Vad Det är Som Hittills Efter Att ha Gift

Frågan är oundviklig. "Vad är det som," alla mina gifta vänner frågar, "att datumet igen efter så många år av äktenskap?" Jag försöker att svara så ärligt som jag kan, eftersom jag vet att de egentligen inte är på jakt efter en kvalitativa svar som, "Det är bra" eller "Det är dåligt." De är inte ens fråga en enkel fråga på. Vad de är verkligen ber, särskilt om deras äktenskap är på osäker mark, är mer av en hydra av ändlösa frågor som kräver sakliga svar avla nya frågor: Vad är sex som i din ålder (mening, vad skulle sex vara för mig i min ålder)? Är du generad om din kropp? Hur tycker du att det går? Vad gör du på din datum? Kan du visa mig Fnöske och Gångjärn? Är jag miste? Är du ensam? Har du hopp?

I den mån som nästan varenda en av mina gifta vänner har förstulet frågade mig någon version av "hur är det?" fråga, låt mig bryta ner det i dess mer konkreta delar som anges ovan:

1. Vad är sex som i din ålder?

Det är samma som det var i mina tidiga 20-talet och ibland bättre. Samma grund, ibland kan du få i säng med någon som bara är okej, och ibland kan du få i säng med någon, och det är mind-blowing. Ingen stor insikt. Men det är bättre, på ett sätt som jag aldrig skulle ha väntat, eftersom det till skillnad från i min 20-talet, det finns absolut inget skitsnack: jag ber om det jag behöver, och jag får det. Plus att de flesta män i denna ålder har mer än en passerande förståelse för den karta av kvinnliga anatomin. Jag behöver inte längre oroa dig för att bli gravid. Jag kommer aldrig att projicera en bild av min älskare som far till mina framtida barn, och jag har aldrig döma honom på de villkor heller. Dricka hålls till ett minimum, om alls: Det behöver inte alkohol när spänningen av älskare är huvud-spinning nog.

Det är ofta en intensiv och talat tacksamhet, ibland tillsammans med sanna tårar av glädje, för den stulna timme eller två. Plus att varje människa jag har träffat hittills har varit både enkelt om hans avsikter och helt okej med mig och sade: "Låt oss inte ha sex. Låt oss bara vara snälla mot varandra i en timme eller två," eller "Det var kul, men jag tror inte att vi ska göra det igen."

2. Är du generad om din kropp?

Jag är i bra form för min ålder, men det betyder inte att jag älskar allt jag ser när jag ser mig i spegeln. Och ändå tycker jag att jag är en mycket mindre pinsamt än jag var när min kropp var ung och spänd. I själva verket är en av de största gåvor i medelåldern har varit att släppa på skam. Jag har äntligen lärt mig inte bara att älska mig själv men också att älska mitt yttre skal, brister och allt.

3. Hur tycker du att det går?

Sista gången jag träffade, berlinmuren fanns kvar, så vi pratar eoner sedan, pre-mobiltelefon, pre-Internet, pre-online-dating. I själva verket, jag kan inte ens påstå att jag verkligen dateras tillbaka så mycket som jag helt enkelt slutade i restauranger och säng med olika män i min bana: klasskamrater, kollegor, personer som jag skulle träffa på fester. Med andra ord, jag var aldrig aktivt dating. Datum kom till mig. Dessa dagar, jag måste vara mycket mer aktiv: jag måste sätta mig själv, vara villig att ta chansen. När jag hade en crush på en enda pappa i min sons skola, jag frågade ut honom till en film. Vi hamnade tillsammans i nio månader. Jag accepterar set-ups från vänner med glädje och tacksamhet, även om det inte fungerar.

Jag är på Gångjärn och Fnöske nu och hitta datum genom dessa program, men ofta har jag att ta första steget: Skriv in den första texten, föreslå datum och plats, följa upp med konkreta planer. Jag föll i kärlek med en av de blinda datum och fått mitt hjärta krossat. Jag har blivit mer self-protective sedan dess, mindre sårbar, vilket är synd. Förhoppningsvis kan jag hitta min väg tillbaka till sårbarhet. Ibland ett datum som verkar vacker online gör ingenting för mig personligen. Det är okej. Jag har gjort några fina vänner på detta sätt, män som, även efter att jag erkänna att min brist på fysisk attraktion, kommer fortfarande att ringa upp mig från tid till tid för att bjuda in mig till en film eller ett museum.

4. Vad gör du på din datum?

Jag brukade träffas för lunch eller middag. Dessa dagar, jag föredrar att göra en aktivitet. Jag tog ett datum till ett museum där jag är medlem. Vi slutade med middag på en väns restaurang i närheten så skaffade ett rum på Hotel Ikväll, en ny app som ingen av oss hade tidigare försökt att listor kraftigt rabatterade rum i ens omedelbara närhet: en gudagåva för dating föräldrar, turister, äktenskapsbrytare och nappers. Jag tog en dag på en rundtur i mitt kvarter; jag gick med en annan för att se en Broadway show.

Som ensamstående förälder med en ex-make som bor någon annanstans, jag har relativt lite tid till i dag i alla fall, så förra söndagen, efter att ha misslyckats med att hitta en ficka i tiden för att möta upp med en ny man som ville gå på en dejt med mig, jag föreslog att han skulle möta mig vid 9 på morgonen för att gå ut med hunden medan mina barn var fortfarande sover. På morgonen, hunden väckte mig klockan 7, tiggeri att gå ut, så jag textade mannen: "Skulle du vara villig att komma nu? Hunden verkar desperata." Det faktum att han var—och har!—talade volymer. Vi har sett varandra varje dag sedan dess. Han kom till min prestanda följande natt, en middag med vänner på kvällen efter det. Jag gillar honom. Vi får se hur det går.

5. Kan du visa mig Fnöske och Gångjärn?

Ja! Säkert! Jag låter alltid mina gifta vänner svep för mig, men du måste ta det ansvaret på allvar. Plus att jag får full makt. Bara för att du tycker dude poserar med tiger är söt betyder inte att jag skulle vilja gå på dejt med den typ av snubbe som poserar med tigrar.

6. Är jag miste?

Om du är lyckligt gift, nej, du är inte missa. Jag skulle handel av de nya och spännande sex i världen för att de älskar en sann partner. Om ditt äktenskap är inte mår så bra, så ja, du saknas ut, men inte på det sätt du tror. Få terapi, om du tror att ditt äktenskap är värda att spara. Om den inte är det, för att sedan lämna ditt äktenskap just nu. Gör inte vad jag gjorde och vänta i 10 år för länge. Jag kommer aldrig få tillbaka dessa år, och inte heller kommer du.

Det är inte som du miste om hot medelålders sex och dejting. Det är bara förspel. Det är som du miste om den transcendens som bara kommer från en sann mötes-och-av-sinnen kärlek. Ironiskt nog, att få skilde sig har gjort mig mindre cynisk om äktenskap, inte mer. Jag tror på den institution som mer än någonsin, men endast under rätt omständigheter. Äktenskapet skall vara byggt på empati, jämställdhet, vänlighet, sårbarhet, sexuell attraktion och kärlek. Annars är det inte ett äktenskap. Det är ett fängelse.

7. Är du ensam?

Ja. Ofta. Men det är okej. Jag lär mig att jag är stark, även när de ställs inför en intensiv ensamhet.

8. Har du hopp?

Ja. Jag har hopp. Dating—nej, vardagsrum skulle vara omöjligt utan den.

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar