När Nära Vänner Bor Långt Bort (För En Begäran)

Jag vill gå till affären med dig. Jag vill se var dina barn går i skolan och se dem springa och krama om dig när du plockar upp dem på eftermiddagen. Jag vill sitta med dig i köket och laga mat med dig på din spis. Jag vill sitta i ditt vardagsrum och chatta och ha kaffe, och jag vill gå ur din dörr och se vad som scen hälsar dig varje dag. Jag vill se var du arbetar, och vad som ligger ovanpå ditt skrivbord. Jag vill veta vad ditt våren päls ser ut som, för guds skull. Eftersom jag vill njuta av i din vardag, så jag kan stoppa undan den till nästa gång vi pratar. Jag behöver bilder i mitt huvud, och för att veta summan av dina dagar, eftersom jag saknar dig, gamle vän.

De säger att det är svårt att få vänner när du är en odlas upp, men jag har haft tur. Jag bor i en sammansvetsad gemenskap nära Cleveland där jag inte kan hjälpa men överlappar med massor av likasinnade, vackra kvinnor—och jag är säker på att om jag slutat att räkna, jag tycker jag har ett dussin som jag kunde ringa på för något. De är nära vänner, och jag älskar att kunna se dem ofta.

Men det finns också de vänner jag har kvar, mina vänner i skolan. Dessa vänner var född av olika saker, av svunna epoker—oftast av så väldigt många timmar tillsammans, gör en hel del av ingenting. Eller så verkade det i tid.

Det var timmar på high school, och sedan flera timmar på sport och klubbar, och timmar av bal och timmar av att prata-prata-prata (och fnissade-fnittrande-fnittrande), utan någon känsla av att vi någonsin skulle kunna spendera alltför mycket tid tillsammans eller kör ut saker att säga.

Det var timmar av att leva tillsammans med den nyfunna vän-familj som är född i college, när vi var långt borta från riktig familj som allra första gången. Dessa är de flickor i alla mina bilder, som allt var ett äventyr, även om det bara var att sitta och skratta över pizza och öl.

Det var timmar av att lösa korsord och laga mat och plugga med min law school rumskamrater, ha riktigt, det allra sista innan jag gifte mig med min älskling. Och det var timmar mellan klasser, timmar av ingenting annat än springa och prata igenom ett helt års träning för min första (och sista) marathon.

Och nu, det är för få timmar med dessa kära vänner till mig. Det finns knappast några timmar, verkar det som, eftersom jag lämnade dessa flickor, kvinnor, utspridda upp och ner för östkusten när jag tog mitt liv till Cleveland.

Jag kommer öster att se dem när jag kan, i Boston och New York och washington DC och i mellan. Vi åker på sightseeing, och för att hippa restauranger, och det är så roligt, men det är glimtar av livet i mellan som jag mest skatt. Det är att se en college vän som en mamma för första gången, ömt knäckning hennes söta barnet i bilstolen. Det är att plocka upp en väns barn från skolan med henne och dela ett leende över deras huvuden som de tränga sig igenom folkmassan ut tunnelbanan dörr som stadens barn de är.

Det är memorera värmen av att vara i hennes hem, där hon tillbringar sin timmar nu, så jag kan se det i mitt sinne som en del av henne. Det är att höra de små historier som aldrig skulle motivera ett samtal eller ens en Facebook uppdatering, men som naturligtvis nåd face-to-face-samtal med sina charmiga små detaljer.

Jag hatar att jag saknar 40 födelsedagar och födslar av spädbarn flickor och nätter ute, men mest av allt hatar jag att jag saknar din vardag. Så ge det till mig när jag besöker, och aldrig oroa dig för att du inte är "underhållande" mig tillräckligt. Visa mig den ordinarie du, den lilla familiarities, så att jag kan hålla dig nära när jag är långt.

ADVERT

Lägg till din kommentar