Vad Min Mamma Lärde Mig Om Att Vara Dålig Men Att Få Saker Gjorda

Det var 1987 och min mamma körde en Renault Encore färg av rost. Det var litet, fult och alltid bryta ner. Jag var gammal nog att förstå att denna bil var pinsamt, och jag skulle tvinga min mamma att släppa av mig en hel kvarter bort från skolan så att alla skulle tro att jag gick.

Eftersom vi var fattiga var det aldrig några pengar för att ta denna hunk av skräppost till en mekaniker, som förmodligen skulle ha sagt till min mamma att skrota bilen ändå. Så en kväll, efter det att stanna uppe sent för att försöka lista ut vad du ska göra om denna bil som körde aldrig när hon behövde det, hon såg en infomercial och hon beställde en uppsättning av DIY-böcker för hem bilmekaniker entusiaster.

Hon kommer att lära sig hur man fixar denna bil själv.

Inom loppet av en sommar, min mamma lärde sig hur man byter däck och olja. Hon fast i nödbromsen, hoppade bilen ungefär ett dussin gånger, bytas bälten och bromsar och tändstift och även kopplingen. Vid den tiden var sommaren kyla i höst, min mamma hade sparat som Extranummer från skroten så många gånger att vi undrade ärligt om det fanns något som kunde döda den.

Precis innan skolan var planerad att öppna för år, min mamma fick ett samtal från university berättar för henne att hon hade valts ut för en intervju från temp-sekreterare pool av meritförteckningar. Om hon fick detta jobb skulle det betyda att ha tillräckligt med pengar för att inte oroa dig för att sätta mat på bordet eller att hålla lampor på. Universitetet var en 25-minuters bilresa norr.

Skulle Encore göra det?

Dagen innan hennes stora intervju, min mamma satte sig ner på elektrisk skrivmaskin i vår matsal och gjorde fart-att skriva övningar. Hon frågade sig själv om hur man tar diktamen. På eftermiddagen min granne kom med en fin marinblå klänning och beige pumps till min mamma och låna för att se professionell ut.

Morgonen av intervjun, min mamma skyndade oss genom vår morgon rutin och släppte av mig 45 minuter tidigare än vad som behövs så att hon hade tid att komma framåt på den mellanstatliga trafiken. Hon var desperat orolig Encore bryta ner.

Jag spenderade min första dag i skolan jämföra solbränna och tillväxt sprutar med mina vänner. Vi pratade om pojkar. Vi visade upp hur många ord till hur många Madonna låtar vi kände. Jag är orolig för min mamma.

Senare på kvällen, och hemma, min mamma berättade för mig om hennes dag.

Hon fick sin intervju 15 minuter för tidigt och gjorde ett bra intryck på den mänskliga resurser lady. Hennes intervju var en timme lång, och allt tycktes gå mycket bra. De frågade henne frågor om sitt arbete och erfarenhet, där hon såg sig själv i 10 år, gjorde vad hon trodde var hennes svagaste skicklighet—alla förutsägbara frågor som hon hade tränat för.

När intervjun var över, hon gick till parkeringen och hoppade in i Encore. Det gjorde ett fruktansvärt oväsen, och en puff av rök kom ut på baksidan slutet. Ljuddämparen hade fallit av. Min mamma tog av henne lånade pumpar, tog en golvmatta från baksidan av bilen, och kom ner på knä i mitten av parkeringen. Hon anbringas på nytt ljuddämpare nog att komma hem.

HR dam som hade genomfört intervjun såg min mor på hennes knän på parkeringen, fastställande av hennes bit skräp bil. Hon gick fram till min mamma och frågade henne om hon behövde någon hjälp, och min mamma tittade på henne och sa: "Det är mycket vänligt av er, tack, men jag kan göra det själv. Detta problem kräver bara lite grus och uthållighet."

Hon anställdes på plats.

Att bilen dog för sista gången ett par månader senare. Jag var aldrig pinsamt att bli avsläppt vid skolan igen.

ADVERT

Lägg till din kommentar