Vad Min Dotter Spåras I

Det var oftast några recoiling. "Du är inte orolig för vad de kommer att spåra i?" en mamma skulle fråga, som hon drog en liter-storlek handdesinfektion ur hennes handväska.

"Nope."

På grodden front, ganska bra känner jag om min hållning—i nästan sex år, Sophie varit sjuk två gånger och missade totalt en dag i skolan. Vad hon har fört in i mitt hem—det är ingen Handi Torka för det.

Jag är mycket medveten om kraften i orden. Jag växte upp med flickor som aldrig explicit kritik om sitt utseende, men vars mamma eget skoningslösa bantning och pågående kommentar om att vara "bra" eller "dåligt" till vänster en outplånliga ärr. Så jag har varit noga med att alltid äta vad Sophie ' s eating—att det snap ärter eller glass—utan att tala om att min kropp. Sophie har aldrig hört sin far eller att jag använder mig av ordet "fett" eller kritisera någons utseende. När Sophie började fråga om feta människor på gatan, skulle jag svara att vi ska skicka den personen lite kärlek för att de såg obekväma. Jag har försökt att ingjuta i henne ett språk av empati.

Men jag har lärt mig att jag inte får plocka några söta föräldraskap strategi och tror att det kommer att hålla. Även i närheten Brooklyn.

En kväll, vid 3 års ålder, Sophie knuffade henne middag bort, hennes körsbärstomater uppätet, och sa, "jag vill inte bli fet." Sophie ' s bästa väns mamma som jobbar inom mode. Super mode. Fashion Week mode. First-name-basis-med-Anna-Wintour mode. Och hon använder sig av det gemensamma språket i sitt jobb, och hennes dotter papegojor henne, och Sophie följer efter.

Den lilla flickan kommer att gå igenom mitt hem med en löpande kommentar på hennes utseende, på mat, på att äta för mycket, och på allt som hon hatar. "Jag hatar rosa hattar, jag hatar Doc McStuffins, jag hatar hundar."

"Vi säger inte" hat " - jag försöker. "Det är inte ett fint ord."

Och Sophie ser tillbaka över hennes axel, och jag kan säga att hon redan slits mellan vad jag presentera och vad hennes kompis som erbjuder hennes vän som, let ' s face it, även vid 5 är redan så mycket coolare än jag är.

Och jag står i vardagsrummet bara flummoxed som "fett" och "hat" har spårats i min lägenhet.

Men det var för att värma upp kvällen var jag huggit henne i bland hennes uppstoppade djur och viskade hon, "Goodnight, n_____."

"Vad?" Jag sade.

Hon upprepade det, så min man och jag kan bekräfta att vi inte hallucinerar, och sedan vi släppte våra röster i ett register som endast valar kunde höra och sade, "Du kan inte NÅGONSIN använda det ordet igen."

Vi stängde hennes dörr och stod ut i hallen, väggarna täckta av konstruktion papper collage av hennes små handavtryck. Vad??? Hur hade dessa ord kommer in i mitt hem? Min bastion av vänlighet och förståelse?

David var på väg att få sin rektor på telefonen. Jag kodade för att fånga upp honom. "Nej, nej, nej, hon fick inte höra det i skolan."

"Hur vet du det?" frågade han, rädd att jag var på väg att berätta för honom att jag spelade hennes gangsta rap vid sänggåendet eller låt henne stanna upp för att titta på Riket . Hennes lilla socken förskola var instoppad i en sidogata i centrala Brooklyn, i tvärsnitt av snabbmat och en multiplex. Tonåringar kluster efter skolan på hörnen, skrek att ord över hennes huvud så att vi vänta tills lampan för att ändra.

Jag satt på golvet, flummoxed. Jag visste att du bara kan förvara dina barns värld så mycket, eller så länge, men det var allt som händer snabbare än jag någonsin förväntat. Jag insåg att jag skulle behöva ge henne mer information om varför vi behöver inte använda några ord, så mycket som hennes ålder skulle tillåta.

Nästa natt, jag satt ner henne efter middagen och sade, "Vi säger inte" hat " för att vi inte hata något. Vad tycker vi är hur som sak eller person, som gör att vi känner oss. Kanske ingenting, kanske rädd. Vad vi inte gillar är känslan. Men det är vår känsla. Vi kan ändra den känslan." Hon tog det, funderar över det. "Och vi använder inte ordet du använde förra natten eftersom det är sårande."

Hon tyckte om det också, och då frågade, "varför är barnen skrattar när de säger det?"

Det var en rimlig fråga om en komplicerad situation, och jag gjorde mitt bästa för att svara på det. I processen, var jag tvungen att brottas med min egen obehag, min egen skuld. Och det är värdet av att ha barn: att ha någon att kasta dig ur balans, tvinga dig att förklara din övertygelse, och att försvara dem. I det långa loppet, jag vet att det kommer att hålla mig från ossifying. Och förhoppningsvis göra vår relation starkare när hon växer. Under tiden kommer jag att ha Duva annonser på i bakgrunden när hennes väns mamma kommer för uthämtning.

Nicola Kraus är co-författare av The Nanny Diaries samt flera andra storsäljare. Hennes nästa bok, Hur Kan Man Vara En Vuxen , en 40-någonting coming-of-ålder berättelse, debuterar 28 juli.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar