning genom världen.

Jag kom ihåg att idag, just nu, han är den minsta han någonsin kommer att bli från och med nu, och det kommer att komma en tid när han kommer inte att vilja eller kunna krypa upp på mitt bröst och somna; att en dag kommer han att börja gå och springa bort från mig istället för att ständigt krypa mot mig; att jag en dag kommer att räkna ner dagarna tills han kommer hem igen.

Så även om han sover gott nu, och inte ens rör vid den mjuka kyssar jag lämnar på hans ömma läppar och kinder, eller de slag av mina fingrar genom hans mjuka, fina hår, jag fortsätter att sitta i mörkret, lyssna till ljudet av vågorna som slår i bakgrunden. Jag tittar på hans bröst stiga och falla rytmiskt och andas in hans söta bebis doft.

Jag njuta av denna stund av frid med min söta pojke som kommer inte vara ett barn för mycket längre tid, för vilken min kärlek har inga gränser. Och som hans små fingrar äntligen släppa min tröja, jag är den som klamrar sig fast vid honom hårdare.

ADVERT

Lägg till din kommentar