När Blev Generation X Blivit Generation P90-X?

Big deal, eller hur? Cameron Diaz. Jennifer Aniston. Halle Berry. Gwyneth. Alla bära bikini. Alla över 40. Och ett snabbt bläddra igenom min Instagram och Facebook-flöden visar att det inte bara kändisar. Det är 40-och 50-åringar att publicera sex-pack selfies, kör spartan race, gör CrossFit, dricka grön juice, kommer paleo—alla i arbetet med att få en varm ageless bod. Om du inte kan klippa en bikini efter dessa 40 dagar, du har uppenbarligen misslyckats helt och hållet på livet.

Här är vad jag vill veta: När fick vara vansinnigt passform efter 40 gå från att vara ett undantag till att regeln? När gjorde Gen X förvandlas till Gen P90-X? Och det är denna strävan efter en freakishly fit kropp anses vara ett framsteg eller inte? För medan jag har inget emot bikinis eller galna som passar kvinnor som bär dem, jag minns en tid när mammor fick lov att se ut som mammor. Ingen skinny jeans, inga grödor toppar, inga slet biceps. Bara mjuka kurvor och elastisk resår som var förlåtande nog att möjliggöra en tredje bit pizza utan press att slå SoulCycle nästa morgon och pedal det hela.

Det skulle vara lätt att skylla på media för att omdefiniera våra förväntningar på vad en post-40 kroppen är tänkt att se ut. Förra månaden, en bild av Cindy Crawford ser inte-så-perfekta i underkläder gick viral. Men precis som allmänheten började att samlas bakom den 49-åriga supermodellen för att vara "riktiga" och "ärlig" och "fantastiska", Crawford camp hotade en stämning, och menade att bilden hade ändrats för att göra Cindy midsection ser värre. Igår, hon ställde topless på stranden i Malibu i något annat än en vit mesh klänning och svarta stringtrosor som om hon hade något att bevisa. Och det gjorde hon. Eftersom vi lever i en tid när det värsta en 49-årig kvinna kan göra är att faktiskt titta 49.

Vilket är anledningen till att jag tyckte det var så uppfriskande när Candice Bergen meddelade nyligen på Idag visa att hon äter vad hon vill—hatare bli fördömd. "Låt mig bara komma rätt ut och säga det," sade hon. "Jag är fett...jag har lagt på 30 pounds. Jag lever för att äta." Den före detta modell och Murphy Brown stjärnan avslöjade också att många av hennes magra vänner är verkligen eländigt, behålla sin vikt "av rutinmässigt kräkningar efter måltider som består av en bit biff eller fisk." Hon gick sedan fortsatte med att beskriva den typ av dom kvinnor kan känna när det kommer till mat: "På en ny middag som jag delade bröd och olivolja, följt av choklad glass... En kvinna nära mig, tittade på mig, bestört, och jag tänkte: 'jag bryr mig inte.'"

Fest på, Murphy Brown! Du tror att du är fet... och du är fortfarande fantastisk. (Jag vet, jag vet. Hon är 68, inte 40. Och hon är inte riktigt fett. Men ändå.) Livet är kort och flyktig och—likt en choklad glass kon på en varm sommar dag—du vet inte hur länge du har tills den är klar. Kan lika gärna njuta av det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar