Amning Är Ingen Saga

Ibland är livet bara svårare än vi förväntar oss att det ska vara. Vi kanske sätter för mycket press på oss själva? Kanske köper vi in för tidigt på romantiska idéer om framtiden?

 • Prince Charming
 • Staket
 • Glas Tofflor

Ingen berättar sanningen. Prince Charming? Hur många grodor är du villig att möta första, Cinderelly? Staketet? Varför? Så du kan vara HOA-kompatibla? Skruven som skit. Glas Tofflor? Någon som bara försöker bända dessa UGGs av mig med en jävla kofot.

Trots det, när jag var tio år, jag började rita och for ut min framtid. Jag var lätt påverkas av låttexter och så vände jag mig till den mästare som Whitney för inspiration.

Tio år var också då jag blev kär för första gången. Hans namn var Jon och hans familj bodde nära mig, i en blue-collar förort till New Jersey. Han var out of my league och hans hår var snyggare än min, men det spelade ingen roll när det kom till frågor om kärlek.

Ursäkta min checklistor. De får mig att känna mig som anordnas.

 • Har barn
 • Lära mina barn samt
 • Låt mina barn leda vägen
 • Gifta Sig Med Jon Bon Jovi

Över tid, jag har lärt mig. Min checklista behövde lite justering. Men jag har fortfarande, du vet, längtade. Jag föreställde mig hur en perfekt fru att jag skulle vara. Jag kommer att ha en fantastisk karriär. Jag kommer att vara den Indiska Connie Chung. Jag drömde om den perfekta man jag skulle ha. Hur jag skulle se ut som jag kastade mitt leende barn i luften, tro att den fortfarande är under utveckling Polaroid bild matchade vad jag tänkt. Och så vad händer om jag tog lite poetisk licens? Framtiden hade ett par bra saker i beredskap för mig.

Nämligen, "Pilates" och "Brazilian Blowouts."

I mina dimmiga Polaroid bilden, jag var alltid en mycket givande, osjälviska mamma (med bra hållning (Tack, Pilates!) och ännu bättre hår (Tack, Keratin! Är du säker på att få mig att skina!)). Jag har bara inte inse hur mycket mer komplicerat min checklistor skulle bli.

 • Kan laga mat för att hålla hela familjen glad. Och friska.
 • Fortfarande kan bibehålla killer gym pass och en tonad kropp.
 • Kan arbeta hårt för att baconet, stek det i en stekpanna och samtidigt hålla saker fräsande i sängen.
 • Höja balanserad, väluppfostrade och snälla barn utan att någonsin vidröra en fjärrkontroll.

Min checklistor ens skulle se perfekt ut. Jag skulle göra kalligrafi markeringar.

Jag antar, efter ett tag, jag bara riktigt förstod inte hur MÅNGA checklistor som det skulle vara. Eller hur MÅNGA nya objekt jag skulle vilja lägga till att lista mig själv. Hur många gånger har jag inte får någon att lägga till nya objekt till min checklistor för mig. Checklistor som inte bara blev orealistiskt, men omöjliga att uppnå.

Leta. Jag säger inte att gifta sig med Jon Bon Jovi någonsin var möjligt. Men jag var tio. Som en vuxen kvinna, när jag kollade bort objekt, till "Gifta", "Stark karriär" och "Göra barn, per instruktioner från Whitney," att lista växte så fort, ibland var det lättare att bara stanna i sängen och gråta än att försöka ta itu med det. Rutorna fortsatte att komma, och jag skulle aldrig kunna hänga med mina slå upp Sharpie. Strunt kalligrafi.

Jag vet inte ens hur man GÖR kalligrafi.

Jag tror att jag träffade en all time low på en punkt i mitt liv när jag inte kunde utföra vad som kommer så naturligt för så många kvinnor.

Amning.

"Bröst är bäst". Jag visste detta. Jag vet detta. Och jag planerat för. Gjorde jag verkligen. Men saker och ting gick inte riktigt räkna ut hur jag förväntade mig. I stället för att använda detta inlägg för att berätta varför det inte fungerade, eller hur mycket jag försökte, eller hur många tårar i ögonen och hur mycket smärta jag kände mig, låt mig bara rakt på sak.

Det hände inte. Det bara...

Det gjorde det inte.

Och jag kan inte alltid förklara för alla varför det inte fungerade. Och jag har det inte i mig att försöka övertyga alla om hur mycket jag försökte. Och jag kommer aldrig att kunna komma över den känslan av första domen när någon frågar inte om jag ammade, men i stället hur länge jag gjorde det för.

Obs: jag brukar undvika att behöva svara på genom att köra bort och säger, "Lo siento, no hablo Inglés," men det fungerar inte bra med vänner och familj, som vet att de bara spanska sak om mig är att min man är den spotta bilden av Eric Estrada. Och jag gillar ris och bönor. Que bueno!

Jag är stolt över mina vänner som har framgångsrikt ammade uppfattar det mer eftersom jag visste hur krävande det var. Jag hör mina kompisar prata om sin rikliga tillgången på mjölk och känslan av bindning de delade med sina barn. När de talar och ömka om saker som spruckna bröstvårtor, jag välkomnar dem. Lita på mig, jag var så REDO för spruckna bröstvårtor.

Ibland checklistor har att ändras. Jag var tvungen att skrapa bort, "Hantera spruckna bröstvårtor."

Jag minns en tid att vara på Facebook och se en väns inlägg om hur en av formeln företag hade skickat henne några Enfamil. Jag minns hur ARG hon var. Hon ville att alla skulle veta att hon var på väg att skriva dem en svidande brev om att skicka som "gift" till hennes dörr. Hon fick en MASSA likes.

Jag lämnade en kommentar och frågade om hon skulle inte ha något emot att lämna den på hennes veranda eftersom jag körde på det sättet i alla fall.

Ok. Ok. Det gjorde jag inte. Men den enda anledningen var för att min son var med en annan formel. Annars har jag varit upp på skiten.

Det finns dagar när jag känner fortfarande skuld om min brist på framgång med ammar mitt barn. Och det stör mig. Ibland undrar jag om det har påverkat mina barn. Det är alltid att gnagande tanke i bakhuvudet när min dotter blir en öroninfektion eller min son blir en brutal hosta. Eller när min son tror att han är en rosa katt och kryper runt huset spinnande, "MJAU."

I stunder som denna, kan jag inte låta bli att tänka: "Är det här eftersom jag inte amma?"

Jag kan spela spel med mig själv, men det kommer bara att förringa alla de saker jag gör rätt som förälder. Jag har ingen aning om varför min son tror att han är en katt eller om deras förkylningar är på grund av mig eller den snorkiga barn de spelade "Ringen Runt Rosie" med andra dag.

För nu, mina checklistor verkar ha förskjutits.

 • Vara glad
 • Leende
 • Kom ihåg att våra barn är framtiden och försök att inte röra upp dem alltför dåligt

För nu, denna checklista är bra med mig.

ADVERT

Lägg till din kommentar