När Gjorde 13-Åringar Börjar Se Ut Som Supermodeller?

Du vet att du börjar bli gammal när du ser ditt barns generation med en blandning av skräck och beundran.

Mina barn är preteens, och jag tillbringar en stor del av min dag förundras över deras självförtroende och prestationer och den andra delen av min dag panik om deras självförtroende och prestationer. En minut, jag påminna dem att bära underkläder, och för att i nästa stund tittar jag på dem vispa ihop en PowerPoint-presentation för skolan i enlighet med 42 sekunder. Det betyder att jag är officiellt på att föräldraskap stadium där jag har gamla-person tankar om hur livet har förändrats sedan jag var i deras ålder.

Här är bara några geriatriska observationer jag har gjort den senaste tiden (Och ja, vänligen skicka katrinplommon. Tack!):

1. När gjorde 13-åringar börjar se ut som supermodeller? Bläddra igenom mitt Facebook-flöde i början av September tyckte jag att det var Fashion Week i stället för "back-to-school" - vecka. Varför är Kate Upton och Gisele Bündchen som står vid vår busshållplats? Åh, vänta. Det är bara några mitten-schoolers redo att ta itu med de röda mattan på väg till åttonde klass vetenskap klass.

Tack för att Proactiv, tidigt ingripande orthodontia och flott nattklubbar kläder butiker som Hollister och Abercrombie som ägnas helt åt tonåringar, den fula ankungen fas är att bli en sak i det förflutna. Naturligtvis, fördrivna tafatthet måste gå någonstans, så där spelar det för land? Ja, på fortysomething mammor som handlar med dessa uber-cool mellanstadieeleverna på nattklubben—jag menar, den mall. Det är OK. Intensiva perioder av tafatthet och utestängning bygga karaktär. Rätt, Gisele? [suckar tyst]

2. Detta kan vara den mest aktiva gruppen inaktiva barn i världshistorien. Tydligen är den här generationen drabbats av fetma och dålig nivåer av kondition, men berätta inte det för att den 11-åring som nästan körde över mig i en 5K. I själva verket, det finns en del barn som jag träffar verkar vara en del mänskliga, del overbred, jacked-upp greyhound. Inte bara många av dem spela en sport året runt, de spelar ofta flera sporter för varje säsong. Det finns barn som är igång sex minuters km på 9 år gamla. Det finns 12-åringar som håller på med CrossFit och Parisi Hastighet Skolan. Små gymnaster tränar sex timmar om dagen. När jag var 10 år gammal, min idé av hjärt-spela Kick det Kan till 30 minuter, och bara tanken av att körning en 5K kvar till att jag känner mig utmattad och i behov av ett högt glas av Kool-Aid och en kram från min mamma.

Kudos, liten, övermänsklig soffpotatisar.

3. Varför är det så att de "gillar" allt online, men ogillar de flesta saker i verkliga livet? På Instagram, de gillar att stranden, de gillar att träd, de gillar att regnbåge, och de vill att fotbollsplanen. I verkliga livet? Stranden är för sandig, att trädet är irriterande, att de inte ser någon regnbåge, och de har aldrig sagt att jag gillade fotboll.

4. Hur kommer det sig att preteens som är i samma rum ignorera varandra, men när de är borta från varandra att de tvångsmässigt försöker ansluta med varandra? Sätta ett gäng barn är tillsammans i samma rum med iPhones och man kunde höra en knappnål falla (men inte släppa en pin-kod, för att någon kommer säkert att kliva på det samtidigt som limmas till sin telefon). Kommer de att sitta bredvid varandra på sina telefoner i skilda världar på obestämd tid. När de är separerade och i bekvämligheten av sina egna hem, men de kommer att göra allt som står i deras makt för att få kontakt med varandra via text, headset och, naturligtvis, FaceTime. "Jag vet att jag inte får ögonkontakt med dig på ditt hus 20 minuter sedan, men dude Jag behöver se dig nu! Jag behöver se din ögon . Vänligen plocka upp, vänligen plocka upp, vänligen plocka upp. Whereareyou?Whereareyou?Whereareyou?!"

5. Borde inte bal där preteens verkligen kallas "Sleepunders"? Eftersom den mängd sömn som uppnås av vem som helst på dessa händelser är oftast under fem timmar? Omvänt, ska inte preteen underkläder verkligen kallas "overworn"? (Ingen förklaring nödvändig.)

6. Preteens har matvanorna hos 4-åringar men drycken konsumtionsmönster för 40-åringar. Jag finner det fascinerande att en stor del av detta släkte som skulle kunna beskrivas som "kinkiga" väl i sin tonåring år. Det är nästan som om smaklökar har utvecklats för att förkasta allt som inte lura hjärnan till att tro att det är en förädlad kyckling nugget. Å andra sidan, deras dryck smakar mer sofistikerade än någonsin. En 12-årig beställer en "grande iced spinkig mocka-choco latte halv-caf med ingen piska" verkar helt normalt i dessa dagar.

7. Varför är det så att de verkar ha en mycket kort uppmärksamhet span utom när man fokuserar på just det som orsakar kort uppmärksamhet span? Läsa en bok? För 15 minuter? Upprörande! Men, Minecraft och Clash of Clans inte helt uppskattat om man inte är helt engagerade för en solid 120 minuter. Enligt min son, detta är ett vetenskapligt faktum. Jag skulle be honom att slå upp det, men han har inte tålamod.

8. På sociala medier, barn förkorta allt. Så varför har de förvandlat "vs." till verb som är nu vanligt med en rak ansikte? Barn kan höras frågar varandra: "Vem är din lag versing ikväll?" Även oxforddictionaries.com konstaterar att det är dumt. OK, kanske inte, men det bör (åtminstone tills den beslutar att lägga till den till sina poster, tillsammans med "bea" och "twerk"). Haha! Hmu, ilysm, K.

9. Varför är det så att preteens kommer att ta 3,456 foton på sig själva i en vecka, men när du ber dem att posera för en familj eller semester foto, de kommer att köra som 11-åring som sparkade min rumpa i en 5K? Jag har officiellt gett upp försöken att få en användbar familjens julkort foto, så detta år kommer jag att helt enkelt göra collage av sina Instagram-foton. Jag försöker bara att välja mellan en av min son framför porta-potta och en av honom med tre marshmallows stoppade i munnen. TBH, de är båda adorbs.

Trots dessa dramatiska förändringar, föräldraskap äldre barn kan vara ett mycket roligt. När folk frågar vad det är som jag säger, "Det är som att ha en kort, icke-kommunikativa lunch chicken nuggets på Starbucks med Gisele Bündchen efter versing Tom Brady i en 10K."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar