Vad Föräldrar Behöver För Att Komma Ihåg Om Lärare

Jag tillbringade åtta år som lärare och jag kan ärligt säga att jag älskade det. Jag vaknade aldrig upp, att inte vilja gå till jobbet. Jag kände mig lycklig av att vara i mitt yrke. Vissa kanske skulle hävda att det är det bästa jobbet i världen: givande, som ständigt förändras, och de dagliga förmåga att göra en skillnad i barns liv.

Mina åtta år av undervisning, följt av åtta år bort. Vi flyttade runt med min mans arbete, bildade familj, och jag stannade hemma med våra barn. Det var också givande, som ständigt förändras, och jag gör en skillnad i mitt eget barns liv. Jag kommer också att lägga till en utmaning, eftersom ingen tvekan om, att vara en vistelse på hem mamma absolut är.

Vi är hemma nu, och med mina döttrar både om att börja skolan, jag har gjort det medvetna beslutet att det är dags att gå tillbaka till arbetet. Jag är rädd, nervös, förväntansfull och orolig. Mina barn är att lämna boet, så att säga, och om de behöver mig, kommer jag inte att kunna släppa allt och köra riktigt lika lätt som jag en gång kunde. Jag ska vara på jobbet för första gången i våra liv tillsammans.

Jag kan se hur den första dagen kommer att se ut.

Mitt klassrum med att omsorgsfullt förberett, med barnens namn taggar på krokar och centra prydligt organiserad. Förskola är en big deal. Det kommer vara första gången som dessa barn kommer att uppleva skolan: Nya ansikten, en stor byggnad, och regler att följa. Förändringen kan vara överväldigande.

Lyckligtvis i förskolan, föräldrar ofta är det den första dagen för att underlätta övergången.

Föräldrar, jag kan föreställa ditt barn: en blyg, gömmer sig bakom dina ben; de glada över en, drar dig för att gå och se något nytt, nervös student, nyfiken en, en som redan vet skolan eftersom deras syskon som går där. nya studerande som har inte träffat några kvarter barn ännu, och den som gråter för att de inte vill att du ska lämna.

På den första dagen i skolan känslor svalla.

Men jag kommer att vara där, med ett vänligt bemötande och ett varmt leende, försäkra ditt barn om att de kan släppa dina ben och lossa greppet om din hand. Jag kommer att se till att de vet att de är säkra och att jag är där för dem.

Men det finns en sak jag inte visa.

Jag kommer inte låta på att samtidigt som jag välkomnar ditt barn, mitt hjärta slår bara lite.

I hela staden, i en annan förskola klassrum, mina egna barn är också uppleva hennes första dag i skolan. Jag kan inte hålla henne i handen och visa henne att kroken kommer hennes namn. Jag kan inte uppmuntra henne att gå och träffa sina klasskamrater och att jag inte kan ge henne en puss när det är dags för föräldrarna att lämna. Hon kommer inte att få mitt ben att hålla sig till om hon är nervös, eftersom en lärare, jag kommer aldrig att kunna vara där för mina barn första dagen i skolan.

Jag saknar dessa stunder med mina egna barn, eftersom jag väljer att vara där för er.

Så ska du veta att jag kommer att ta hand om ditt barn och behandla dem vänligt, eftersom hela stan, jag vet att någon gör det samma för mig.

Varje jobb har aspekter som inte är perfekt. Och vissa lärare kanske inte tycker det är en big deal. Men detta Mama Bear är att hålla tillbaka tårarna när hon försöker att ta itu med den absolut värsta delen av det bästa jobbet i världen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar