Mitt Nummer

Jag har undrat, om otaliga gånger, om jag någonsin skulle verkligen känner att min familj var komplett. Skulle jag någonsin inte längtar efter en lugn nyfödd i mina armar eller sluta känna sig avundsjuk på den nya mödrar som fick att andas sweet baby luktar snarare än svettig offentlig rykande äldre barn? Skulle något plötsligt på insidan av mig och tillåt mig att sluta hålla på till onsies och vuxit ur Halloween kostymer och styrelsen böcker på off chans att vi kan behöva dem igen? Skulle det värker någonsin att försvinna?

Jag har vänner med ett barn som kände minuters deras barn föddes som den ökända köket var stängt och deras familj var komplett. Jag har vänner som hade sina tuber lika efter barn nummer ett, två, tre eller fyra, eftersom det var ingen tvekan om att de aldrig någonsin velat vara med i detta arbete och leverans rummet igen. Och jag har vänner som visste för ett faktum att de aldrig ville bli föräldrar i första hand.

Men jag hade aldrig upplevt någon av dessa känslor av absolut visshet.

För de senaste fem åren, jag har varit ganska se till att tre skulle vara min för evigt nummer. Det är trevligt och rund och det är oftast ett barn som inte är på min skit lista vid varje given tidpunkt. Men sedan, baby feber skulle oförklarligt sveper över mig och plötsligt en familj på sex lät mer söt än det gjorde vansinniga. Sent varje period var en berg-och dalbana av känslor med imaginär framtida scenarier dansa i mitt huvud.

Fram till förra veckan, när jag äntligen hade mitt ögonblick.

I en konstig saknas-IUD-vad-det-fan-är-gå-på erfarenhet, livet med fyra barn blixtrade framför mina ögon. Den babyskydd. Formeln. Blöjor. Sömnlösa nätter. Väl besök. Den dyrbara mitt i natten stunder. Den första leenden. Och steg. Och födelsedagar. Men istället för att förutse syskon introduktioner, spel i flagg fotboll på gården eller överfyllda Thanksgiving middag bord, för första gången jag såg ingenting men dollartecken, stress och oro.

Och sedan var ögonblicket över. Det skulle vara någon baby, och den här gången, snarare än att de känner grop i magen av längtan och förlust och besvikelse kände jag ingenting annat än lättnad. Massor av det.

Så, då var jag säker: Mina nummer tre.

Vet du din?

ADVERT

Lägg till din kommentar