Här är Vad du kan Förvänta När Du Har Fyra Barn

Under sex och ett halvt år och fyra graviditeter, jag har ökat på flera områden: 1) Fysiskt: jag har vunnit och förlorat en summa av 140 pounds, 35-ish per graviditet, ge eller ta, som vissa graviditeter krävs mer choklad/nachos än andra. 2) Fåfänga: jag övergav alla kvarvarande spår av svalka när vi köpte en minibuss, som jag hade lovat att aldrig göra eftersom det bara är nördar köra minibussar. 3) Kontroll: att jag i stort sett slutat att klä mina barn i samordnade outfits. Ain ' t nobody got time for det. 4) MacGyver-förmåga kvoten: jag har blivit helt anpassningsbara, i situationer som tidigare bedömts vara för svårt eller helt förtvivlan-värdig, som brutna ben (vi har haft tre än så länge), nyfött barn förkylningar (slutade räkna vid ett dussin), att glömma att sätta ett Pack 'n Spela på en övernattning resa. NBD, man. Livet kommer att gå vidare.

Här är vad du kan förvänta när du har fyra barn om du funderar på att göra en sådan sak.

1. När du tar din hela stammen runt på stan, folk beter sig lite konstigt, som om du har sju huvuden.

Jag tog barnen till läkaren för en kontroll den andra dagen, och inom en timme, fyra olika människor stoppade mig för att fråga om alla fyra barnen tillhörde mig. En dam som även stannade sin bil och rullade ner för hennes fönster för att be. Ja, du söta åskådare. Detta freak show är alla mina. Här är ett urval av oönskade kommentarer Jag hör regelbundet (som flera gånger dagligen) medan du kör ärenden: "Oj, det är en massa barn!" "Är de dina allihop?" "Du har händerna fulla!" "Har du någon plan för detta?" "Bättre än mig!"

2. Din dag-till-dag blir en verklig version av filmen "Memento'.

Kommer ni ihåg den filmen? Det handlar om en kille som kan komma ihåg bara 15-minuters intervall innan han glömmer allt som hände fram till det. Super spännande och stressigt, men jag vet inte riktigt ihåg så mycket mer om det eftersom, som jag sa, vänta, vad var jag bara säger? Nej, men allvarligt. Jag är Steph Curry glömska.

Anledningen är i grunden att din hjärna är som en webbläsare (detta är en riktig vetenskap faktum att jag drog från min stora kunskaper om vetenskap-y saker). Moms av fyra barn har ungefär 462 flikar öppna vid varje given tidpunkt. Fick jag betala telefonräkningen? Idag Onsdag ? Onsdag är tidigt pickup. När gjorde baby sjuksköterska senast? På vilken sida? Vi behöver solpaneler. Varför gör barn Nr 2 har sin outfit på helt bakåt? Varför jag bryr mig inte? Har barn Nr 3 förbrukas alla grönsaker idag — igår — de senaste tre dagarna?

Under tiden, fyra av flikarna (barn) talar till dig som om dessa videospel popup-annonser som kommer ut av ingenstans och skrek om vem fan vet vad. Så, av skäl som du kan tänka dig, vissa saker är bara glömt: jackor, ryggsäckar, skicka till din mamma i Mors Dag-kort som har suttit på ditt skrivbord för en månad , skicka sms tillbaka människor, släppa ut kemtvätt, beställning Nespresso-pod påfyllning.

3. Att komma ut ur huset varje morgon är i princip som att leva i filmen "Jumanji'.

Jag har gjort detta fyra barn thang varje dag för att de sista nio månader, så det kaos som har blivit min "normala". För några veckor sedan hade jag en läkartid i morgon, så David var tvungen att få alla barnen redo, fed och ut genom dörren vid 8:30. David är mycket praktisk när det kommer till pappa-saker. Blöjor, mata, klä på sig, you name it, han allvarligt på det hela. Men fram till denna dag, han hade inte gjort en fullständig morgon med alla fyra barn på sin egen. Han mötte upp med mig för att byta bilar vid 8:45. Alla barnen var matad, klädd och hade även med skor på. När jag frågade honom hur det gick, han lugnt svarade: "Ja, det var vilda."

Jag antar att det är: Det är barnet som grät för att den 3-åriga sitter på henne medan du prova att borsta den äldste är trassligt hår i en hästsvans, det är den 5 år gamla, som inte kan dechiffrera den engelska ord som du talar med när du säger till honom för eleventieth dags att SÄTTA PÅ SKOR PÅ FÖTTERNA SOM ÄR DITT, SOM TILLHÖR DINA BEN, PÅ NEDRE delen AV BENEN, BARA UTANFÖR VRISTER, VARJE FOT BLIR EN SKO, OCH SNÄLLA LÄGG DEM PÅ NU INNAN MITT HUVUD EXPLODERAR. NU. NU. NU. NU. Och sedan får du en miffed svar, "OK!" Som "Sheesh!" Som "Omigosh, Mamma, du måste lugna ner dig." Ja, för att tydligt Jag är det en orimlig.

4. När du tar en dusch och klipp naglarna, och sedan klippa dina barn naglar, genom att den tid du är klar, du har bara klippt 100 naglar.

Hundra naglar . (Även jag insåg att det skulle kunna vara ett bra namn för bandet jag kommer att börja med mina barn. Vi kommer att räkna ut hur att spela instrument vid något tillfälle efter att vi har lärt att sätta på skorna. Första saker första.)

5. På tal om duschar, alla små ögonblick av den personliga integriteten är nu sedan länge borta.

Jag tog bokstavligen tre minuter att duscha av klibbighet från att göra frukost den andra morgonen. Samtidigt, en lilla älskling stod utanför och frågade om jag var klar ännu eftersom de behövs för att visa mig ett trick. "Vad sägs om nu? Är du klar nu?" "Jag kommer att utföras i två minuter, du ädla ängel från min livmoder!" (Jag sa antingen det eller något liknande...-ish) "OK..." (sju sekunder senare) "vad sägs om nu? Har det varit två minuter?" Så jag bara in den lilla återstående dusch trodde jag att jag hade rätt till. Jag var rusade genom min torkning-off process och över att "trick", som visade sig vara ett barn som hade spridit sig en liten filt på golvet...och sedan hoppade över det.

6. En rolig sak om att ha fyra barn finns det möjlighet att laga mat för flera kinkiga på en gång.

När matlagning för fyra små kritiker mat du är ganska mycket garanterat att aldrig göra en måltid som varje person kommer att njuta av det eller ens säga positiva saker om. Det är därför jag jobbar på att träna upp mina barn på det sätt de borde gå. Och här, det betyder inte kritik mammas måltid val och hårt arbete, så att du hoppar över middagen och vänta på frukost. Jag försöker att genomföra en regel att när de frågar vad är för middag och jag beskriva en härlig, näringsrik måltid, de kan svara på två sätt: 1) "Yay! Tack, Mamma!" eller 2) "OK!" Om jag inte frågar efter din åsikt om måltiden, då kan du bara hålla de orden i huvudet, mmkay?

7. Du kommer förmodligen bada dina fyra barn mindre ofta än du badar ditt barn när du hade en eller två.

Inte nödvändigtvis säga att Jag gör detta, men jag har hört att vissa helt rimligt moms med fyra barn säger att de kommer att gå flera dagar mellan barn bad. Om jag visste att en mamma som sa att jag skulle vara som, "Hej, du verkar som en ganska cool dam med stor smak i musik och Netflix visar. Jag litar på ditt omdöme när det kommer till barnens bad frekvens." En hypotetisk morsan kanske utrymme bad ett par dagar förutom när det är nödvändigt för hennes förstånd, som när hon behöver läggdags att hända nu och inte som i 45 minuter efter löddrande, skölj och upprepa om fyra separata organ. Men det är bara vad jag har hört, för vissa människor, ibland, eller kanske en hel del gånger. (Du vet inte mitt liv.)

8. Även om...

...främlingar regelbundet kommentar på din reproduktiva schema och gawk på dig, och även om det en dag spricker i sömmarna med kaos och orimliga beteende och rätter och smulor och smutsiga bilar, och även om man går genom en buffé linje med en 9-månader gamla i en Ergo är som att bära en bläckfisk, och även om den tvättservice situation som är så hemsk att du har övervägt att starta en nudist koloni, och trots att vänta...vad var det jag säger?

Åh, ja. OK, även om alla dessa saker gör livet svårt och komplicerat och ibland huvudet nästan exploderar, varje gång du tar hem ännu en baby, du är blåst bort att man kan älska något så individuellt och ömt som alla andra barn, som du trodde tog upp varenda bit av din kärlek kapacitet. Och i slutet av dagen, när alla de dyrbara änglar sover, och att du njuter av ett glas sauv blanc och en påse Orville Redenbacher, Netflix och tända tillsammans med din make, du förundras över ditt liv tillsammans och de barn som anförtrotts dig. Du skulle inte ha planerat det på något annat sätt. (Förutom kanske om det andra sättet innebär att du kan ha en gratis städerska och kock, så ja, definitivt jag skulle ha planerat det så.)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar