Hur Livet Ser Ut för en Ensamstående Mamma i Återhämtning

Jag är en ensamstående mamma i tillfrisknande från alkoholism. Och jag är inte tänkt att datumet för ett år. Det är regeln. Tja, åtminstone det är vad de berättar för mig i Anonyma Alkoholister. Jag är inte tänkt att ens överväga en relation förrän jag har varit nykter i ett år. Förmodligen det tar så lång tid att få min "hjärna ut av hasen." Faktiskt, jag tror att det tar mycket längre tid än så, men jag ska sticka till årets tid, eftersom det för mig som verkar tillräckligt länge. För den enkla sanningen är, jag älskar män. Alltid att ha, eftersom min förskola pojkvän. Och jag har i princip varit i relationer som någonsin eftersom att en. Så här konceptet ingen dating för ett år är en hel del att svepa min fortfarande dimmig hjärna runt.

Men jag får det. Jag är tänkt att vara ett med mig själv just nu. Jag behöver arbeta med mig själv. Lära känna mig själv som nykter Devin. Fokusera på att återuppbygga mitt liv. Men som lämnar mig fast med, och ... mig. Det var illa nog när jag var förstörd, gör trasslat upp saker. Nu måste jag möta mig själv nykter och tänka på alla de trasslat upp saker som jag gjorde när jag var trasslat upp. Med andra ord, jag kan inte komma bort från ... mig själv. Jag är i mitt eget företag på alla gånger. Men jag antar att det är poängen. Usch.

All denna tid allt av mig själv är intensiv. För när jag är ensam, jag är ensam på allvar—jag bor ensam, jag behöver inte köra bil, och när jag inte går i min öppenvården program, AA-möten eller spendera tid med mina barn, jag bokstavligen i min lägenhet för många timmar och dagar åt gången och bara spendera tid med me, myself and I. jag talar för mig själv en hel del, och jag blir trött på mig själv ganska ofta. Men jag kan inte komma bort från mig själv—det är omöjligt. Speciellt nu när jag vistas nykter.

Jag får frågan från gång till gång. Men tänk om jag var ärlig om min nuvarande situation?

"Ja, jag kan väl inte möta dig var som helst eftersom jag inte kör. Och vi kan inte göra drinkar eftersom jag är en alkoholist. Vad gör jag för arbete? Egentligen är jag arbetslös just nu. Jag samlar pengar från staten på grund av mina sjukdomar. Tre dagar i veckan blir jag upphämtad i en van och gå till öppenvården program för att lära om livskunskap, och de andra två dagarna spenderar jag hemma skriver en memoar om min skruvas upp livet. Hur tycker du mig nu, motherfucka?!"

Jag antar att om jag tytt sig tillbaka till de dagar av mitt berättande att jag skulle kunna finagle min väg genom ett datum och att verka "normal". Jag skulle kunna ha en kille plocka upp mig i min lägenhet och säger att min bil var i butiken eller något. Och då kunde jag göra upp en anledning till att inte dricka, som en del skulle inte vara alltför svårt. Att jag ens kunde bära en av mina kostymer från tillbaka när jag var en advokat och låtsas att jag var på väg från jobbet. Jag kan pull it off. Men sanningen är, jag har det inte i mig dessa dagar. Jag brukade ligga så det var ingen verksamhet, men jag lever ett hederligt liv på sistone.

Tror jag tar en paus från män kan göra andra områden av mitt liv rikare. Då kanske jag har mer att erbjuda någon när tiden är rätt. För ärligt, vem ska verkligen vill vara med mig på denna punkt ändå? Jag skulle inte nödvändigtvis lita på den personen. Han skulle antingen vara att bära en cape eller vara lika skruvad som jag är just nu. Som den detektiv som används för att arbeta i offentlig försvarare kontor med mig, som nyligen lärt mig att jag är singel och fick kontakt. Han verkar tro att skicka sms me bilder på sig själv i sin uniform på något sätt skulle vara en turn-on. Usch. Fungerar inte, och definitivt inte intresserad.

Men låt oss vara ärliga, vi alla har våra behov. Jag är bara människa. Jag tänkte häromdagen om allt jag har fått sedan komma ut på sjukhus—uthyrning av bistånd, en matkuponger kort, ett månatligt stipendium för att hjälpa till med räkningar, en telefon lista från AA-medlemmar, Medicaid, mat från olika kyrkor och skafferier. Och jag uppskattar verkligen alla dessa saker, eftersom det kommer att dröja ett tag innan jag får tillbaka på mina fötter och gå tillbaka till arbetet som advokat. Men med tanke på de förslag som jag stanna kvar i relationen-gratis för minst ett år, jag tror en vibrator bör vara en del av paketlösning. Att bara säga.

I morse var jag redo för mitt öppenvården program, och jag var att sätta på mitt smink, jag märkte att jag var börjar se bättre ut än jag haft på ett tag—definitivt nyttigare. Och jag var glad att se bra ut, bara för mig och ingen annan. Det kändes som en bra start till en bättre relation med mig själv. Jag hade inte gillat att titta i spegeln eftersom jag inte respekterar mig själv väldigt mycket. Nyligen jag inser att jag inte är en så dålig person, och jag är inte så hemskt företaget. Sedan började jag dansa runt, sjunger "Respekt" av Aretha Franklin, och jag noterade också att jag är bäst att vara försiktig och inte gå crazy med alla denna tid ensam. Det är en fin linje att navigera. Men allt i allt, jag tror att vi kommer att göra ett bra team.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar