Vad Mors Dag Är Som en Mor Som Har Förlorat ett Barn

När jag sitter hemma på denna trista kväll, jag är överväldigad av en sorg som du vet bara alltför väl. Jag har en värk i mitt hjärta som aldrig verkar försvinna. Även du förstå den smärta som dröjer sig kvar. Till andra, vi ser bra. Vi falska leenden. Vi dölja tårarna. Vi är fortfarande stel. Men vi kommer aldrig att bli den samma sedan den dagen, den dagen våra barn dog.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag är glad att vi träffades. Om vi inte hade, så skulle det betyda att våra barn skulle fortfarande vara här med oss. Vi skulle inte ha känt någon bättre. Vi skulle ha varit helt omedvetna om denna levande mardröm. Ja, det ofattbara är det som fört oss samman.

Nu när vi känner varandra, jag skulle inte byta vår vänskap för världen. Du har gråtit med mig. Du har lyssnat till mig. Du har aldrig dömt. Mest av allt, du fanns alltid där för mig.

Smärtan av att förlora ett barn är det värsta av något slag. Även fortfarande, du gav mig hopp. Du var glad för mig när jag sa att jag väntade ett barn, samtidigt som vi också förstå den bittra sötma av det hela.

Från dig, jag har lärt mig nåd. Jag har lärt mig medlidande. Jag har på något sätt funnit en inre styrka som jag inte visste fanns. Du hjälpte mig att hitta den. På många sätt, du gav mig din hand.

Vissa dagar är svåra. Mycket svårt. Med varje födelsedag som passerar, påminns vi om ytterligare ett år utan våra barn. Vi tror mycket på dessa dagar. Vi undrar om alla "tänk om." Det är bara inte rättvist.

Våra barn ska växa upp. Han borde gå till skolan, att få nya vänner och njuta av allt som livet har att erbjuda. Vi har missat alla milstolpar. Vi har aldrig haft chansen att göra vackra minnen. Vår egen familj och vänner försöker att vara förstående, men de kunde inte föreställa mig smärtan. Väldigt ofta får vi höra att vi måste "gå vidare" och att "vårt barn vill att vi ska vara lyckliga." Vi har lärt oss att inte förvänta sig mycket från vissa personer i våra liv. Men vår en begäran fortsätter att vara mycket enkel: Vi vill bara våra barn att komma ihåg. Du, min kära vän, har alltid sett till att ära den som önskar.

Mors Dag är tufft. Jag minns tydligt min första. Liam hade varit borta i åtta månader. Jag hade turen att vara beredda på ytterligare ett barn, en frisk liten flicka. Även så, förödelsen dröjde. Du var den enda som nådde ut till mig den dagen. Vi grät och förbannade det orättvisa i det hela. Vi fick igenom det tillsammans. På något sätt.

Jag har velat bli mamma så länge jag kan minnas. Jag har haft några enorma förebilder som växer upp, inklusive min egen mamma. Under många år tog jag märker av dem som verkade ha allt. Jag beundrar dem som kan göra det. Jag avundas de som fick det att se lätt. Även som barn, insåg jag att moderskapet var ingen enkel uppgift.

Idag, jag har fortfarande mina förebilder, men ingen är större än mina sörjande mammor. Var och en av dem har visat mig en uthållighet som jag aldrig sett. Det är verkligen otroligt. Ni är alla mina hjältar.

Med Mors Dag som närmar sig, är det svårt för mig att ens hitta rätt ord. Vissa av oss har haft tidiga förluster. Några kommer att uppleva denna dag för första gången. Några har gått vidare till andra barn. Som för mig, jag har varit en sörjande förälder för nästan sju år nu. Smärtan är fortfarande rå.

På vissa sätt bara inte verkar rätt att önska er en Glad Mors Dag. Efter allt, du kan inte vara nöjd alls. Och jag förstår. Jag kan inte ta bort smärtan, men ingen kan. Så allt jag kan erbjuda är kramar. Jag vill att du ska veta hur mycket jag älskar och uppskattar dig, och hur tacksam jag är över att du finns i mitt liv. Jag vill också att du ska veta att jag alltid kommer att komma ihåg ditt barn, inte bara idag utan varje dag. Jag kommer att fortsätta att vara vid din sida när du behöver mig. Och för detta, du har mitt löfte.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar