Att Få Den Perfekta Presenten Till Min Fru Kan Vara Krångligt Som Fan (Men Värt Det)

Jag var på mitt kontor och beställa en resa till dag spa för min fru för att Mors Dag . Jag visste var att hon gillade att gå. Tja, som jag inte vet namnet på platsen, men jag visste ungefär var det var. Inte heller visste jag vad brukar hon fick när hon gick där, men jag visste att hon kom tillbaka glad, ser sexig. Så jag använde Google, och hittade numret, och snart var i telefon med en mycket ung klingande kvinna — mig, far till tre i 30-årsåldern och frågar vad som måste ha varit uppenbart dumma frågor, och hennes försök att inte skratta åt mig.

Min plan var att överraska Mel lördagen innan. Jag skulle sätta upp en tid för hennes favorit-tjänster på hennes favorit dag spa. Då jag var på väg att säga till henne, "Gå, ha kul. Jag ska titta på barnen. Oroa dig inte om en sak. Jag fick detta." Sedan efteråt, att vi skulle få middag. Jag diskuterade även detta plan med en av mina arbetskamrater, och hon föreslog att jag skulle kontakta sin man och släppa några tips på hennes vägnar.

Allt det fick mig att känna mig säker förrän jag var på telefonen frågar saker som "Vad är en ansiktsbehandling?" och "Hur fungerar en pedikyr arbete?" och "har de vax hela ansiktet? Eller bara ögonbrynen?" Det är där fnittrande kom. Och så tråkigt som det låter, var de legit frågor. Jag hade ingen aning om vad någon av dessa saker innebar. Och vet du vad, den kvinnan på telefonen kan ha varit skrattar eftersom jag var en söt mitten av 30-talet man försöker göra något fint till sin fru, men det kändes inte så. I själva verket, jag kunde känna mitt ansikte växa red som vi pratade. Inte med ilska eller frustration, men med besvär.

Detta är inte att säga är att jag ångrar att spåra min frus favorit dag-spa och sedan räkna ut vad hon tycker. Jag ångrar inte det alls. Vad jag vill påpeka är att jag var ganska långt utanför min comfort zone i allt detta. Jag menar, jag har aldrig haft en ansiktsbehandling eller en pedikyr. Jag har aldrig haft mina ögonbryn vaxade (även om jag kanske borde. De ser ut som ett par av de håriga larver). Jag klippte mitt eget hår — jag har i flera år. Så även om mina frågor var nog dumt att vilken kvinna som helst, jag ville vara säker på att Mel fick vad hon ville. Jag ville ha en idé om hur länge hon skulle vara borta så att jag kunde göra ett lämpligt sätt tidsinställda middag. Så jag var tvungen att suga upp det och fråga.

En stund in i samtalet, som jag hade min panna i mina handflator, armbågarna på skrivbordet, lyssna till en beskrivning av vad som är inblandade i en ansiktsbehandling, kunde jag känner att någon tittar på. Jag vände mig om i min skrivbordsstol för att hitta kontor praktikant log mot mig, hennes telefon. Hon är i sin tidiga 20-talet, mycket ljus och mycket hårt arbetande. Vi delar kontor. Jag satte upp min hand och sa till henne att sluta, men det var för sent. Hon hade redan delat den på Snapchat.

Och jag ska erkänna, ser tillbaka, hela situationen är ganska komiskt. Och vissa kanske till och med hitta det söta. Men det är inte poängen med denna uppsats. Vad jag vill påpeka är att jag har varit gifta i 13 år. Jag älskar fan min fru, och jag kommer att göra allt för henne. Jag vill att hon ska vara lycklig, och jag vill att hon ska känna sig uppskattad. Jag vill inte vara en av de män som glömmer födelsedagar eller Mors Dag, eftersom jag tror att dessa saker är viktiga. Mel är en ganska fantastisk mor, och hon förtjänar något extra på Mors Dag. Men alla som ibland sveper in sig i situationer som denna, där jag försöker så hårt för att göra rätt sak, och ändå känner mig helt generad och obekväm under processen.

Jag är verkligen inte säga att du helt ska kyssa din mans röv varje gång han steg ut ur sin komfortzon för dig. Det är inte så jag känner.

Vad jag säger är att det ibland tar en hel del beslutsamhet och lite pinsamt att beställa dig en resa till dag-spa eller något längs dessa linjer. Bakom den väl genomtänkt gåva, kan det bara vara en bakgrundshistoria av din man sitter i telefon med någon som försöker mycket svårt att inte skratta åt hans dumma frågor, hela tiden, bakom honom är en ung 20-något knäppa hela pärs, men han tryckte på. Han ville inte hänga upp. Han hade inte bara kalla det för en dag och ge dig pengar och en blinkning. Han tog ut sina man kort, placeras det på sidan om, och gjorde vad han visste att du förtjänade eftersom du betyder så mycket för honom.

Det är mycket kärlek i det. Jag tror att det är denna missuppfattning om att åtgärder som vidtas av en man i kärlek bör vara några dramatiska heroiska sak, som dräper en drake eller sparkar någons röv, eftersom de dissed din tjej. Men verkligheten av en mans kärlek, åtminstone från mitt perspektiv som en mitten 30s familj man, är att det faktiskt ser ut som en kille i läder arbete stövlar stod tafatt på en blomsteraffär plocka upp blommor för den kvinna som han älskar, eller en del dude färsk från kontoret placera menstruationsprodukter på butiken counter, hans ansikte lite röd, men bestämd.

Och detta är inte att säga att kvinnor inte kliva ur sina komfortzoner hela tiden för de män som de älskar. De helt göra. Men ärligt talat, dessa stunder av engagemang av en kärleksfull make är inte alltid pratade om. De är inte alltid återspeglas på när gåvan ges. Och en del av mig tycker att de borde vara. Den andra fick jag av telefonen med den dagen spa, jag gick ut ur mitt kontor, gick ner i korridoren, ner för trappan, och stod utanför för att lugna ner sig. Jag tog ett djupt andetag och var tvungen att vänta tills alla dessa besvärliga pinsamma känslor gick bort. Sedan, när mitt huvud var rensas, jag tänkte på min fru och hur mycket hon kommer att älska min förvåning och insåg att hon var 100% värt det. Även om alla skrattar åt mig på freaking Snapchat.

ADVERT

Lägg till din kommentar