Vad Militära Makar inte Berätta för Dig Om Homecoming

Förra veckan, två dagar innan min man kom tillbaka från en fyra månaders användning (och innan det, åtta månader av två veckolånga turer), jag vaknade vid 2 på morgonen för Min son låg och sov i sin sovsäck på golvet, efter att ha vaknat från en mardröm timmar innan. Vår Rottweiler var att sova i sin säng bredvid honom. Min 2-åring var liggandes i min säng och kuddar som jag använder för att skydda henne från att falla var balanserad på madrassen.

Rummet var mysigt, alla var sover lugnt, lugnt. Jag slogs, i det ögonblicket, att fyra av oss hade varit på våra egna, för nästan ett år, med sporadiska besök från min man. Under detta år, vi fick nya vänner, lärde känna området, och i grunden, började ett liv. I det ögonblicket, när jag tittade runt i rummet i min 2 am utmattning, jag insåg att sängen—rummet—var full. Fysiskt, det var inget mer utrymme.

***

Morgonen vi plockade upp honom, min telefon ringer undan. "Är du inte upphetsad?" alla frågade. "Jag är så glad för dig!" sa folk.

Jag förstår varför. För dem, detta är en njutbar dag. En familj på fyra att återförena; allt är som det ska vara. Men när du är ensam under en längre period av tid, du har faktiskt att frigöra dig från din make / maka. Om du inte, du bara inte kan fungera, eller vara lycklig. Så (och min man och jag har pratat om detta, i längd) du bara prata när du kan, men du lita på emotionellt stöd från andra, och hitta din lycka och tillfredsställelse från andra aspekter av livet.

När jag körde för att hämta honom, och mina barn var praktiskt att hoppa ut ur sitt babyskydd, allt jag kunde tänka på var hur denna anpassning skulle vara så svårt. Jag har gjort det här så många gånger nu. Jag vet vad som kommer. Min man och jag förälder på olika sätt. Kommer vi slåss om det? Är jag redo att dela badrum igen? Sängen? Gör alla extra tvätt och matlagning? Och, vad händer om vi inte har något att prata om längre? Vad händer om vi inte kan återupprätta oss själva som ett par?

Det låter så vidrig, jag vet. Så när jag pratade med alla som morgon, jag spelade tillsammans. Ja, jag upphetsad. Ja, det kommer att bli bra. Men det är skrämmande att låta någon tillbaka i vem har inte varit en del av familjen i nästan ett år. Kompromisser måste göras. Diskussioner som inte har varit nödvändigt i månader har att vara hade. Ett år är en lång tid att vara separerade, och människor förändras och växa—inte nödvändigtvis i samma riktning. Det är skrämmande, man måste börja om.

Jag önskar att jag hade oskyldiga spänning mina barn hade. Detta var den spänningen som jag hade som nygift. Men nu, livet är komplicerat. Det finns så många lager för att varje beslut och föra någon tillbaka i en familj som tar arbete. Naturligtvis är det självklart att vi är välsignade och så tacksam över att ha honom hemma. Några soldater inte gör det, och det är verkligen förödande.

Men samhället är inte perfekt. De första dagarna är fantastiska, alla är super trevlig och omtänksam, och varje ögonblick är tillbringat tillsammans. Sedan, riktiga människor som träder fram. Barnen börjar med att ha en attityd, makar träta, badrum måste vara gemensamt, och det är spänning. Du slåss om dumma saker som du arbetar för att förskjuta balansen tillbaka till två vuxna, i stället för bara en. "Gjorde du i sängen?" "Visste du inte tycker om att plocka upp mjölk på vägen hem?"

Och det är den underliggande bitterhet som ingen någonsin vågar erkänna: "Varför är jag fortfarande känna som om jag är helt själv här?"

Otroligt, men efter veckor eller ibland månader, familjen börjar att sätta sig tillbaka tillsammans. Detta är den del jag gillar. Den verkliga festen, som är magiskt. Det är känslomässig, men det är 30 sekunder av tiden. Då har du att arbeta igenom nästa del. De första två veckorna är, "jag kan inte tro att han verkligen är här! Det här är så awesome!!" Efter det, det är att hitta ett nytt sätt som en familj—en normalitet som inte fanns där innan. Du kan inte bara gå tillbaka till hur saker var, eftersom nu barnen är äldre och tiden har förändrat saker. Det är rocky. Det finns argument. Det är inte sömlösa post som du kanske tror.

***

Det är en konversation kan du höra om du lyssnar på förskolan drop-off, eller YMCA, eller på lekplatsen. Makarna kommer att säga att en utbyggnad är nära förestående, att de är oroliga för hur deras barn kommer att hantera det, där de kommer att leva (ofta makar flytta in med sina föräldrar, om de kommer att anställa hjälp eller har familj att flytta in under frånvaron.

Men när det är en hemkomst, det kommer att vara mycket litet samtal. Detta ämne är något som vi inte känner dig bekväm med att prata om eftersom det verkar otacksam och vidrig. Hur gör vi säga att vi är rädda? Hur gör vi säga att vi är nervösa? Vi är tänkt att vara något annat än glad.

"Måste du bli så glada!" den andra personen kommer att säga.

Titta på maken noggrant. Mest troligt, hon kommer att säga, "Ja, vi är! Det är stort!"

Och naturligtvis, hon menar det. Hon gör verkligen.

ADVERT

Lägg till din kommentar