Som EN WOC, jag Bryr mig inte Om Din Svarta Vän. Här är Vad jag Bryr mig Om.

Jag bryr mig inte om din svarta vän. Eller din svarta medarbetare. Samma gäller för härlig, artikulera svarta killen du träffade i kön till Starbucks häromdagen och pratade med för fem minuter medan du väntar på din latte.

Jag förstår att du, en vit person som inte har haft mycket verklig interaktion med människor av färg, försöker upprätta en anslutning med mig. Jag uppskattar det. Jag vet att du menar väl.

Du gör det fel.

Du ser, jag vet att när du träffar någon som råkar vara vita för första gången, du behöver inte försöka generera samtal under obligationer av dina delade vithet. Du behöver inte gush till din andra vita vänner och familj om Todd i redovisning och hans vackra, vita frun och hur mycket du önskar att du hade sina barns rakt strawberry-blond hår. Dina ögon behöver inte blinka när du berättar historien om den gången du och din pojkvän Brad gick till ett land musik konsert och hur vackra och själfulla du hittade människor av hjärtat för att vara.

Se vad jag gjorde där? Jag bara stereotypa vita människor, precis som du stereotypa mig i ett försök att "ansluta" genom att sätta extra fokus på att visa hur mycket du verkligen, verkligen, verkligen gillar svarta människor. Verkligen, du är det minsta rasistisk person någonsin, jag får det.

Vad du missar är de sätt du kan skänka individualitet på dem som liknar dig själv. Du relaterar till dem som personer samtidigt som vi inte erbjuda samma vård till dem som ser ut som mig. Med andra vita människor, jag är säker på att du inte insistera på att tappa godbitar om varje svart person du känner när du pratar med dem, eller du kan göra det en punkt att nämna att David i marknadsföring är svart när du berätta om sin senaste resa till Sydamerika. Jag ville bara höra om hans tango lektioner i Buenos Aires.

Du ser färg innan min mänskligheten.

Jag förstår. Du menar väl. Vi kan inte ändra vår uppfostran eller det faktum att vi kanske inte har stött på människor från en annan ras tills vi nått vuxen ålder. Jag vet att du vill visa att du är "okej" med mig och helt bra med det faktum att jag är nu en del av din cirkel. Du vill sätta mig på användarvänlighet, låt mig veta att du är inte rasistiskt, och som du får tillsammans med människor som delar min hudton.

Här är ett tips om det bästa sättet att göra det: Bara prata med mig. Lämna in den speciella person av färg nämner att visa mig hur du tror att du är. (Lita på mig, du är inte, och det är okej också!)

Jag är verkligen stolt över min ras och etnisk bakgrund, och vårda den Afro-Amerikanska kulturen som formade mig. Jag är också en person — någon du skulle vilja lära känna en person, inte som ett exempel på vad du tror inte att min grupp representerar.

Låt oss prova det här igen. Hej, jag heter Shannon. Jag älskar shopping, smink, att skriva, min familj, och min Starbucks latte. Jag älskar R&B-musik och har en förkärlek för sena 1980-talet/början av 1990-talet New Jack Swing. Jag brukade vara generad om min kärlek till New Kids on the Block och Backstreet Boys, men som alla goda Generation X-medlem, jag helhjärtat ta till sig dessa boy band som en del av 1990-talet musikaliska canon. Och jag ska vara en av de 40-åriga kvinnor skriker på deras väckelse konserter.

Black-eyed peas och grönkål är ett måste på storhelger, men jag kan verkligen gå för vissa pho, pad thai, eller bhindi masala just nu — den starkare, desto bättre.

Se, jag har olika intressen, som de flesta av dina andra vänner. Kanske ännu mer än de gör.

Jag inser att du kanske har en fråga om något i nyheterna eller en kulturell praxis och att du kanske känner dig obekväm att fråga mig. Om du är ärlig och har tagit sig tid att lära känna mig, jag ska förlänga massor av nåd. Herren vet att jag kan behöva det ibland.

Och om du verkligen lära känna mig, kan jag släppa in dig på några hemligheter och interna samtal, ni vet de saker som du bara hittar ut efter att ha kommit över på middag några gånger eller spendera tid med mig bort från arbetet. Det är då det roliga verkligen börjar.

Men snälla, sluta tala om för mig om din black vän som vi alla vet är verkligen den svarta kvinnan i redovisnings-du chattar med för två minuter på varuautomat ett par gånger i veckan. Hon är en kollega, inte din vän. Du behöver inte framför.

Nu om du berättar för mig att hon gillar Starbucks och 1990-talet pop/R&B/hip-hop/boy band väckelse konserter, då det är min typ av tjej. Låt oss alla få kaffe.

ADVERT

Lägg till din kommentar