När En Vuxen Vänskap Tar Slut

I morgon är det min födelsedag. Ju äldre jag blir, desto mer lynnig och reflekterande jag blivit. Jag antar att detta händer alla. Min födelsedag påminner mig om födelsedagar tidigare och den goda tider och dåliga tider jag umgås med var och en av dem. Det får mig att tänka på mina vänner: vänner för livet, vänner som jag har gjort som vuxen, och de som under åren har glidit ifrån mig.

Jag har en vän som jag inte pratat med på ungefär tre år, ge eller ta. Idag känner jag hans frånvaro, inte för att han alltid ringde mig på min födelsedag, men eftersom han som bekant alltid glömde min födelsedag. Han glömde en massa människors födelsedagar, och jag som används för att komma ihåg dem för honom.

Vi blev vänner den sommaren jag tog examen från high school, och jag kan inte radera en person som från mitt liv. Vi gick igenom en massa saker tillsammans—alla av dramatik och äventyr av mina sena tonår, 20-talet och in på min 30-talet. Vi har haft en fantastisk mängd av skratt, och vi delade sorger också. Han var en del av min familj.

För att göra en väldigt lång historia kort, att han gifte sig, och hans hustru inte var bekväm med honom att ha en nära kvinnlig vän. Jag vet att det är ett mycket knepig situation, jag är lycklig att ha gift sig med en man som inte hade några problem med att jag hade en nära manlig vän. Jag var öppen från början av mitt förhållande som jag hade en manlig vän som var en av de viktigaste spelarna i mitt liv. Jag vet att det dynamiska är annorlunda när man har en nära kvinnlig vän, och det kan vara lite av en dubbel standard.

Ett par år in i min väns äktenskap, en ful situationen uppstod som ledde fram till att vi inte sett. Vi pratade en dag, och det var det. Jag har inte hört hans röst sedan. Upplösningen av vår vänskap började en enorm övergångsperiod för mig. Jag startade en ny position på jobbet som tog mig ut från kontoret där jag hade arbetat i åtta år. Jag var i början av min andra graviditet. Jag gick igenom lite av en depression och verkligen sörjde förlusten av vänskap.

Det var första gången jag hade gjort slut med en vän som vuxen. Som ett barn, man plocka upp din leksak och leka med någon annan och komma över det. Jag önskar att det var så lätt nu. Jag var ledsen, jag var arg, och jag satte en hel del av skulden på sin fru. Tiden har gett mig lite perspektiv, och jag vet att han var tvungen att fatta beslut som var bäst för hans äktenskap. Jag gör inte fel på honom för det. Jag har fortfarande drömmar där han gör en utseende—inte så många som jag brukade, men det händer fortfarande. Jag skälla på honom en hel del i dessa drömmar och fråga honom varför han är där. Drömmar sällan innehåller några skratt och det gör mig ledsen. Jag saknar hans skratt. Han har den bästa skratta när han verkligen kommer igång. Att höra ett anfall av fnitter komma ur en sådan stor kille? Man, det var det bästa.

Jag känner att alltför mycket tid har gått nu, dock. Han vet inte något om mina barn eller vad som har hänt med min familj och vice versa. Vi är åtskilda av ett hav av sårade känslor och tid. För ungefär ett år sedan, var jag städa min garderob och hittat gamla brev och kort från honom. Jag kastade bort dem. Att jag inte har några glada känslor bundna till dem längre. Jag vet inte ens vad jag skulle säga om vi prata igen, och det är nog bäst att vi inte för den skull av sin relation.

Men jag saknar honom från tid till tid.

Särskilt idag, just före en annan födelsedag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar