Min Bebis Var Som Levereras Av Tång, Och Detta Är Vad Jag Önskar Att Jag Hade Vetat

Min dotters hjärta var att släppa när de hjul på en vagn full av udda formade verktyg av metall in i förlossningsrummet. Barnet var för stort och inte längre tolerera stress av arbetskraft. Med varje sammandragning, hennes hjärta sjönk ytterligare och återhämtade sig mindre. Den akuta situationen blev uppenbar i takt med att medicinsk personal rusade in och ut ur rummet.

Barnet var svårt och det blev tydligt att ett akut kejsarsnitt kan bli nödvändigt att leverera barnet på ett säkert sätt. Läkaren förklarade att han skulle vilja att försöka leverans med tång före lösa för att ett kejsarsnitt leverans, och såg till mig för godkännande.

Som ett första-gången mamma, en leverans som omfattar pincett eller med hjälp sug var inte på min radar. Innan detta ögonblick, jag antog att jag skulle antingen ha en vaginal förlossning eller ett kejsarsnitt födelse, men som naivt som det kan låta, jag hade inte hyste detaljer av alla. Jag visste om pitocin, de läkemedel som används för att inducera arbetskraft, och om epidurals för att lindra smärta. Jag visste om andningstekniker och olika förlossningarna positioner, men assisterad leverans? Nope, jag visste väldigt lite.

Rättmätigt, jag var nervös. Det fanns inte tid till forskning mitt val. Jag var tvungen att göra ett val nu, min dotters liv hängde på det. Jag frågade min sjuksköterska, som på bara några timmar hade vunnit min tillit, vad hon skulle göra. Hon var en ängel i scrubs, och hade förespråkat outtröttligt för min räkning under hela min arbetskraft. Jag berättade för henne att jag var rädd. Hon gav mig en snabb krasch kurs om assisterad leverans, och sedan sa, "Om du behöver tång, detta är den läkare du vill göra det." Jag tittade på min läkare, rädsla och oro utan tvekan målade över mitt ansikte.

"Tre knuffar och om hon inte ut, vi kommer att gå till operationssalen." Sade han. "Lita på mig."

Tiden var knapp, och mitt barns liv var i balans. Jag samtyckte. Tre puttar senare, min lilla flicka var här, och jag grät tårar av trötthet och lättnad.

När det gäller rätt till det, vi har inte sista ordet i vår födelse erfarenhet. Det finns en hel del kvar att omständighet, men det betyder inte att vi inte bör vara beredd att fatta de besluten när saker inte går enligt plan. Ingen hoppas på en leverans med tång eller vakuum-stöd, eftersom det innebär att saker och ting inte går enligt plan. Min erfarenhet kan ha varit mindre stressigt om jag visste lite mer om assisterad leveranser, så vill jag dela några fakta med dig.

Låt oss börja med grunderna, enligt American College of Obstetrics and Gynecology (ACOG), assisterad vaginal-leverans sker endast i 3% av leveranserna i Usa. Tång och vakuum-assisterad leverans är de två former av assisterad leverans, och båda är avsedda att lämnas mjuk, kontrollerad dragning för att hjälpa leverans. Jag vet, det är fortfarande freaks mig att skriva det, men lyssna, att ha en leverantör som är väl övade i assisterad leveranser är viktigt.

Min assisterad leverans var med tång, som i huvudsak är jätte sallad tång som sätts in i slidan, och placeras på varje sida av barnets huvud. Skonsam drivning används för att vägleda barnet försiktigt och på ett säkert sätt i världen. Målet för vakuum-assisterad leverans är de samma, men i stället för den jätte sallad tång, en liten sugkopp sätts in i slidan och placera på toppen av barnets huvud.

Assisterad leverans är inte vana att få ut barnet snabbare bara för att spara tid. Om biträdas leverans rekommenderas, är det oftast på en av följande orsaker:

  • Det finns farhågor om barnets hjärtfrekvens under arbetsprocessen.
  • Arbete har slutat att utvecklas, trots att trycka på för en lång tid.
  • Ett medicinskt tillstånd eller akut hindra dig från att skjuta säkert och effektivt.
  • En lång arbete har uttömt du till den punkt som du inte längre klarar av att driva ett effektivt sätt.

Det finns många faktorer som din leverantör måste tänka på innan man rekommenderar assisterad leverans, så det är viktigt att du litar på din leverantör med din vård och omsorg för ditt barn. Den största fördelen med att en assisterad leverans är att man undviker ett kejsarsnitt leverans, vilket är en större operation och bär på sina egna risker och potentiella komplikationer.

Naturligtvis finns det risker med assisterad leverans, precis som allt annat. Riskerna var vad jag oroade mig mest om. För mamman, den största risken är skada i bäckenbotten. Mellangården är snygga tala för området mellan slidan/vulva och anus. Ett mycket litet antal kvinnor lider av inkontinens efter en assisterad vaginal förlossning, vilket kan kräva behandling om det inte löser på egen hand. (Som om vi behöver en annan anledning att råka kissa på oss.)

Nu till den del som skrämde skiten ur mig—den potentiella risken för barnet. Om förekomsten av skador är låg med assisterad leverans, det finns fortfarande en chans att skada kan uppstå på barnets huvud, hårbotten, eller ögon, liksom blödning inne i hjärnan, eller skador på nerver som ligger i armar och ansikte. Om du inte håller andan i slutet av den sista meningen, gå tillbaka och läsa det.

Men här är grejen—jag var att göra ett val mellan en av dessa komplikationer eller potentiell död. Så, samtidigt som det skrämde mig till min kärna jag gett sitt medgivande. Eftersom det, för mig, döden är en skrämmande tanke än något av detta.

Följande hennes leverans av tång, min dotter hade den minsta blåmärke på hennes kind, men annars var nio pounds av perfektion. Hon bröt min svanskota på väg ut, och det var lite av oavsiktliga skador till min perineum, men ingenting ett par stygn och lite vila kunde inte fixa. Även om jag vet att en del av detta låter jäkligt läskigt, men de tång sannolikt räddat min dotters liv. Jag hoppas att du aldrig behöver denna information, men om du gör det, jag hoppas du känner dig lite mer förberedd.

ADVERT

Lägg till din kommentar