Jag är Barnläkare, Och Detta Är Vad jag Vill Berätta För Föräldrar (Men Behöver inte)

Hej, jag är din barnläkare, och jag har en hemlighet. Jag vet att du har alltid misstänkt det, men man visste aldrig säkert. Du visar den med ditt beteende varje gång du ber mig att inte döma dig för något eller berätta för mig att du inte vill vara att morsan.

Du oroa vad jag tänker om dig medan barnen att hoppa upp och ner på kontorsutrustning. Du undrar om jag kommer att avfärda historien som du försöker att berätta för mig. Du undrar om jag kommer att döma dig för att du inte har det, alla tillsammans. Du oroa dig för att om du inte erkänna att du inte har det alla tillsammans som jag kommer att ge dig omöjligt råd.

Så här är sanningen: jag är verkligen tänka saker om dig jag inte berätta för dig. Eftersom jag inte tror att du kommer att lyssna.

Jag vill berätta för dig att du är för hård mot dig själv. Som alla kan se hur mycket du älskar dina barn och hur mycket man än försöker. Jag vill berätta för dig att ge dig själv en paus. Sluta leda dig själv bonkers försöker hitta precis rätt föräldraskap metod.

Jag vill berätta för dig att jag förstår när du får skranglig med dina barn, eftersom de säkert kan vara bedårande lilla monster. Det operativa ordet är monster.

Jag vill berätta för dig att barnen kommer att bli bra om du tappar en av sina aktiviteter, så du kan ha lite tid för något du gillar. Vad jag faktiskt berätta för er att överväga att släppa en av sina aktiviteter till deras förmån för att de är overscheduled och överbelastas. Jag gör detta eftersom det är sant, men också för att jag tror att du kommer inte tro mig om jag berättar dig att vad du behöver vara skäl nog. Du behöver inte köra själv trasig för att vara en bra mamma.

Jag vill berätta för dig att ditt barn älskar dig och vill dig även när de är otrevlig mot dig. Eftersom ingen annan kan vara mamma. Eftersom mamma sitter i centrum av tidigt identitetsskapande, och ingenting kan skaka det lös.

Jag vill berätta för dig att du är tillräckligt. Att du har vad du behöver för att vara underbart, ansluten mor du vill vara. Att du ofta är. Att jag respekterar dig och hedrar dig.

Jag vill berätta för dig att när du tittar på dina barn tycker att du är vacker.

Jag vill berätta för dig att vi är i detta tillsammans.

Visste du att min andra hemliga? Det går åt båda hållen. Jag bor i ditt närområde. Jag undrar vad du tänker på mig när du ser mig med mina barn på Costco. Eftersom det är fullt på crazy eye mom territorium för mig. Jag undrar om du inte kommer att lita på de råd som jag ger dig när du ser mina barn beter sig i skolan drop-off. Jag undrar om du är under illusionen att jag har det tillsammans och om du kommer att tro mindre av mig om jag säger att jag inte gör det. Kommer det att vara skönt och bra för dig om jag avslöja det?

Jag vill att du ska veta att mina barn är ljuset i mitt hjärta också.

Och om jag kunde, skulle jag säga att det finns två saker du kan odla som verkar för att göra en enorm skillnad för ditt barn. De är närvaro och nyfikenhet. Mödrar som är närvarande riktigt närvarande med sina barn, foder djupaste mänskliga hungrar efter äkta samband. Mödrar som är öppen och nyfiken på att veta sina barn på ett sätt som andra inte gör och alltid till slut hitta den hjälp de behöver.

Jag är din barnläkare, och jag har en hemlighet. Inte berätta.

ADVERT

Lägg till din kommentar