Vad jag har Lärt mig Om Barn Och Sömn

Min introduktion till den mystiska världen av barn och sömn var min 3-åriga styvson som används för att cock-a-doodle-doo vid soluppgången, som verkade ogudaktiga för mig. Jag var säker på att jag kan lära mina egna barn att vara annorlunda—mer rimligt.

Min första dotter var slet, med utskriftssidan uppåt i den världen ett år senare. Hud-mot-hud var med Pappa eftersom jag kördes iväg för stygn och skadekontroll.

Den natten jag försökte mata henne, jag har bytt på henne, och jag swaddled henne och satte henne ner i transparent plast barnsäng bredvid min sjukhus—säng-en rekommenderas, säkert avstånd för att sova. Min dotter ropade. Jag ville göra det på rätt sätt. Jag försökte mata henne igen och kollade om hon behövde förändras. Jag swaddled henne och satte henne ner i plast barnsäng bredvid min sjukhus—säng-ett säkert avstånd från mig för att sova. Min dotter fortsatte att gråta.

En barnmorska på avdelningen kom in, satte mig i sängen och stoppade min dotter i skurk i min arm bredvid mig. Min dotter sov.

Jag var livrädd. Jag tänkte, "Det är inte hur jag vill att det ska vara."

Jag ville inte co-sömn. Vi swaddled, och vi använde napp. Vid den rekommenderade åldern, jag tog nappen från henne. På 5 månader, hon gick på en tupplur strejk. När hon blev äldre, jag lät henne gråta. Jag var fast besluten att skapa en bra sovplats. Jag var alltför fokuserad på resultaten för att överväga om jag var nöjd med den typ av mamma jag var i stunden. Att ha vaknat på 5:45 am genom att gråta för nästan två år sparat mig massor om klockradio.

Nu har jag lärt mig: någon Gång bebisar bara krångel för att vara nära sin mamma. Det är vad barn gör.

Min andra dotter kom tyst i en eufori av en epidural och lustgas. Den brinnande ser ingefära var så fridfull som Gandhi. Under hud-mot-hud, det välkomnade jag henne till familjen och bad om ursäkt för våldet i världen, lovar hon var i goda händer.

Två timmar efter födseln, hon var en sovande bunt filtar i sängen bredvid min sjukhus säng. Vid 3 månader, hon sov 7 pm till 7.m . Och på 20 månader fortfarande har en två-timmars middagslur, dykning under täcket, tummen i munnen. Hade jag äntligen knäckt denna moderskapet sova sak?

Nu har jag lärt mig: att en Del barn är sömniga barn. En del barn är det inte.

Min tredje dotter kom ut med en knuten näve ovanför hennes huvud som en krigare. Fastspänning på att min bröstvårta, jag visste att vi hade en annan tunghäfta baby. En blåsig lilla giantess med en kort tunga som tog i en hel del luft under feeds och därefter skrek på måfå i sömnen.

Jag har lärt mig: att en Del barn behöver för att suga. Det är precis vad vissa bebisar behöver göra.

Den stargazer. Pacifisten. Amazonas.

Tre flickor har lärt mig att barn är människor också. Individer med egna preferenser och svagheter. Att vi inte får välja vem som våra bebisar är—inte deras hårfärg, ögonfärg, temperament eller dygnsrytmen.

Jag har lärt mig: att Sova är som vatten.

Sova kan styras men aldrig kontrolleras. Jag beklagar om hur jag hade innan jag förstod detta, mest om hur hård jag var mot mig själv, för att ignorera min magkänsla om vilken typ av föräldraskap jag var mest bekväm med. Vi avgör inte deras resultat. Vi bara väljer vilken typ av förälder vi är i ögonblicket, inte slutresultatet.

Jag har lärt mig: att vara förälder är inte att styra. Föräldraskap är inte att skapa. Föräldraskap är att svara.

Samtidigt som vi kan använda vetenskap för att påverka våra beslut, föräldraskap är inte en vetenskap. Föräldraskap är en konst, om vi gör det rätt. Men jag är ganska säker är jag inte.

Jag har lärt mig att jag lär mig fortfarande. Jag kan sova senare.

ADVERT

Lägg till din kommentar