Detta Är Vad Livet Är Som När Ditt Barn Är Utsatt För Anfall

Det hade varit en lång vecka. Min 18-månaders gamla dotter vaknade en morgon med hennes första magsjuka. Hon hade blivit en symbol för hälsa i hela sitt liv, och jag tänkte att det äntligen var hennes tid att fånga ett virus. Hon kastade upp en eller två gånger en dag i vad som kändes som en evighet tills hon började att verka bättre. Äntligen! Tänkte jag. Nu kan livet återgå till det normala.

Om jag bara visste hur fel jag hade.

Nästa dag vaknade jag upp med den känslan. Känslan av att jag var på väg att kräkas. Och så började den längsta dagen i mitt liv.

Efter en olidlig dag av vördnadsfull, att jag äntligen kände mig tillräckligt väl för att komma ur sängen. Fortfarande illamående och groggy, jag drack ginger ale med mitt barn står framför mig. Hon lekte med kondens på glas. Jag pratade med henne när plötsligt började hon ser rakt igenom mig. Sedan, som om det i slow motion, hon föll baklänges till marken.

Jag var förvirrad. Det gjorde inte gå upp för mig vad det var som hände. Jag plockade upp henne och insåg att hon var i beslag.

Jag skrek till min man att ringa 911 och höll henne i min famn som hon skakade våldsamt. Hennes ögon rullade bak i huvudet, och hennes andning var oregelbunden. Hon gjorde gurglande ljud och var helt oemottaglig. Min man bredvid mig med telefonen, jag skriker vår adress till operatören, och bad för dem att skynda på.

Jag hade aldrig varit så rädd i mitt liv. Efter vad som kändes som en timme, vår söta flicka slutat skaka och somnade i mina armar. Min man och jag grät.

"Detta måste ha varit en febril beslag, eller hur?" Jag frågade min man. Jag visste att de var vanliga i småbarn som hade feber. Som var tvungen att vara det.

När vi väl gjort det till sjukhuset, min dotter började skrika, och hon fortsatte att göra så i timmar, med vad som verkade vara avsaknad beslag i mellan. Men hon hade ingen feber.

Det har gått sex månader sedan den dagen. Ytterligare en grand-mal beslag, två normala EEGs, och otaliga frånvaro anfall senare, är vi fortfarande i limbo utan en diagnos.

Jag har alltid trott att det aldrig skulle hända mig eller mitt barn. Tills denna veckan, hon hade knappt haft snuva, och nu är jag mamma till ett barn med komplexa hälsoproblem. Ingenting förbereder dig för det. Ingenting förbereder dig för att ha ditt barn ta vara i dina armar. Ingenting förbereder dig för tester och mediciner och sjukhusbesök med ditt barn.

På natten, jag ligga vaken och oroa sig. Jag bekymra sig om annan utmätning. Jag oroar ytterligare tester hon kommer att stå ut med och vad de kommer att berätta för oss. Jag oroar mig för framtiden och hur hennes hälsa kommer att vara. Kommer hon växa ur detta? Kommer hon fortfarande vara med anfall när hon är en tonåring? Är anfall varför hon är tal-försenad ? Vilka är de långsiktiga effekterna av medicinen hon är på? Kommer vi någonsin få en diagnos?

Jag har inte svar på någon av dessa frågor. Det är så mycket om det här att jag vet inte och får aldrig veta. Men jag vet att hon är stark. Hon är modig. Jag önskar att jag hade hälften av hennes envishet. Jag har aldrig träffat ett barn så viljestark, som har varit en kamp för mig under hennes barn år, men jag är säker på kommer att bli en användbar egenskap när hon är vuxen. Hon är en liten badass som kommer att slå alla hinder i sin väg. Jag kan inte vänta för att se vem som blir hon. Beslagen kommer inte att stoppa henne.

Under tiden, jag kommer att oroa. Jag kommer att vänta. Jag kommer att fortsätta att förespråka för henne och gör allt i min makt för att försöka få alla svar på mina många frågor. Jag kommer att ta det ett steg i taget, ta en sida ur hennes bok och att vara badass mamma hon behöver mig för att vara.

ADVERT

Lägg till din kommentar