Vad Morgnar Är Verkligen Vilja För Att Arbeta Moms

Jag drömmer om att vakna upp på 5 på morgonen

Låt mig omformulera det: jag drömmer om att vakna upp på ett mycket speciellt sätt 5 på morgonen

I denna dröm, jag lugnt krypa ner i trappan, noga med att inte störa tystnaden i huset. Jag gör en kopp kaffe, och sedan sitter jag, ensam, i det tysta, du smuttar på mitt kaffe och tittar på det senaste avsnittet av vad skyldiga glädje jag känner för att tända på. Ibland i den här drömmen, jag fylla på min kaffe mitten av avsnittet, och återgå till min plats i soffan, ostört. Andra gånger har jag bara sitta och sitta och sitta kvar tills den episoden är över och jag dricka upp den sista, söta droppe i min kopp, lugn och full av energi. Då, på 6:15 min make och barn vaknar och jag har haft en hel timme för mig själv innan vildhet i dag börjar.

Vilken dröm.

Se, mina dagar börjar på 5 på morgonen men inte alls på det sätt som jag just beskrivit. Min 5 på morgonen startar med hög, vilda vrål från min sons rum. Han har gjort buller sedan 4:30 men på 5:00 han är verkligen redo. Och eftersom vi inte vill att han ska vakna upp vår dotter, som torturously åtnjuter sover tills 7 a.m. vi svarar på hans rop. Och eftersom vi försöker hålla sig frisk, vi suppleant morgonen. För när pojken vaknar, han vaknar med eld och passion av tusen solar. Precis som alla 19-månad gammal, han är nyfiken och busig, men den här pojken är också riktigt, riktigt högt. Och lite destruktiv.

Så, vi kom ner och jag tillbringar den första timmen av min dag med att försöka hålla honom så lugn som möjligt. "BABA! BABA!," skriker han när vi träffar landning. Han vill ha sin morgon flaska nu. Nej, inte nu, som för en minut sedan, eller tidigare. Det är redan för sent. "BABA!!!," han skriker och thrashes som jag kämpar för att fylla sin flaska från en full gallon samtidigt balansera hans fäktande själv på min höft. Eftersom detta är en nästan omöjlig uppgift, att det nästan alltid spill. Min 5 på morgonen börjar med skrikande och spilld mjölk.

Nästa två timmar se ut något liknande denna.

Min son dricker sin flaska och samtidigt se Mickey Mouse Clubhouse . Vi mysa fem lycksalig minuter, då ska jag prova med att byta hans blöja medan han är distraherad, men det känns ändå som att brottas med en alligator. Han spiller sin flaska på soffan, först av en slump. Sedan, hänförd av små vita droppar avbrytas av tyg cross-hår, han börjar slå sönder flaskan, nippel-sidan nedåt, var som helst inom hans räckhåll. Detta rolig aktivitet som går från soffan till marken, till sina leksaker, till, när jag äntligen fångat honom, skorna vid dörren. Alla offer för en ganska liten kalcium-fast dusch.

När jag tar hans flaska bort, blir han mycket arg. Jag försöker, igen, för att hålla honom lugn. Jag hitta en leksak för att distrahera honom och han naturligtvis söker sig mot andra leksaker som gör mest buller. Han driver sin mini-shopping-cart från ett rum till nästa, krascha in i väggarna med glädje, skrika, "VROOM! VROOM!" Det är bara 5:30 .

Vid denna punkt, jag smyga in i köket för att göra kaffe. Från hörnet av hans öga, han ser mitt försök att röra sig oberoende av varandra och är helt emot det. Han följer mig in i köket och skriker och struttade som en liten diktator, axlar hög, händerna knutna bakom ryggen, magen uppblåst ut som om det var lite sträng fäst vid sin navel och någon i andra änden och drar honom framåt. "APPLE!" han kräver. "Är du säker på att du inte vill ha en banan?" Jag ber, att visa honom både frukt. "APPLE!" Ja, sir. Du fick det.

Medan jag väntar på mitt kaffe och brygga, jag skala och skiva sitt äpple. Jag lägger bitarna i en skål och placera den på bordet framför honom. Han tar en titt i skålen och är helt illa. Med svep med en arm, äpplen och skålen är på marken. I ett desperat försök att inte slösa med både apple och försöker lära honom att om han ber om ett äpple, bör han äta äpple, jag plockar upp bitar, lägg dem i en täckt mellanmål behållare och lämna tillbaka det till honom. Jag troligtvis säga något i stil med, "Äpplen är för att äta, inte för att kasta."

Efter att jag utgjuta mitt kaffe, jag vänder mig om och hittar honom med äppelbitarna ur behållaren, en efter en, och kastar dem på marken. Han tycker det är hysteriskt kul. Han ser på mig, ler brett och dunder, "BANAN!" Det är Klockan 6 .

Nästa halvtimme engagerar mig för att göra honom till frukost, mata mig själv, och packar lunchpaket för dagen. Jag dricker mitt kaffe stående, eller ofta i full-motion, att få is-pack, skära frukt, rengöring av fyra miljoner smulor han lämnat bakom sig. På 6:30 min dotter vaknar. Inte för att hon vill, men eftersom jag har gjort allt som han har gjort hans sätt att tangentbordet. Se, vi grävde ut min mans gamla Casio och ställde det på matbordet för barnen att leka med eftersom, precis som vilka föräldrar som helst, vi är säkra på att det är lite Mozart lurar inuti en av dem. Medan min son gör plaska med nycklar från tid till tid, sin bästa val är den inbyggda bakgrund beat, direkt från 1989, vid full volym. Så, jag vill ha dig en bild av allt som händer från den här punkten och framåt händer med 80-spår musik dånar i bakgrunden.

Min dotter begrudgingly gör henne nere. Och som alla fyra-år-gammal som borde ha sovit längre, hon har gjort det till en prioritet att vara samarbetsvillig. Den lista av krav börjar. Hon vill ha frukost, men inte just nu. Hon vill inte gå till skolan. Hon vill bära pyjamas idag. Hon vill bära pyjamas varje dag. Min man lämnar tidigt till arbetet, och att hon vill se honom. Hon vägrar att tro att det är omöjligt. Hon vill ingenting att göra med mig. Efter en viss tid, och efter att få henne att äta en frukost som tog minuters överläggning och förhandling, som kämpar för att få henne att klä på sig, borsta hennes tänder, och den heliga graal ögonblick, använda pottan, jag satte min son i lekhage, starta ett avsnitt av Sesame Street och slutligen fly på övervåningen för att få dig redo för arbete.

Det är detta ögonblick i mitt badrum när jag ser mig själv i spegeln och inser att, för det första, att mitt hår inte magiskt torr till beachy waves som jag hade hoppats det skulle, som jag skulle ha att göra mig själv till att se presentabel och professionell på mindre än tjugo minuter, och att jag har varit vaken i två timmar, har inte slutat röra sig, men ändå känner att jag har åstadkommit någonting. Jag börjar strategiskt wrap min locktång runt välj bitar av håret, i hopp om att förvandlas från "en frazzled vrak" till "mindre frazzled," när min dotter kallar mig med sådan brådska att jag tror att något hemskt har hänt och undrar om jag av misstag lämnat en brännare på.

"MAMMA!" hon skriker igen. Jag kommer till kanten av trappan, telefonen i handen säker på att det är en nödsituation. "Jag kommer!" Jag skriker desperat. Hon avslutar sitt trodde med samma " köket är i brand!" ton: "MAMMA! Den skrivelse som i dag är E!"

Jag får äntligen på mig själv klädd, ändra en annan blöja, få jackor på, bryta upp flera civila i krig om vem som får spela med rosa docka (de andra tre dockor är bara inte acceptabelt alternativ), ladda bilen, få båda barnen i sina bilbarnstolar (ibland bilbarnstolar bara känner sig som DEN SISTA DROPPEN) och, innan du kör till jobbet, släppa både barn på skolan.

När jag sitter ner vid mitt skrivbord på Klockan 9 en hel dag har utvecklats. Jag har kokat upp, rengjorts, förhandlade, lärde. Mitt blodtryck har toppat ett dussin gånger. Jag känner att jag har bestigit berg. Jag känner att jag har flyttat bergen. Jag är helt slut. Lika roligt som dessa morgnar kan vara, sanningen är att, som en arbetande mamma, de är mest stressande. De är stressande eftersom du arbetar inom en tidsfrist som ditt barn behöver inte, och kan inte förstå. Detta är stressande eftersom du behöver dem för att arbeta med er, och att de nästan alltid inte vill, och du blir frustrerad, och då får du ledsen för att du inte vill börja dagen med att vara arg med dina barn. Det är stressande för att varje morgon är som det är, och då har du fortfarande en dag full av arbete-betonar framför dig. Detta är stressande för, let ' s face it, din chef inte bryr sig om vad ditt liv ser ut innan du kommer till jobbet, men kommer att bry sig om du är sent.

De mest stressande sak, dock, är att jag vet att jag är lyckligt lottad som har dessa morgnar, men jag kan inte hjälpa men fruktar dem. Jag vill uppskatta och njuta av de roliga små ögonblick, men det finns alltid en klocka som tickar.

Klart, jag har inte räknat på morgonen sak. Men efter att så många av dessa mornar har jag upptäckt några knep för att göra processen lite enklare:

1. Förbereda skolans alla saker kvällen innan.

Ryggsäckar, luncher, allt. Har dem redo att gå. Gör detta när du är på sanering middag, så det känns som en del av en börda istället för en separat rutin. (Eftersom vi alla vet att nätterna är vilda, också!)

2. Håll frukost ENKEL.

Vill att mina barn ska börja dagen frisk, jag som används för att ta tid att göra grönsaks omelett. Det var för mycket. Nu, en multi-grain våffla med honung istället för sirap håller det något friskt och mycket snabb. Jag packar grönsaker i deras lunch. Detta är mer effektivt, eftersom det är deras enda alternativ till lunch, medan hemma de vet guldfisk gömmer sig någonstans.

3. Använd en belönar diagram.

Vid 4, min dotter vill ha att känna sig som hon hjälper. Ibland, hon behöver bara lite motivation. Pyjamas av och kläderna på? Guld stjärna!

4. Håll en spela penna (vi använder ett pack and play) öppna och lätt att komma åt.

För en stund, att jag inte vill packa och spelar i vårt vardagsrum. Jag kände det som förstört de estetiska och tog upp för mycket utrymme. Vem bryr sig! Det har verkligen varit det bästa att ha för min vilda kille. Jag vet att han finns och säkert, eftersom jag inte kan vara med honom hela tiden och göra alla andra saker jag måste göra i morgon!

5. Andas.

Jag vet att en dag kommer, då de kommer att vara mer självförsörjande. Det känns som det är evigheter bort, men det är det, vid horisonten. Det kommer att bli lättare. Rätt?

ADVERT

Lägg till din kommentar