Vad Som Är Viktigt Mitt I Kaoset

Tiden gör att sak igen–som sak som avslöjar hur snabbt det går även medan vissa dagar tycks pågå i veckor. Det är inte back-to-school oskärpa eller en koncentration av deadlines på jobbet, även om de är både verklig och närvarande. Det kastar av hår och polisonger av Finley ' s ögonbryn, hennes förklaringar av, "Det är bara udda!" följt av en snabb genomsökning av rummet för att se om vi alla fångade hur gammal hon är. Det är Briar glider tyst in i en privat sfär, känslor och Minecraft, dagdrömmar och sångtexter. Vägen Avery thrashes i natt, armar och ben för lång för henne pyjamas och stötar av hår som när undangömt bakom hennes öra avslöja nya håligheter i hennes ansikte.

Jag buck mot det oundvikliga, tanken att delar av våra liv var omskriven eller att vissa stigar jag sa att jag aldrig skulle trampa är förutbestämda. Mestadels, jag vill att livet inte ska kännas så utom kontroll bara tillräckligt länge för att erövra tid. Jag längtar efter morgonen att jag vet exakt vad som kommer att vara förpackad på luncher, hur jag måste klä sig för dagen och vilka aktiviteter ring för vad som förberedelse. Det är inte rätt sätt, dock. Ju mer jag försöker vara lugn med visshet mer ändarna av dagen med att riva upp och tatter och ett ja till ett engagemang ger vika för något som jag kommer att missa.

"Menar du att du inte kan vara där för att se mig bli mitt nya bälte?" Avery frågar, var nedslagen.

"Nej, vad jag säger är att jag kommer vara där på lördagen för att testa när du tjänar ditt bälte, måndag men jag kan inte vara tillbaka för att se att du fått ditt bälte." Min röst var bestämd, men det var en tunn fernissa, och bakom det min näsa brann och min bytet rasade. Jag vill inte missa heller. Hur kunde detta hända? När gjorde tyglarna i mitt eget liv glida ur mina händer?

Tittar på min kalender, färgen på mina åtaganden är lila. Linjerna attackera nätt litet torg, slash här och slash här, större slash här, överlappande snedstreck här. Det går i ett töcken. Det finns inget pris för att vara upptagen, men att dra ner det verkar oöverstigliga.

Förra helgen–en av de ensamstående återstående gratis helgerna i år–såg oss att köra till Boston. Vi valde att stanna bara en natt, men barnen är i en konstig fas där de alla får åksjuk, och vi var tvungna att vara tillbaka på söndag för en sak på grund av att börja klockan som innebar att göra en fyra-plus-timmars bilresa två gånger på mindre än 24 timmar.

Jag bokade ett rum 30 minuter utanför Boston, lastade bilen med Bonine och Dramamine, förpackade snacks och försökte låsa upp och kasta min förtörnelse på en gång igen för att vara instängd i ett schema som jag bidragit till att göra. Flickorna kvittrade i baksätet.

"Kommer det att finnas skyskrapor?"

"Kan vi äta på restauranger?"

"Tror du att hotellet kommer att ha en pool?"

Rat-a-tat frågor invagga mig i en dvala, "Ja. Uh-huh. Kanske. Jag är inte säker. Oavsett vad, vi kommer att ha ett äventyr." Autopilot lugnande och inställning förväntningar använder samma muskler som försäljningsargument att kräva av mig på jobbet. Min bil för att behaga och erövra uppehåller mig oavsett vad.

Jag visade en film för tjejer och de lutade sig in i varandra, huvudet tippas, ben trassligt. Jag tryckte mitt huvud mot fönstret och låt ett montage av minnen från min egen barndom enheter fyller mitt sinne. Den bitterljuva tjuder av nära och kära och omhuldade gånger ryck på mig—min mor-och farföräldrar på flygplatsen, Columbia Gorge vista på väg till Sunriver, besök på min pappas hus med tysta tårar dit och tillbaka.

Jag kollade på tjejerna och försökte föreställa mig vad de kommer ihåg. Kommer det att vara min väser om kostnaden för hotellet? Sean spänning om att se båtarna ras? Bära matchande Pedroia shirts? Briar ser på mig, luta huvudet åt sidan och stoppar saker i munnen, "Du vet att jag älskar dig, eller hur?" Jag kväver en ljud: kanske en snyftning, kanske ett skratt. Det finns delar av mig att köra igenom henne så djupt, att den starkt medvetande om smärta eller glädje.

"Ja, det gör jag, söt kärlek."

Resan slutade i en virvelvind av skratt och magi. Jag stannade till och undrade vad de skulle komma ihåg och bara låta dagen ta oss.

Visar sig att hotellet hade en pool, för att inte nämna en fantastisk livräddare som vi aldrig kommer att glömma. Så vi packade ihop och begav oss till bilen, flickorna sprakar med spänning. "Ave, kommer du ihåg när vi såg den första tippy-övre delen av Boston?"

Vi åkte hem genom New Hampshire och Vermont, vägen rakare och mer vacker än det sätt vi skulle komma. Vi stannade till vid ett litet café i Betel, Vermont, till mackor och soppa. Flickorna ohade och ahhed på de faller genom fönstret. Jag blev överraskad av erfarenhet spets glasögon och klagomål om maten kom aldrig. Vi pratade och skrattade. Inga höga stolar eller haklappar, inga ändringar från menyn, bara fem personer med lunch halvvägs genom en road trip. Det var fantastiskt.

När vi kom till parkeringen, tjejerna ville klättra upp för en stödmur. Normalt skulle det vara skarpa ord om att vara säker och skyndade till bilen. Den här gången låter vi dem att klättra. Briar var först.

"Pappa, ta mig i luften!" Min man snurrade och höll kameran som min famn ryckte till. Jag såg, att komma ihåg en tid när "Fånga mig!" var bokstavliga och våra utsträckta armar, andas spänning som vi väntade på att känna slightness av sin form och den enorma tyngden av hennes säkerhet fylla våra armar. Jag insåg att vi inte fånga henne på samma sätt längre och mitt hjärta splittrades.

Bild från Amanda Magee

Då sa hon andlöst, "Fick du det? Såg du mig?" Och det är OK, även om det fortfarande gör ont, eftersom vi ville fånga den, och vi lärde henne att fånga sig själv och det är tänkt att gå som denna.

Minnen, förhoppningar och kära-Gud-vi-fångas-hennes känslor alla virvel inuti mig, beroende av varandra för att existera som de etch djupa spår i min märg. Känner jag andas ut, lite ojämn, men ändå en utandning, som bär en enkel påminnelse för mig:

Det är inte hur det är att ärenden. Hjärtat för allt är helt enkelt som vi är.

ADVERT

Lägg till din kommentar