Vad Judy Blume Böcker Lärde Mig Om att Vara Kvinna

Av alla rites of passage av en kvinna som är ung vuxen ålder—första perioden, första behå, första puss—det är en som ofta lämnas utanför den officiella tidslinjen men det är inte mindre viktigt: första gången du läser För evigt... av Judy Blume. Som en tafatt, bok-besatt pre-teen, gjorde jag min väg genom Blume är mellan konstnärskap snabbt och upprepade gånger— Superfudge , Späck , Finns Du Gud? Det är jag, Margaret —men det var en Blume bok som inte var en del av min canon.

Min äldre syster hade en väl tummade böcker av För alltid.. . med ett foto på omslaget av en tjej som tittar trånande med alla hennes nyligen förvärvade sexuell kunskap. "Den här boken är alldeles för vuxen för dig," min syster informerade mig, som om hon hade kommit OT III i Scientologin, och nu var alltför klok för att associera med en läsare av min vintage.

© tumblr

Självklart, jag var tvungen att veta vad demokrati innehåll Judy Blume hade reserverat för För evigt... så, vid tolv års ålder, jag filched min syster kopiera och läsa det, traditionsenligt, med en ficklampa under täcket. Flera gånger. Jag läste den scen där Michael och Kath ha sex på golvet ganska mycket varje natt i en månad. När jag hade flyttat till min mamma kopia av Hollywood Fruar Jag hade haft boken så länge jag var rädd för att återvända till boken till min systers hylla skulle vara för riskabelt, så jag tog För evigt... till skolan och kastade bort det i cafeterian papperskorgen.

För evigt... lärde mig ganska mycket allt jag vet om sex—bör du använda ett "hölje" du får en "VD" en del människor namnge sina penisar, och, som Kath mamma bekant som säger till henne, "du kan inte gå tillbaka till att hålla händer." Men jag lärde mig viktiga saker från nästan alla Blume böcker. Med anledning av sin 77: e födelsedag, låt oss ta en titt tillbaka på det mest bestående visdom.

Iggie Hus
© wendysbookstore.ecrater.com

Slutet av en vänskap kan kännas som en dödsstöt, men det är inte, och casual rasism är som händer runt dig, hela tiden.

Späck
© theroygirlsread.wordpress.com

Killen bredvid mig i klassen faktiskt är att plocka näsan och spara bounty på en bit av bärbara papper på hans skrivbord.

Deenie
© Pinterest

Det är ett riktigt ord för "röra din speciella plats."

Huvudrollen Som Sally J. Freedman Som Sig Själv
© assets.nydailynews.com

Det är okej att vara Patient Noll för löss utbrott (du är välkommen, Camp Laurelwood) och Hitler kan visa sig vara min granne. (Tack för mardrömmar, Judy.)

Finns Du Gud? Det är jag, Margareta.
© Goodreads

Vissa tjejer skulle dö för att få sina perioder, inte oroar mig för det som jag var. Få din period är också inte är det definitiva slutet av din barndom (eller ditt liv).

Sedan Igen, jag Kanske inte
© whatireadbackthen.wordpress.com

Pojkar! Erektioner! Våta drömmar! Att killen som räddade hans snorkråkor var att göra allt detta?!?

Berättelser om en Fjärde Klass Ingenting
© secretfunspot.blogspot.com

Inte alla hyperaktiva yngre syskon är så söta och underbara som jag fann mig själv. Också: gullighet är tillfällig.

Annars Känd Som Sheila Bra
© whatireadbackthen.blogspot.com

Tjejer kan verkligen betyder för varandra (usch, att en "slam-bok") och de kan också komma över det och gå vidare.

Det är Inte Slutet av Världen
© juliathewriter.blogspot.com

Se rubriken re: skilsmässa. Detta var en doozy. Det är konstigt att tänka på en gång när jag inte hade hört detta uttryck. Det är märkligt tröstande som en snabb, om kliché, perspektivisk balsam, även fortfarande.

ADVERT

Lägg till din kommentar