Vad Min Kluvet Manikyr Lärde Mig Om Moderskap

Jag trodde aldrig att moderskapet skulle vara lätt. När det är särskilt svårt, som att stanna upp för nätter på slutet med ett sjukt barn eller hjälpa mina barn sörjer förlusten av ett älskat djur, jag försöker mitt bästa för att stiga till tillfälle genom att ta emotionella slag av situationen så att jag kan dämpa mitt barn från så mycket smärta som möjligt. Så, jag var lika förvånad som någon när jag för några dagar sedan oförklarligt tappade det och började gråta.

De senaste veckorna hade varit en absolut röra vid mitt hus. Varje morgon Jag får upp innan 5 på morgonen och kasta i en tvätt, göra rätter från natten innan, packa luncher, förbereda frukost för barnen, få dem att både klä på sig, sätta en på en buss till skolan och få den andra redo för en dag med Grammy, städa upp i köket, byta ut tvätten, sedan göra galen bindestreck för att få mig själv klädd för arbete och ut genom dörren. Jag är i allmänhet sent till jobbet, och jag glömmer alltid något som min lunch eller en tröja eller min telefon laddare — och det är bara min morgon.

Det är bara den dagliga stressen av moderskapet, trots att, eller hur?

Förutom att på just denna dag, jag fick syn på mina naglar (och kicker här är att jag inte är en kvinna som vem som helst skulle beskriva som "tjejiga"), och mina naglar såg grov med kluvet i lila polska, trasiga nagelband och torr hud, och något om det sorgliga tillståndet i min hemma-manikyr nedsatt mig för ful gråter.

Efter ett par bra, djupa, tunga andetag och torka bort snor och tårar, jag insåg att Jag grät för att jag har varit så upptagen att böja över bakåt för att försöka göra mina barn lyckliga och hålla min man frisk och mitt hus från att falla isär och mina chefer är glad över att jag har låtit mig själv gå mitt framför mina ögon utan att ens märka.

Hur i hela friden kunde jag bli detta plats i livet att något så dumt som flisas nagellack skulle untether mig?

Moderskap är svårt. Alla säger det. Det är jävligt svårt . Nej mamma har den officiella regelbok om hur man gör detta jobb bra, men precis som alla andra mor ut det, jag prova mina svåraste varje dag för att komma så nära bra som jag kan. De flesta dagar, jag nöja sig med tillräckligt bra och hoppas att mina barn inte märker alla misstag jag gjort.

Som en arbetande mamma, jag förväntas vara påslagen för 100% av tiden. Efter alla, alla mina jobb oskärpa i en jätte skyddsnät som hålls samman i en knuten för att hålla räkningar betalas, mat på bordet, huset städat, tvätten klar, skola-projekt som slutförts i tid, leenden på mina barns ansikten, och jag är en stödjande partner av min make som fungerar precis lika galen hårt som jag gör.

Denna fula kluvet nagellack är en påminnelse från universum för att jag behöver stanna upp och andas och göra något bara för mig, och jag menar inte grundläggande skit som sömn eller kissa ensam eller dricka kaffe medan det är varmt. Jag menar, att göra något lustfyllt för det enda syftet att göra mig lycklig. Den fulla tårar i mina härdsmälta var verkligen oväntat och ur karaktär för mig, men när jag stannar för att verkligen tycker om det, de var försenade. Det är som att flygplanet artikel, du måste ge dig själv syre först, så att du kan ge det till dem omkring dig. Jag har inte gett mig något syre.

I slutet, jag lämnade kluvet i polska på för ett par dagar eftersom jag gillade den lilla pm till mig om tips på mina fingrar. En påminnelse om att ge mig själv lite syre ASAP. Jag var inte säker vad mig tid skulle se ut men jag visste att jag behövde något. Och så en kväll efter att barnen somnade, jag städade polska av, hällde upp ett varmt bubbel bad, och satt i tystnad i en timme i mörker. Det varma vattnet lugnade mina trötta muskler, och de tysta lugnade min själ. Det var den bästa avkoppling som jag har haft i månader, och jag kommer inte vänta så länge igen innan jag kom ihåg att ge mig själv lite nåd.

ADVERT

Lägg till din kommentar