När Gjorde Hobbies Bli Extracurriculars?

Som tonåring, min syster-in-law använde sina besparingar för att köpa en klassisk 1950-talet Chevy, som hon parkerade i garaget och byggde om sig själv. Hon jobbade på det på eftermiddagarna och på helgerna, i och runt hennes skola och sport schema. Mina andra syskon-i-lagen hade på liknande sätt passionerade intressen, som att spela gitarr eller piano. Dessa typer av aktiviteter som förr kallades "hobby", och deras fritidsintressen var i stort sett självstyrt—saker de gjorde på egen hand eller med vänner. Deras föräldrar, bortsett från att kanske ge råd om motorn reparera eller spela en låt med dem på piano, var ganska mycket hands-off.

När jag var i tonåren, hade jag inte fritidsintressen. Jag hade "extracurriculars." Jag tog musiklektioner i high school, som var noterat på mitt college-program. Jag uthärdade deltagande i olika idrottslag, som jag tyckte om, för den skull fortfarande flera rader på högskola aps. Jag gjorde delta i drama club, som jag älskade, och jag skulle ha gjort så oavsett vad det betydde för college. Men alla dessa aktiviteter har jag tänkt på i första hand som en del av en cv-byggnad motion, förhoppningsvis gör mig till en mer attraktiv kandidat för selektiva skolor. Jag har inte haft någon "hobby", så som barn i tidigare generationer gjorde. Även de barn som har passioner de följde uppmuntrades att utforma dem som en "hook" en unik sak om sig själva att de kunde erbjuda en viss institution.

Jag undrar om detta är ett allmänmänskligt: Min man, som är lite äldre än jag, är den yngsta av en stor familj, så han och hans syskon gick på college under 1970-och 80-talet. I början av 90-talet, när jag sökte, vad du ville att göra med din fritid var inordnad av vad du hade att göra (åtminstone enligt kollegiet rådgivare). "Hook" in på högskola-rådgivning språkbruk. Nu, college program, från vad jag hör från vänner med tonåriga barn, har blivit en fyra - eller fem-års sökande som barn finslipa sina meritförteckningar, kvaliteter och aktiviteter för att presentera sina bästa själva till Harvard och Yale.

När jag var ett SATT handledare i början av aughts, jag hade en student som tyckte om att spela piano och tog en lektion varje vecka. Vi träffade två eller tre gånger i veckan, prepping för hon SATT, SATT II och de svenska AP-examen. Att få tid för mina sessioner med henne, hennes föräldrar in piano lektion. För att göra tid för tester praxis liksom hennes läxor, hon frivilligt gav upp sitt piano praktik tid. Jag träffade henne för alla hennes yngre år och hälften av hennes senior år, under vilken tid jag tror inte att hon gjorde så mycket av något bara för skojs skull. Hennes piano kompetens inte var tillräckligt bra för att få henne en plats i en vinterträdgård, hon berättade för mig, så det var verkligen inte "värt" det att prioritera musik över SATs.

Dagens overscheduled, stressade barn får en hel del tid i luften, och det av goda skäl. Tonåringar inte få nog sömn eller träning . Föräldrar driva dem, eller att de trycker sig själva, för att studera lite mer för ett test, i hopp om att hämta tillbaka ett B+ i genomsnitt upp till en A. Den aktivitet som kallas "att få in på ett bra college" är nu ett flerårigt slit i vilka barn som avsatts för vad de egentligen vill göra—vad som ger dem glädje—att bocka av en annan ruta på "väl avrundad sökande" - listan. Medan det finns många andra bra skäl för att slå tillbaka denna höga intensitet gymnasiet erfarenhet, jag skulle vilja erbjuda detta blygsam nytta: Hobby kan göra en comeback.

Jag har en hobby nu. Jag spelar gitarr. Det spelar ingen roll att jag suger. Jag önskar att jag hade mer tid att ägna åt det, eftersom jag verkligen älskar det. Om mina barn visar något intresse för saker som att rita serier eller bygga modellflygplan, jag ska helt stöd. Jag hoppas att den tid de är i skolan jag är inte driver dem att prioritera något som SATT handledning över något de älskar, men vem vet? Kanske ska jag ge efter för feber också.

Hej, återställa en klassisk bil är något som kan se bra ut på en högskola ansökan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar