Det som är Svårt Om att Täcka Upp för Att Amma?

När som helst en amning historien kommer upp i nyheterna, särskilt en som en ammande mamma är ombedd att lämna ett område för att mata sin baby, jag bryta min egen regel om att man inte läser kommentarer av ren, morbid nyfikenhet. I verkliga livet, jag är omgiven av människor som är mycket stödjande av amning, så det intresserar mig att läsa kommentarer och frågor om lämpligheten av amning i det offentliga.

Naturligtvis, det finns alltid någon i onödan menar människor, men vissa känslor som kommer upp ofta är legitimt välmenande. Som en mamma som ammade tre barn i alla typer av situationer, jag tänkte att jag skulle ta upp några av dessa:

"Jag är helt stödja amning, men vad är så svårt om att täcka upp för att amma offentligt?"

Det är bra att du stödja amning. Jag faktiskt skulle älska att komma till det stadium när vi sluta kalla det amning, och kallar det för utfodring. Det är allt det är. Du är inte mata ett bröst, du mata en bebis. Det är babyfeeding. Bör kvinnor måste täcka sina barn att mata dem offentligt? Det låter lite dumt, inte det?

Men för att svara på din fråga, det finns flera skäl till varför moms inte kan täcka upp offentligt:

1. Det faktiskt är svårt att täcka upp och mata barnet på samma gång. Speciellt när du är en ny mamma, och du försöker att munhuggas en squishy barnet in i en bekväm position där de kan haka på rätt sätt. Även med mitt tredje barn, att hålla ett lock över min axel medan den låses fast på var inte lätt. Och egentligen, den enda tid man "behöver" för att täcka upp på grund av eventuella nippel exponering (om det är anledningen till att du tycker att mammor ska täcka upp) är under spärren på. Och balansera en filt på din axel när han försökte se vad du gör för att få barnet låst är en stor smärta i butt. Verkligen.

2. Vissa barn hatar att vara täckt. De flesta av tiden, mina barn skulle försöka dra loss det. Jag skulle inte vilja äta med en filt över mitt huvud, skulle du? Speciellt när det är varmt. Usch, det gör mig klaustrofobisk bara tänka på det.

3. En av fördelarna med amning är ögat kontakt mellan mamma och barn. Placeringen av bröstcancer är utformad för att sätta barnet i den vision utbud av mammas ansikte. Ja, du kan ha samma kontakt med ögonen när du är flaskmatning, vilket väcker frågan – skulle du täcka upp ditt barns ansikte medan du vaggar och flaskmatning, snarare än att titta på ditt barn och ler mot honom/henne med jämna mellanrum? Det skulle vara dumt.

4. När jag var omvårdnad, kände jag faktiskt gillar med hjälp av ett lock drog mer uppmärksamhet till vad jag gjorde. Otäckt, för det mesta, det såg ut precis som jag hade ett barn klamrar sig fast i min famn, sova. Inga bröst kunde ses när barnet var låst. Inget skrik, "Hej, jag är amning här!" som en drapering en filt över axeln samtidigt som tafatt försöker att få ditt barn i en bekväm amning position.

5. Täcker upp innebär att det finns något olämpligt om att mata en baby. Det är den inte. Det är mata en bebis. Det är det.

"Jag ammade alla mina barn, men jag gjorde det aldrig offentligt. Varför inte kvinnor bara pumpen om de är på väg ut?"

Det är bra att du ammade alla dina barn. Det är också bra om du kunde pump och att din baby tog en flaska. Inte alla mammor kan pumpen framgångsrikt. Inte alla barn kommer att ta en flaska. Efter att ha arbetat på ett tag, jag kunde pump, men mina barn aldrig tog en flaska. Det var inte brist på försöker de bara inte skulle. Jag är säker på att om deras liv hängde på det, och om jag inte var omkring för en lång tid, de så småningom skulle ta en, men att ha ett barn är svårt nog. Jag var inte på väg att gå igenom så mycket onödigt arbete så att jag kunde flaska foder i det offentliga.

Jag har känt en del kvinnor som inte kunde få något från att pumpa. Vissa kvinnor kan inte koppla av tillräckligt med en maskin som är ansluten till sin kropp för att bli en besvikelse. Helt förståeligt.

Men det verkliga svaret på denna fråga är, borde de inte. Tänk på vad du föreslår: att en mamma hoppa över en matning till pump eller pump regelbundet nog för att ha lite extra mjölk till pumpen utanför en utfordring, för att sedan hitta ett sätt att hålla mjölken kall i transport, sedan hitta ett sätt att värma upp mjölk när hon är där hon kommer, sedan mata barnet med flaska mjölk, sedan ta itu med läckage eller obehag av hela bröst hon har från att mata med flaska istället för bröstet för att mata, och sedan tvätta och sterilisera flaskan efteråt–alla istället för att bara ta sin baby med henne och mata redo-att-gå-mjölk som hon har på hand i sin egen kropp?

Inte det verkar lite löjligt?

De flesta kvinnor som framgångsrikt pumpen har ett system och en rutin för det, och oftast är det för att de är borta från sina barn för en viss tid på en regelbunden basis. Mer makt till dem. Jag har känt många som arbetar, pumpa moms, och jag tror att de är fantastiska.

Men tanken på att pumpa bara att gå ut offentligt med din baby, för när dina bröst är där med dig, är fånig för mig. Hur länge har bröstpumpar funnits? Hur länge har människor livnärt barn? Då fick vi till det tänkesätt som utfodring barn i det offentliga är bättre gjort med maskiner och tillbehör än med morsan?

"Jag bryr mig inte om mammor amma offentligt, så länge de gör det måttligt. Speciellt om det är barn eller tonåringar runt."

Det är bra att du inte misstycker om mammor amma offentligt. Men låt oss diskutera de blygsamhet idé. Jag hoppas att du har samma känslor om blygsamhet när du ser en kvinna i en baddräkt, eller en urringad top, eftersom 99% av tiden, det är allt du kan se på en kvinnas bröst när hon ammar.

Givet, det kan finnas ett par sekunder av bröstvårtan visar. Om du verkligen inte vill se att betala nära uppmärksamhet till mammor med bebisar. Här är de signaler som mamma är redo att amma:

1. Hon börjar att lyfta hennes tröja eller justera hennes behå. Där du går. Så fort du ser att det börjar hända något, titta bort. Om du är riktigt orolig för ditt barn att se en kvinna amma, ta det kö för att visa dem något i den andra riktningen.

Men egentligen, om barnen ska ha någon exponering mot brösten (och som de redan har, om du någonsin har tagit dem till affären och väntade vid kassan monter, där de håller tidskrifter), inte som den typ av exponering som de ska ha? Don ' t du vill att dina barn ska se vad bröst är främst till för? De får massor av meddelanden på anslagstavlor, tv och andra media att bröst är sexuella. Se dem som används i en avgjort och awesomely unsexual sätt kan bara vara bra, i min mening.

"Kan du inte bara gå till badrummet för att amma?"

1. Badrummen är brutto. Skulle du vill äta det?

2. Många badrum behöver inte ha en stol att sitta i. Detta lämnar Mamma med möjlighet till att sitta på golvet (yuck) eller på toaletten (dubbel-usch).

3. Om en mamma vill att sekretess till sjuksköterska eftersom hon känner sig mer bekväm på det sättet, det är bra . Jag är ett stort fan av att ha lounge områden för ammande mammor. Men det borde vara för henne tröst, inte för din. När jag var omvårdnad, som jag ibland bort mig själv till sjuksköterska eftersom det var för högt eller att jag ville ha lite utrymme, men de gånger jag bort mig själv på grund av min oro för andra människor, kände jag i exil. När en mamma känner att hon måste gömma sig för att amma, det budskapet är att det är något skamligt eller fel med vad hon gör. Och det är inte rätt.

Tillsammans med antagligen välmenande kommentarer, jag har också sett några fler, ahem, "starkt formulerade" känslor som jag skulle vilja ta upp:

"Amning är helt naturligt, men så är att gå till badrum / med kön, och människor som inte gör det offentligt."

Går till badrummet som är grovt, stinky och hälsovådlig att göra i det offentliga, vilket är varför vi inte gör det. Att mata en baby är inget av dessa saker. Sex är en otroligt privat, intim handling. Att mata en baby kan vara intima med att det är en bindning upplevelse mellan barn och mamma, men det är mer av en håll händerna typ av intimitet–inte något som behöver vara begränsad till den personliga integriteten i ett sovrum eller hem. De jämförelser som är äpplen och apelsiner.

"Om du vill amma, det är bra, men jag vill inte / ska inte behöva se det."

Så titta inte. Och jag menar inte att i en snarky sätt. Du har inte riktigt att se en mamma amma. (Se referenser i tredje frågan ovan.) Bara titta åt andra hållet och gå vidare.

"Kvinnor som ammar offentligt är bara försöker få uppmärksamhet / göra ett uttalande."

Faktiskt, 99% av kvinnor som matar sina barn i det offentliga är bara att försöka mata sina spädbarn. Efter att ha varit runt hundratals kvinnor som ammar, inklusive dussintals vid ett senare La Leche League konferens, jag kan intyga att det faktum att de flesta kvinnor är mycket matter-of-fact om att mata sina barn.

Jag har känt en mamma som exponeras mycket mer bröst mycket längre än alla andra mammor jag har känt, men hon var uppvuxen i Afrika, så det förklarar den. Jag har känt av en annan mamma (känner henne inte personligen) som låter som om hon har några utställning frågor och tar tillfället i akt att visa mer bröst än nödvändigt någon gammal tid hon kan. Det är i särklass ett undantag, och inte normen. De flesta ammande mödrar inte "let it all hang out." De gör vad de behöver göra för att mata sina barn, inte mer, inte mindre.

"Detta är inte en by i Afrika. Det är kulturellt olämpligt att blotta brösten offentligt här."

Jag är nyfiken på vad detta säger om byar i Afrika, eller andra platser där brösten är vanliga sevärdheter. Varför är det kulturellt olämpligt här? Jag tror inte nödvändigtvis tycker att det ska vara, jag vill bara gå igenom resonemang för att våra kulturella uppfattningar av brösten. Är det för att vårt samhälle över brösten som främst av sexuell natur? Är Afrikanska brösten inte är av sexuell natur liksom? Skulle du skydda dina ögon från National Geographic magazine visar nakna-breasted kvinnor i Afrika? Skulle du dölja från dina barn? Om så är fallet, varför? Är Afrikanska kvinnor olämplig? Är det någon form av rädsla för att om vi börjar acceptera att amning i det offentliga utan att flippa ut om att täcka upp, kommer kvinnor att så småningom börja gå runt nakna-breasted hela tiden? Massor av frågor som poppar upp från detta uttalande som är värt att undersöka.

Jag personligen tycker att det ska vara kulturellt lämpliga för kvinnor att blotta ett bröst för en kort sekund för att haka en bebis på, oavsett var i världen de befinner sig. Det är inget sexuellt eller olämpliga i att agera. Jag tycker att det borde vara långt mer kulturellt lämpliga än, säg, gå till Hooters. Våra prioriteringar är en smula lite skev när det kommer till vad som är kulturellt lämpliga om brösten. Om vi vill få alla rättfärdiga om lämpligheten av bröstcancer exponering, låt oss rikta vår energi på filmer, musikvideor, affischer, tidskrifter och andra populära medier. Lämna mammor som försöker att mata sina spädbarn av det.

Och om du verkligen inte vill se en kvinna föda sitt barn i det offentliga, titta inte. Inte få henne att känna skam, inte exil henne till badrummet, inte göra felaktiga antaganden om hennes motiv, jämför inte matar sitt barn till avföring, inte göra hycklande kulturella uttalanden, gör det inte svårare att göra än vad det redan är. Bara titta inte. Det är verkligen så enkelt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar